SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karayolları, TOKİ Deprem Konutlarını Dinamitledi!..

Karayolları, TOKİ Deprem Konutlarını Dinamitledi!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından yeni alt merkez olarak oluşturulan İkizce bölgesinde yapımı devam ettirilen deprem konutları için Karayolları tarafından gerçekleştirilen yol açma çalışmasında patlatılan dinamitten dolayı 2 adet blok ağır hasar gördü.

Olay, Yeşilyurt ilçesinin İkizce bölgesindeki kalıcı deprem konutları inşaat sahasında meydana geldi. İddiaya göre; İkizce bölgesindeki deprem konutları bölgesinin yol çalışmalarını üstlenen karayolları tarafından yol açma çalışması esnasında sert zeminle karşılaşılınca dinamit patlatıldı. Dinamitin patlatılması sonrasında İkizce 2 bölge  2. Etapta  yer alan 2 bin 341 konutluk proje alanında bulunan 2 bloğun hasar gördüğü belirtildi. Yapılan tespitlerde blokların taşıyıcı sisteminin zarar gördüğü kaydedildi.

Karayolları ekiplerinin daha öncede bölgede yapmış olduğu dinamitle patlatma çalışmaları nedeniyle uyarıldığı, ancak yapılan bu uyarıların dikkate alınmadığı ileri sürüldü.

Zarar gören 2 bloğun üstlenici firmanın ise Rönesans firması olduğu öğrenildi.

