SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karaman Kurtarıcı Olarak Getirildi Ama..

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Kemal Özdeş’in ardından kurtarıcı olarak takımın başına getirdiği teknik direktör Hikmet Karaman istenilen başarıyı ortaya koyamazken, Yeni Malatyaspor ortaya koyduğu performansla TFF 1.Lig’e düştü.

Süper Lig’de üçüncü sezonunda ortaya koyduğu performans sonrası küme düşen Yeni Malatyaspor’da büyük bir üzüntü yaşanıyor.

Ligdeki ilk iki sezonunda başarılı bir performans ortaya koyan ve Türkiye’yi Avrupa Ligi’nde temsil eden Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonunda ligde istediği başarıyı yakalayamadı ve TFF 1.Lig’e düştü.

Sezonun devre arasında teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayıran BtcTurk Yeni Malatyaspor yönetimi, 50 yaşındaki tecrübeli teknik adam Kemal Özdeş ile anlaştı. Özdeş yönetimindeki Yeni Malatyaspor ligde 5’te 0 yaptı. 24.haftada deplasmanda Yukatel Denizlispor karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından yönetim, Özdeş ile yollarını ayırdı.

Kemal Özdeş ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına kurtarıcı olan Hikmet Karaman gibi tecrübeli bir isim getirildi. Karaman, takımın başında ilk olarak 25.haftada iç sahada oynanan Konyaspor maçına çıktı. Mücadele 1-1 sona erdi ve sarı kırmızılı takım sezonun ikinci yarısındaki ilk puanını almış oldu. Erteleme maçında Trabzonspor’a 3-1 kaybeden sarı kırmızılılar, 26.haftada ise deplasmanda Kayserispor’a 2-1’lik skorla boyun eğdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (kovid-19) nedeniyle liglere bir süre ara verildi. Sarı siyahlılar, üçüncü sezonunu yaşadığı Süper Lig’de koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle liglerin ertelenmesi öncesi oynadığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 13’te mağlubiyet yaşadı.

Pandemi öncesi topladığı 25 puanla 15.sırada yer alan sarı siyahlılar, ligin yeniden başlayacağı kararının alınmasının ardından hazırlıklarına başladı. Ligde fikstür avantajını elinde bulunduran Doğu Anadolu temsilcisi, 27.haftada sahasında oynadığı maçta Kasımpaşa’ya 2-1 kaybetti. 28.haftada sahasında İzmir ekibi Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek, lige tutunma adına umutlanan sarı siyahlılar, 29.haftada deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-2’yle boyun eğdi. 30.haftada sahasında Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan ve önemli bir fırsatı elinden kaçıran Yeni Malatyaspor, 31.haftada deplasmanda Sivasspor’u 1-0 yenerek, yeniden ipleri eline almayı başardı. 32.haftada sahasında Beşiktaş’a 1-0 kaybeden, 33.haftada ise en kritik maçta Çaykur Rizespor’a 3-0’la boyun eğen sarı siyahlılar, bitime bir hafta kala işleri zora soktu. 34.haftada sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’ne 1-0’lık skorla mağlup olan Yeni Malatyaspor, lige veda etti.

