SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kardeşliğe Kurşun Sıkmayı İhmal Etmediler"

0
Güncellendi - 2018-06-15 21:15:00
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şanlıurfa’da PKK’lıların AKP heyetine silahlı saldırıda bulunmasına ilişkin değerlendirmesinde; “Her fırsatta bu huzurdan, bu güvenden rahatsız olanlar, daha doğrusu milletin refahından, o bölgenin refahından rahatsız olanlar bir kez daha barışa ve kardeşliğe kurşun sıkmayı ihmal etmediler.” dedi.

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bayram namazını Yeşilyurt ilçesindeki Gedik Namazgah'ında kıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çıanr’ın eşlik ettiği Tüfenkci, namazın ardından cemaatle bayramlaştı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, “Rabbim nice sağlıklı ve huzurlu bayramlara bizleri eriştirsin. Biz ülkemizde huzur içerisinde bayramlarımızı eda ederken, şükürlerimizi yaparken, bir çok İslam beldesinde ve gönül coğrafyasında zülüm altında bayramlarını yapan, bayramın tadına varamayan, bayramı bayram gibi kutlayamayan nice insanlar var. Biz  özellikle onlarında biran evvel gerçek bayramlara erişmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyoruz.” dedi.

-“Baskılar da da tehditler de yıldırmayacak bizi”

Şanlıurfa’daki AK Partili gruba  yönelik saldırıya tepki gösteren Bakan Tüfenkci şunları söyledi, “Bir seçim atmosferinde bayrama girdik ve dünde sizlerinde şahit olduğu gibi Şanlıurfa Milletvekilimiz ve beraberindeki AK Partili kardeşlerimize PKK’lılar ve PKK sempatizanları tarafından bir saldırıda bulunuldu. Şehitlerimiz oldu, yaralılarımız oldu. Terör saldırılarından dolayı şehit düşen insanlarımız var. Ben bu vesileyle bütün şehitlerimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, gazilerimize de uzun ömürler diliyoruz. Esasında bu  olayda bile hainlerin nasıl fırsat bulduklarında her ortamı değerlendirerek milletimizin birliğine, beraberliğine, nasıl kardeşliğine kurşun sıktıklarını görüyoruz. Esasında o kurşunlar bizleri daha da davamızda, mücadelemizde daha da azmimiz arttırdı. Asla ve asla baskılar da da tehditler de yıldırmayacak bizi. Biz Türkiye'nin her bir bölgesinde siyaset yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Allah'ın izniyle millet arkamızda olduktan sonra da 81 milyonu kardeş bilerek vatana, millete, bayrağa ve devlete ihanet etmeyen kardeşlerimizle de beraber yol yürümeye devam edeceğiz."

-“Bölgede mahalle baskısı oluşturulmak isteniyor”

Bölgede terör örgütü yandaşlarının mahalle baskısı kurmaya çalıştığını belirten Tüfenkci, “Zaman zaman tehdit boyutuna varan, zaman zaman şantaj boyutuna varan baskılar oluşturmaya, mahalle baskısı oluşturulmaya çalıştığı malum. Ama bizim arkadaşlarımız dün olduğu gibi bugün de hem partimizi açık tuttular, hem insanlara ulaştıla, hem de bu tehditlere pabuç bırakmadılar. Daha önce de biliyorsunuz teşkilatlarımıza PKK’lılar tarafından, terör örgütü tarafından saldırılar gerçekleşmişti. İlçe başkanlarımız şehit edilmişti, meclis üyelerimiz şehit edilmişti. Dün de bunun başka bir boyutunu yaşadık. Terörle bir yere varılamayacağını esasında son yıllarda terörün üzerine giderek ve terörü hem kırsalda, hem şehirde, hemde sınırlarımızın ötesinde takip ederek, gereken cevabı vererek  gerekli karşılığı vermiştik. Yine onu yapanlar yine bedelini ödeyecekler. Adaletin huzurunda, hukukun huzurunda hesap verecekler. Ama şunu ifade etmek lazım; şiddet, terörü kimden ne adına gelirse gelsin kınamak lazım. O bölgelerde siyaset yapan veya, teröre sempatiyle yaklaşan veya 'sırtımızı dayadık' diyenlerin de şapkalarını önüne alıp bir kez daha düşünmelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Tüfenkci şu ifadeleri kaydetti:

“İnsanlar oluşan huzur ikliminde onun vermiş olduğu rahatlıkla işine gücüne odaklandılar, gençlerimizin yetişmesine odaklandılar. Ama maalesef her fırsatta bu huzurdan, bu güvenden rahatsız olanlar, daha doğrusu milletin refahından, o bölgenin refahından rahatsız olanlar bir kez daha barışa ve kardeşliğe kurşun sıkmayı ihmal etmediler. Hesabını verecekler.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • halil (6 yıl önce)
    ön saflar revize sanırım. halka karışıp kılsanız daha iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Argali (6 yıl önce)
    Kim kime saldırmış acaba akp li 1 kişi HDP li 4 kişi öldü.ustelik mekan HDP liflerin mekanı.nasil oluyorda akp kilere saldirilmis.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (6 yıl önce)
    İmam(arkaşımız m.ali özendi) cemaat (Bülent abi ,h.uğur bey) bu ümmetin sırtı yere gelmez beli bükülmez Allahın izniyle..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz ayaz (6 yıl önce)
    Ziyartler bayramlar her zaman güzeldir.ama içimizdeki caniler siyonistler her zaman milletimizi birbirine düşrmek için elleride gelen bütün imkanları kullanıyorlar .Işte suruç daki olay 15 temmuzda kendi halkına silah sıkan 1 dolara namusunu satmış haçlı ziniyeti işte kardeşlerim uyanık olun bu siyonislerin oyunu kıyamete kadar devam edecektir.
    0
    0
    Yanıtla