SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteler Yerine Bir Büroya Kent İmarı Sorumluluğu Verilince.!

Üniversiteler Yerine Bir Büroya Kent İmarı Sorumluluğu Verilince.!
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli, 27 Şubat Yeşilyurt merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, kent merkezinin yeniden imarı konusundaki çalışmalar, kamuoyunun bilgisinden uzak bir şekilde devam ederken, bir kentin inşasının mimarlık ve mühendislik eğitimleri üst düzeyde olan marka üniversiteler yerine, tek bir mimari ofisin sorumluluğuna verilmesi,  planlamanın kapalı kapılar ardında yapılması ve ortaya çıkan projeye, örneğin Söğütlü Cami önündeki adanın meydan yerine eskisinden daha yoğun bir bina yapısıyla kapatılması yolunda bazı baskı gruplarının etkisinin yansıdığı gözleniyor.

Üstteki maket fotoda da görüldüğü gibi, Söğütlü Cami dört bir etrafı binalarla çevrili bir konumda adeta hapsedilirken, eski belediye binasının yıkılmasıyla genişletilmek istenen, eski belediye başkanlarından merhum Seyhan Semercioğlu ile Mehmet Yaşar Çerçi'nin de gündemlerinde olmasına rağmen başaramadıkları Söğütlü Cami önündeki alanın açılması ve Malatya merkezin çok geniş bir meydana kavuşması projesi bir kez daha akamete uğratıldı.

VİDEO: Milletvekili Ölmeztoprak'ın  sosyal medyasından paylaştığı kent merkezinin imarıyla ilgili tasarım görüntüleri..

Bu arada, depremlerin yarattığı yıkımın ardından kentin yeniden imarıyla ilgili projenin; ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Yıldız Teknik Üniversitesi vb. mühendislik ve mimarlık eğitimleri üst düzeyde olan üniversiteler sorumluluğuna verilmesi yerine bir mimarın sorumluluğunda yapılmasıyla, tüm etki ve baskılara açık olduğu öne sürülüyor. Nitekim, eski çarşı merkezinin yerine yeni çarşının kurulması için, zemin etüdü tam yapılmayan ve 3 metre derinlikten itibaren yer altı suyuyla karşılaşılan alana temel atılmasının dahi, özensiz ve sorumsuz bir çalışmanın  ürünü olduğu, diğer birçok bölgede de aynı durumun yaşanacağı, yeni şehri sağlam temeller üzerine kurma şansının böylece değerlendirilemeyeceği ifade ediliyor.

Ayrıca, kapalı kapılar ardında yapılan çalışmalarla ortaya çıkan ve kamuoyunun bilgi sahibi olmadığı düzenlemelerin de, kent merkezindeki rantı çok yüksek alanlarda,  demokratik rejimin en önde gelen özelliklerinden biri olan ‘mülkiyet hakkı’ nı ihlal edecek, bazı kesimlere rant sağlayabilecek bir yöne doğru ilerlediği iddiaları da son günlerdeki bazı girişimlerle daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

AKP MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK İSE..
Bu arada, İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; "AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya, kent merkezinin yeniden inşası ve ihyası için başlatılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, toplamda 66 hektarlık bir alanda 11 bin 275 bağımsız birim için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Deprem bölgesi Malatya ile ilgili sürdürülen çalışmalarla ilgili sosyal medya hesabında peş peşe açıklamalarda bulunan AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya, kent merkezinin yeniden inşası ve ihyası için başlatılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, toplamda 66 hektarlık bir alanda 11 bin 275 bağımsız birim için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Malatya’nın yeniden inşası ve ihyası için başlatılan çalışmaları yakından takip ettiklerini aktaran Ölmeztoprak, "Malatya'mızın Çarşı proje alanı, ek revize alanı ve dahil edilerek yerinden tek tek tespit edilip üzerinde çalıştığımız alanlar, iş yeri ve konut projelerimizin inşası ve süreçlerinin takibi bunlardan sadece birkaçı. İlk etapta belirlenen çarşı alamızda sınırlı kalmadan tamamen bütüncül bir proje çalışma anlayışı ile revize edilerek devam eden Malatya merkez inşa ve ihya faaliyetlerimiz hız kesmeden dikkatlice etap etap ilerliyor. Malatya merkez yapılanma faaliyetlerimiz kapsamında 66,06 hektar alana 3 bin 600 konut bağımsız birim, 7 bin 675 ticaret bağımsız birim olmak üzere toplamda 11 bin 275 bağımsız birim inşa edilecek. Malatya'mıza ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kentle ilgili sürdürülen çalışmaların bütüncül bir şekilde ele alındığını da belirten Ölmeztoprak, "Önümüzdeki haftalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mız bütüncül esaslara göre yaptığı çalışmaların daha da genişleyeceğini ve bu bilgileri tek tek hemşerilerimizle vakit kaybetmeden an be an yerinde tespitlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Malatya'mızın ihyası ve yeniden inşası için durmadan yorulmadan 7/24 esasına göre çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu."

