SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karakaya Takviyesi Projesi Bu Yıl Yetiştirilecek"

0
Güncellendi - 2018-01-11 03:24:17
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi bölgesindeki sulama suyu sıkıntısının çözümü için geliştirilen Karakaya Baraj Gölü’nden Şahnahan Sulama kanallarına su takviyesi yapılması projesinin 19 Ocak’ta ihale edileceğini bildirerek, önemli bir sorunun çözüleceğini belirtti.

Çalık yaptığı yazılı açıklama da, “Battalgazi ilçemiz de Karakaya Baraj Gölüne yakın noktada Alişar Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan 1 adet pompa istasyonu ve Yükleme havuzu ile Şahnahan B-C sulama kanallarına Karakaya Baraj Gölünden pompaj ile su takviyesi yapılacaktır.” dedi.

Proje ile özellikle kurak yıllarda yaşanan sıkıntının önümle ölçüde bertaraf edileceğini belirten Çalık; “Şahnahan B-C Sulama Kanalına Karakaya Baraj Gölünden Pompaj ile Su Takviyesi yapılması İnşaatı yapım işi ihalesi 19 Ocak 2018 günü DSİ Malatya Şubesinde gerçekleştirilecektir.  İhaleyi alan firmaya yapım  için 150 günlük bir süre verilmektedir. Eğer önemli bir aksaklık yaşanmadığı takdirde Battalgazi bölgemizde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanmakta olan sulama suyu sorununu bu yıl yaşanmadan atlatmış olacağız.” şeklinde bilgi verdi.

Çalık, Şahnahan Sulaması A,B ve C Kanallarının Kapalı Sistemi projesinin yapımı içinde ihalenin 8 Ekim 2017 tarihinde yapıldığını hatırlatarak;  “Bir yandan mevcut sulama tesislerinin rehabilitasyon edilmesini ve günümüz şartlarında en verimli şekilde kullanmak için çalışma yürütülürken, diğer yandan ilimize yeni projeler kazandırıyoruz. Karakaya Baraj Gölünden Pompaj ile Su Takviyesi yapılması projesinin belirtilen süre içinde hayata geçirilmesi için konunun her aşamasını takip edeceğiz. Malatya’da sulama suyu konusunda önemli bir sorunun çözümüne katkı ve destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürü, DSİ Bölge ve DSİ Şube Müdürlerine teşekkür ediyoruz.”  dedi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Taşıma su ile değirmen dönmez. Atalarımız söylemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    çat barajına su takviyesi ne oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Secim.yaklasiyor.bos.laflar.vatlar.veriliyor.devam
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulhamit (6 yıl önce)
    Malatya'mıza sağladığınız katkılarınızdan dolayı teşekkürler sayın vekilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 malatyalı (6 yıl önce)
    Şerefhan dersi projesi hangi aşamada haberi olan varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Sulama tamam da.Karakaya barajina gerekli onemi vermemeniz durumunda 10 yila kalmaz ordaki suyu icecez.Diyorumki orda kurulan balik uretim ciftlikleri sularimizi cevremizi kirletiyor.10 yil sonra icecegimiz suda kalmiycak .Ölü baliklari suya birakmalarinimi anlatim cevreye dogaya verdigi zararlarimi anlatim.Firmalar para kazanacak diye devletten alinan izinden daha fazla tonaj sayilari .Neden denetlenmiyor.Bizler sivil toplum kurulusu olarak cokca dilekceler yaziyoruz kimsenin umrunda degil.Barajlarimiza sahip cikalim yoksa kuraklik gelirse icecek suyumuzda olmayacak.Dogayi seven herkese selam olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan basri (6 yıl önce)
    KURTAR BİZİ REİS BU ADAMLARDAN
    0
    0
    Yanıtla
  • Boran (6 yıl önce)
    Karakaya barajına organize atığı akarken sayın Çalık fabrikaları mı kapatalım demişti şimdi aynı gölden sulama suyu alıyor bunların hesabını nasıl verecekler bilemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    battalgazi belediye başkanı neden yok temsili akp il başkanımı oluyor saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (6 yıl önce)
    seçim yaklaşıyor tutusuyirlar kanmayın bunlara arkadaşlar hep söz veriyorlar arkası kiraz bahçesi sözde kaç yıldır arguvan ovası da sulanacak kanmayın bunlara yalan konuşuyorlar Karakaya barajın da su bunlar da boş laf bitmez AHMET ÇAKIR MUSTAFA ŞAHİN ÖZNUR ÇALIK HACI UGUR POLATLI gitmeyene kadar oy almaman iz için elimden gelen ne varsa yapacam MALATYA YI REİSE KÜSTÜREN BU ŞAHISLARDIR
    0
    0
    Yanıtla