Yeni Malatyaspor, Hikmet Karaman yönetiminde çıktığı 11 karşılaşmada 2 kez galip gelirken, 2 beraberlik, 7’de mağlubiyet yaşadı. Karaman yönetiminde 8 puan toplayabilen sarı siyahlılar, 32 puanla 16.sırada yer aldı ve TFF 1.Ligine düştü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • m44 (4 yıl önce)
    Hem Malatyasporu düşürdün , hemde Yeni Malatyasporu umarın bu şehirde yaşayan insanlara bakacak yüzün vardır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Hedef şaşırt mayın futbolcusunun parasını ödemeyen yönetim en iyi oyuncularını satan vasat futbolcularla ligde kalmak imkansız
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Vakit kaybetmeden hikmet karaman ve başkan görevi bırakmalı Bursaspor da ayrılan İrfan Buz ile yada Mehmet Altıparmak ile anlaşılmalı altyapıyı bilen tecrübeli bir teknik adamla anlaşıp altyapıya önem verirsek disiplin li bir takım bütçesi ile tekrar süper lige çıkabiliriz. Yoksa bir 15 yıl daha zor çıkarız. Ama bütün bunlar olurmu bu kafayla zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet hoca memleketi Kayseri'de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)
    Süperlig tarihindeki en kötü iki hoca ama ellerindeki plansız ve iş görmez formsuz kadro ile olacağı da buydu şaşırtmadılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakırrr (4 yıl önce)
    Seneye inşallah ya denizliyi yada antepi çalıştırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Hiç vakit geçirmeden hatayspordan ayrılan deneyimli hoca Mehmet altıparmak ile anlaşılmalı.yine treni kaçırmayalım.bugünden ders alarak kemal özdeş,hikmet karaman gibi adamları hoca diye başımıza sarmayalım.ders alacağımızdanda hiç umudum yok ya.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    gıderken neolur başkanıda yanında götür
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (4 yıl önce)
    Hicbir takimi birbirinden ayırmadan küme düşüren koca yürekli insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    bundan hoca filan olmaz. ama iyi tv programcisi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket uşak (4 yıl önce)
    evet işte benim dediğim gibi keramet sahibi değilim ama kemala özdeşin gelmesi ile hep söyledim bu takım düşecek ısrarla belirtmeme rağmen kimseyi inandıramadım sonuç hazin bir hikayenin sonu gibi varsın sizler düşünmeyin adil gevrek düşünsün sen elinideki önemli fırsatları elinin tersi ile itersen olacağı bu erol bulut gitti sergen gitti üç önemli futbolcuyu gönderdim Allahtan korkun kendi sahanızda iki maç galip gelseydiniz bunlar olmayacaktı çok üzüldüm takımı bu hale getireneleri Allaha havale ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    kurtarıcı olarak geldi, batırıcı olarak gidiyor. bu takımın kurtulamayacağı belliydi, ama bu adam geldiğinden beri gerçekleri konuşmak yerine sürekli şöyle olacak böyle olacak bu takım düşmeyecek gibi vaatler verip durdu. basiretsiz yönetimin ağzıyla konuştu durdu. bizlere zerre kadar güven veremedi. sporcu dediğin gerçekçi olur, doğru konuşur. bu ise siyasetçi gibi konuşup durdu. yapamayacağı gücünün yetmeyeceği vaatler verdi sadece.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    duyumlara göre efsane malatyasporun bütün frgterleri kapanmış. yani sorun yok artık. belediyesporu yenimalatyaspor yaptık sıfır borçla olmadı yapacağını yaptılar yine borç batağına çevirdiler yine. yeşilyurtspor 3.ligde. efsane malatyasporla birleşip. yeşilyurtspor sadece malatyaspor olması çok güzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekten doğru ise çok iyi abi. Kesin mi peki
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    sen hala burdamıısn hikmet karaman.. seneye tff.1 ligde hikmet karaman.. murat yıldırım. ahmet ıldız. kaleci farnol. devam edeceklerse o satdın yanında bile geçmem
    0
    0
    Yanıtla
  • Umut Ahmet bu takımda oynuyacaksa adana demirde kiralık Berk Yıldız in suçu neydi .
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Arkadaşlar çaylar ve kahveler içilmiştir,bir de üstüne soğuk su içilip düşme konusu kapanmıştır.Artık ileriye dönük çalışmalara başlamak lazım artık yeni hedef adil başkanın takımdan ilk etapta gönderilmesi ve yeni bir yönetimin takımı alması önceliği olmalı bu şehirin tabi borç bilançosundan sonra bir başkan adayı bulabilirse.! İkinci etap'ta, yasal zemin hazırlanıp geriye dönük mali sorgulama yapılması elzemdir.Yavaş yavaşta yeni bir kadro yapılanması ile yeniden dönmeye çalışacağız.Geneline baktığımızda düşen takımlar düştükleri ilk sene 1.lig'de üst sıralarda kalıyorlar işte Erzurumspor yeniden döndü,Akhisar ve Bursa play off oynadı bunları yapabiliriz zaten ilk sene çıktık çıktık çıkamazsak bir daha çıkamayız mali tablomuz ortada zaten çıkamadığın an eskişehir,ordu,adana vs vs dibi bir şekilde görüyorsun.İşte efsane malatyaspor'umuzun hali ortada bunları göz önünde bulundurarak yeni sezona hazırlanmamız gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (4 yıl önce)
    Tek suçlu ilk yarı 24 puan toplayan takımı ve hocayı durduk yere dağıtıp küme düşüren adil gevrek ve yönetimidir. ikinci yarı ilk yarı topladığımızın yarısı yani 12 puan toplasaydık şimdi düşmeyecektik. Kayseri 2. yarı 20 puan topladı. biz 8 puan topladık. Bu utanç sadece hikmet karaman ve futbolcuların değildir. Bence asıl sorumlu takımın en iyi futbolcularını ve ligin en iyi hocalarını gönderip yerlerine boş beleş isimleri alan adil ve yönetiminin eseridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    Net olan bir şey var Hikmet Karaman süper ligin karnesi en zayıf teknik direktörüdür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Yarın küme düşme kaldırılmadi dendindigi zaman hala umudumuz var seneye süper lige çıkarız der 2. lige düşeriz
    0
    0
    Yanıtla