malatyahaber.com- iha

ALTTAKİ GÖRSEL: Milletvekili Ölmeztoprak'ın İhlas Haber Ajansı'ndan abonelere dağıtılan haberinin ekindeki Malatya Kent Merkezi imar düzenlemesi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)
    Bizdeki zihniyet bugün ne kazanırsam o bana kâr olur. Malatya olarak, bölge olarak büyük bir felaket yaşadık, bu asrın felaketi bize birde yüz yılda bir olacak fırsatı verdi. Bunu kendimiz için değil bizden sonraki nesilleri düşünerek, onlarca yıl sonrasının Malatya' sını düşünerek ortak hareket edemiyoruz, şahsi çıkarları düşünmeden, kibirden uzak, ben yaptım olduyla olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgay (5 ay önce)
    Kuyumcular çarşısını yine eski yerine inşa edilmesi tam bir fiyasko. Güzelim Söğütlü caminin önünü kapatarak Malatyamızın geleceğini karartmayın. Parası olan bir yerlere baskı yaparak istediği yere dükkan açtırabiliyor. Bu işi Çevre ve Şehircilik yapacaktı. O zaman ne torpil nede böyle absürt işler meydan gelmezdi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (5 ay önce)
    Eski Taş Mağaza Kuyumcusunun bulunduğu iş merkezinden başlayıp Waikiki binasına kadar olan ada bilindiği kadarıyla geçici ruhsata tabiydi.O adanın eski dükkanlarının sadece zemin katları işe yarar nitelikteydi. Söğütlü Cami önünde yeralan Kuyumcular ile Cadde üzerindeki eski mağazaların mülk sahipleri ikna edilerek yeraltına büyük bir çarşı yapılsa hem şehir meydanı oluşur.Hem yeraltında eski sahiplerini daha çok memnun edebilecek bir çarşı oluşur.Hatta çarşının alt katına büyük bir otopark bile yapılabilir.Dolayısıyla Söğütlü Cami de açığa çıkar.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Arif (5 ay önce)
    Yeni Cami ve çevresinde yol sıkıntısı var. Bu deprem vesilesi ile alt geçit şeklinde yolar açılarak sıkışık şehir içi trafik rahatlatılabilir. Proje geliştirenlerin Fuzuli caddesi istikametinden çevre yoluna alt geçit veya normal şekilde bağlantı yolu açmalarını, kapalı otoparklar vb. eklemeler olmasını beklerdim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali Sami Öksüzer (5 ay önce)
    Malatyada deprem nedeniyle insanlar can havliyle bağına bahçesine prefabrik ya da demir-ahşap malzemelerle sığınabileceği küçük evler yaptılar. Şimdi Yeşilyurt Belediyesi işi gücü bırakmış bu evlere onbinlerce lira imar cezaları kesiyor, canının derdine düşmüş ay sonunu zor getiren bu vatandaşlardan para istiyor. Bunu yaparken de herkese eşit mi davranıyor, o da yok. Aynı mahalledeki yan yana duran iki evin birine ceza kesiyor diğerine dokunmuyor. Hatta Dilek mahallesindeki gibi Adıyamanlı hemşerilerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelere hiç uğramıyor, oralardaki bahçelerde imarsız 3-4 katlı binalara bakmıyor bile, diğer taraftaki sahipsiz Malatyalı bahçesine keresteyle bir kulube yapsa tepesinde bitiyorlar. Hemen 50 bin TL imar cezası, yıkım kararı, savcılık soruşturması sanki dersin terörist yakaladılar. Siz bu şehirde deprem olduğundan habersizmisiniz, siz insanların sersefil sokakta kaldığını, yıkılmasa bile hasarlı binalara girmeye korktuğunu görmüyormusunuz, sizde hiç Allah korkusu yokmu, belediye olarak her işi kusursuz yaptınız da bir tek bu insanların iki göz damının yarattığı imar kirliliği mi kaldı, sizleri Allah'a havale ediyorum. Bu yorumun bir kopyasını da Beştepeye göndereceğim, Malatya Yeşilyurt Belediyesinin önümüzdeki Belediye seçimini AK Parti kaybetsin diye nasıl canla başla çalıştığını onlar da görsünler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • O da bizim insanımızın hatası, Kimlere oy verdiğini bileceksin, memleketine sahip çıkacaksın, herkese yetki vermeyeceksin. Yoksaki kendi memleketinde gariban olursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Cezaevinin bahçesinde geziyormuşsun gibi, daha iyi olabilirdi.