İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan bulunan Atatürkçü Düşünce Topluluğu(ADT) mensubu öğrenciler bu yıl 6.sı düzenlenen Kardeş Köy Okulu Projesi kapsamında Arguvan Cumhuriyet ilköğretim okulunu ziyaret ettiler.
İnönü Üniversitesi ADT öğrencileri, kendi olanaklarıyla topladıkları giyim malzemeleri ile kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye ettiler.
ADT mensubu öğrenciler, kırtasiye ve giyim yardımının yanı sıra, öğrencilerle sohbet ederek istek ve arzularını da dinlerken, toplulukta yer alan öğrenciler ayrıca palyaço kılığında öğrencilere eğlenceli dakikalar geçirttiler.
ADTde bulunan öğrencileri, her yıl ihtiyaç duyulan bir okula giderek okulun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını bu yılda Arguvan Cumhuriyet ilköğretim Okuluna gittiklerini ve öğrencilerle biraraya geldiklerini söylediler.
Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürünün de katıldığı etkinlikte ADTli öğrenciler, okulda kütüphanenin fiziki şartlarının oluşturulması durumunda önümüzdeki eğitim yılı başında kütüphanenin kitap ihtiyaçlarının da ADT tarafından karşılanması sözünü verdiler.