Yaşanan dinamit olayı nedeniyle TOKİ ile Karayolları arasında 2 bloğun yeniden yapımı için görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Murat (3 ay önce)
    Belli ki binalar çürük
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Mehmet topal (3 ay önce)
    Sıkıntı yok hafif
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ömer (3 ay önce)
    Yazıklar Olsun boş beleş muh.olmus diploma sahiplerine...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (3 ay önce)
    Zar zor vücuda gelen,depremzedenin 17 aydır dört gözle beklediği evler bu seferde hesapsız kitapsız dikkatsiz patlatmalarla yıkılıyor.Şu Malatyada bir kere mantıklı hesaplı güzel bir işe hiç rast gelmedik elhamdülillah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • drata (3 ay önce)
    Şaka gibi. Böylesi ancak Türkiye de olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Liyakat (3 ay önce)
    Yapılan işçi emeğine maliyete yazık bu personeller konutların dibinde dinamit patlatanin binaya zarar vereceğini akıl etmemişler mı tüm sorumluların açığa alınıp kamu malına zarar vermekten yargılanmaları lazım bu masrafı devletin değil bu sorumluların ödemesi gerekki başkalarında böyle sorumsuz davranmasin o kadar daire çöp oldu DİYECEK ÇOK SÖZ VARDA SÖYLEMDE KALDIĞI İÇİN GEREK YOK
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Liyakat, liyakat, liyakat, Liyakatın olmadığı yerde her şey kötü gider. Liyakatin olmadığı ülke batar, Tıpkı Osmanlı gibi, Türkiyenin şu anda geldiği durum gibi. Ekonomi çöktü, eğitim, sağlık, adalet vs. hepsi kötü durumda. Liyakatin olmadığı yerde iyi giden hiç bir şey olmaz. Şimdide tutturmuşlar orduda ki subay terfilerini de biz yapacağız diyorlar kanun hazırlığı yapıyorlar. Allah sonumuzu hayır etsin de bir an önce bu iktidardan ülkeyi kurtarsın. Yoksa durumlar hiç iyiye gitmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Bu elazig lilar bir bizi havaya ucurmamisti onu da yaptılar:-)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kral (3 ay önce)
    Allah'tan o an orda kimse yoktu yoksa o kayalar önüne geleni ezer geçerdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aydın ay (3 ay önce)
    Aferinnnnnn.Zar zor yapılanda böyle yıkılsın.Bir yıl içinde ev vereceksiniz diye beklerken şimdide yıkılanın geri yapılmasını bekleyecez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oz kernekli (3 ay önce)
    Bina da sağlam inşa edilmiş mi peki?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Yolcu (3 ay önce)
    Kurumların ne yaptığı belirisiz. malatyada bir vatandaş olarak bunların yaşanacağıni biliyoruz ,ama ne yazıkki liyakatsiz çalışan kurumlar nasıl çalışılacagini bilmiyor. yazık memleketimize sahipsiz ilk baştan belli
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kernekli (3 ay önce)
    Bu şehirde bi gudümsüzlük var. Yav niye gırıysız kötü mola 2 bloktan 50 hana içine girerdi. Hep islimden oluyu.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (3 ay önce)
    Şaşırmadım. Niye? Bu gibi olayların binlercesinin yaşandığı ülke Türkiye. Önce alt yapının yapılıp sonra üst yapının yapılmadığı yer. Çarşıyı da oldu bittiye getirip beton yığınına dönüştürdüler.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • New Malatya (3 ay önce)
    Çok bina yapılmıştı zaten2 tanesi daha gitti. Nerden baksan hazır olan 70-80 ailenin kalacağı kadar daire. Yazık etmişler. Dikkatsizlik ihmal ve iş bilmeyenlere yaptırılan işler hepsi Malatya’da oluyor ne yazıkki.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kündübekli (3 ay önce)
    Tebrikler! Bu arada perde beton kalitesi de ortaya çıkmış oldu. Uzmanların fotoğraflarda görünen toprak rengi beton işçilik ve kalitesi hakkında inceleme yapması rica.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • C.Y. (3 ay önce)
    bu memlekette halen ölmediysem başka şehirde yaşayamam.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ökkeş (3 ay önce)
    Bu nasıl bir basiretsizlik arkadaş? Hiç mi aranızda bilim ile ilgilenen mühendis yok? Bunun Bi ölçümü olur etki alanı olur nasıl bir hesapsız kitapsız işler bunlar? Nasıl bir memleket oldu burası? Sayın Vali, buranın yetkilisi siz misiniz? Yok mu buranın yetkili bir savcısı? Her işimiz neden böyle baştan savma arkadaşlar? Kabile devleti olduk da haberimiz mi yok? Kim düzeltecek bu düzensizliği? Her tarafımızı liyakatsız yetkisizler sarmış! Her gün kahrımdan ölüyorum bu haberleri okurken!! Terk edeceğim bu memleketi dayanamıyorum artık rezilliğe rezalete ahlaksızlığa... Tahammül sınırını çoktan aştı bu memleket, yazıklar olsun memleketi bu hale getirenlere....
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mlt44 (3 ay önce)
    Her gün akşama kadar patlatıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nur (3 ay önce)
    Dinamit titreşimiyle bu hale geldiyse Allah korusun ilk büyük depremde o zaman vay halimize !!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Al sana bir kaya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Karayolları bu zararı kendi kasasından ödememeli, öderse suç işler . Sorumlu personelden tahsil etmeli. Üstelik uyarmışlar ona rağmen devam edilmiş
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    İnanılır gibi değil gerçekten nasıl böyle bir sorumsuzluk olabilir. Yetkililer nerde? İnsanlar onca emekle yapıyor, bu evler için kaç kişi bekliyor. Kamuoyuna bir açıklama, özür neden yapılmadı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 ay önce)
    Uyarıları dikkate almayan personelleri bi gözaltına alsınlar devletin gücünü bi görsün bakalım. Karayolları neden masrafı ödüyor sorumlu personeller ödesin bir zarar oluştuysa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (3 ay önce)
    Bu kadar imkanın talan edildiği ülke gerçeğine kahrolmamak elde değil.ne acı bir durum.vatandaş ev bulamıyor.yapılana bakın.devlet adına hükümet yetkilileri vatandaşına daha adil yaklaşabilseydi,alt yapı sorunu arsa sorunun devasa maliyetlere mal olan kırsal tokilere fazla emek vermez, rezerv alan ilan ederek kazık fiyatlara vasat daireler için vatandaşına azap olunmazdı.imkanları daha verimli kullanıp yerinde dönüşümle daha kaliteli işleri organize ederdi.elini hiç bir şeye sürmeyen Ankara'dan ihale kapatanların payını aldıktan sonra alt taşarona havale edilmesine müsade etmezdi.işte ülkemizin işleyemeyen,olmayan sistemin rezilliklerinin depremle daha da şiddetli yaşayan bizlerin acınası durumu.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • sahipsizmalatya (3 ay önce)
    şu haberin ulusal basında çıkması gerekiyor kimin sorumluluğu varsa gerekenin yapılması gerekiyor ya diğer konutlarda zarar gördüyse kim nasıl bilecek onlarında baştan konral edilmesi gerekiyor yazık Malatyamıza gerçekten....Hatayı baştan yarattılar oraya verilen değer ne yazıkki bize verilmiyor....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ah Le Malatya (3 ay önce)
    Ne desek boş...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fikret (3 ay önce)
    Memlekette işini hakkıyla yapan kimse yok mu kafayı yemek üzereyiz herşey bu kadar mı kötü yönetilir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • aynen . malatyamız berbat durumda. daha da kötüleşiyor
    0
    0
    Yanıtla