SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakaya'nın Balıkları 3 Ülkeye Gidiyor

0
Güncellendi - 2021-12-22 02:00:35
Karakaya'nın Balıkları 3 Ülkeye Gidiyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Karakaya Baraj Gölü'nden yakalanan balıklar Irak, Suriye ve İran'a gönderiliyor.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, AA muhabirine, kentte tarım ve hayvancılığın yanında balıkçılığın da yapıldığını söyledi.

Kafes balıkçılığının dışında Karakaya Baraj Gölü'nde belirlenen sahalarda kooperatifler aracılığıyla balık avcılığının da yapıldığını belirten Macit, "Yıllık 300 ton civarında balık avlanıyor. Balıkçılarımız kooperatifleşerek bu işi yapıyor. Biz de müdürlük olarak av yasağı döneminde denetimler yapıyoruz. " diye konuştu.

Farklı türden balıkların baraj gölünde bulunduğunu aktaran Macit, "Sazan ve turna gibi balık çeşitlerini avcılar yakalıyor. Bu balıkların kilogramı yaklaşık 10 liraya Malatya ve il dışına pazarlanıyor. Balıkçıların Fırat turnasında günde 1 adet tutma hakkı var ve bu balığın 70 santimetreden büyük olması gerekiyor. Sazan ise 40 santimetreden büyük olmalı." diye konuştu.

Arguvan İçmece Mahallesi 7. Bölge Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mehmet Eliaçık, baraj gölünde su seviyesinin düşmesinden dolayı balık avından beklediklerini elde edemediklerini söyledi.

Yakaladıkları balık miktarının günlük değiştiğini anlatan Eliaçık, "Yakaladığımız balıklar doğu illeri ile Suriye, Irak ve İran'a gidiyor." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Nihat TORAMANONĞLU (2 yıl önce)
    Av yasağı dönemi 1 nisan ve 30 haziran dönemi olarak ritüele genelge ile bağlanmıştır.oysa bunda en önemli etken su sıcaklığıdır. O neden le her iç suda uygulanamaz. Malatyamız için en az 15 er gün daha kıştan ve yazdan ötelenmeli zaten halkımızın yazın balığa olan talebi düşüktür. Diğer önemli hususta temel besini midye olan ve fırat havzasında oldukça besin kaynağı bol olan mersin balığı ve havyarı üretimi neden alabalığın yanında düşünülmez? Ülkemizle uyumlu olan türleri bulunmaktadır. Rusya her yıl havyar üretiminden milyarlarca dolar gelir elde etmektedir. kilogramda 10 tl (1 doların altı) gibi kırıntı gelirler bizim için hedef olamaz. Bundan daha vahimi ise kaybettiğimiz endemik balık türleridir. Bununla ile ilgili olarak Üniversitelerimizlerle beraber şimdiye kadar ne ortaya ne gibi çalışma koymuş?? Tahir bey 4 tane gariban oltacı kovalamakla bu iş olmuyor.! barajın her tarafı örümcek ağı gibi limit üstünde ağlarla sarılmış aşırı ve kaçak avlanma had safhada üstelik Malatya'nın balığıda direkt olarak kooperatif aracılığı ile Diyarbakır'a gönderilmekte ve Malatya halkı gerektiği gibi bundan nasiplenememektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Neden Malatya da bu balıklar satılmıyor da Suriye, Irak ve İran’a gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Satılıyor ama yiyen yok olmadığından ihraç ediliyor yememen daha yararlı çünkü Malatya nın lağımı karakaya ya dökülüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    dibini süpürün bir şey kalmasın
    0
    0
    Yanıtla