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Herkes eleştiriyor bir büroya verilmiş de daha iyi projeler yapılabilirmiş de Hadi o zaman bir çıksın projesini açıklasın yok ama eleştiri çok Malatya Mimarlar odası ne iş yapıyor Herkesin hakkını koruyacak bir proje ortaya koysun yok niye ihaleyi biz almadık. ihaleyi kim alırsa alsın Söğütlü Camii binasıyla arsasıyla bir vakıf malıdır. Caddeye bakan iş yerleri haklarından vaz geçip haklarını Söğütlü Camiye devredebilirler fakat Söğütlü Caminin vakıf arazisinden bir karış alamazlar kimse de veremez.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (5 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sırf benim bildiğim mesela İstanbul Eminönündeki vakıf binaları kira sözleşmesi yenilenmeyerek yılların sakinlerinden alındı ve satış yoluyla kimlere verildi bir bilsen, bildiğim isteyince olmaz olduruluyor bu memlekette vesselam..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Bu bir büroya iş verilmesi meselesi değil. Kahrolası siyasi hadsizlik meselesi; bu iş bir büroya verilirken alana neler sığdırılacağını, neler yapılacağını, neler yapılmayacağını da siyasetçiler belirtmiş, dikta etmişlerdir. İşi alan büro da baş üstüne demiştir. Bu mühendislik bürosunun mesleğine saygısı olsaydı bunu kabul etmezdi. Gerçekten mühendisse bunu yapmaması gerekirdi. Bu olsa olsa kötü bir tüccar olabilir. Yazık bu memlekete; meslekten önce adam olmayı; ahlaklı olmayı öğretemiyoruz. Çok ama çok kızgınım, memleketimin yağmalanmasına.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Fatih (5 ay önce)
    Sayın admin aynı zamanda halk deprem den bu güne kadar çarşı merkezinde umumi tuvalet,cami ve mescit bulmakta güçlük çekiyor. merkezde Cuma namazı kılınacak geçici büyük bir mescit yapilabirdi, çarşının en büyük sorunu ise tuvalet insanlar tuvalet bulmakta güçlük çekiyor kapalı çarşıda ki tuvalette uzun kuyruklar oluşuyor ve pislikten geçilmiyor bunları da haber yaparsanız çok memnun olurum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (5 ay önce)
    Kışla caddesinden ta AVM ye kadar her yer yıkıldı her yer yeniden eskisine veya aslına yakın inşaa edilmeye çalışılıyor. Söğütlü cami etrafin kafa yi taktınız. İstemediğiniz biri mi var oralarda neden insanların tapulu, alın teriyle almis olduğu mülkiyeti yerine Söğütlü camiyi kaldırmayı düşünmüyorsunuz. Meydanda kocaman bir tane cami yapılsin Söğütlü camiyi kaldırın alan açılır ve aynı zamanda sembol bir cami haline gelir iki cami arası 50 metre cami mi olur. Keşke isteyen herkes kendi yerini yapabilir diye bir kanun çıkarsalardi devlete maliyeti olmazdı. Kimse kimsenin malını yiyemez devlet dahi olsa , kaldi ki burası kentsel dönüşüm alanı değil eski evin yerine yenisini versin burası kentin meydanı hafızası ticaret merkezinin kalbi
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    O maket görseline bakılırsa eski ile yeni arasında bir fark yok.gene eskinin aynısı yapılacak.sadece kat yükseklikleri aynı olacak standart.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlt (5 ay önce)
    Deprem olduğunda beri aradan on ay geçti, hâlâ bir ranttır gidiyor. Kimini memnun edecekler, kimi de memnun olmayarak var olanla yetinecekler. Yani adamı olan mutlu olacak. Bir çarşı merkezidir söylenip söylenip insanları aldatıyorlar. Üniversitelerle birlikte çalılması gerekiyor, bir şirketin oluruyla olmaz, bu işler. Şunu söylemek istiyorum, şehir bu haldeyken şehri biraz etrafa yaymak gerekiyor. Nasıl mı? Cengiztopel tarafına, Hasanbey tarafı, Tecde tarafı, çöşnük tarafı v.b. Çarşılar oluşturularak, merkez daha faal hale gelmiş olur. Fırsatları değerlendirmek gerekiyor, sadece çarşıyı bir yere sıkıştırmak yanlış olur. Bunu mevcut yetkililer düşündüğünü sanmıyorum.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • ali (5 ay önce)
    videoda dikkat ederseniz yollar dar park yeri yok ..trafik sorunu olacaktır..zeminin 2 metre altıda göl ..yapı yoğunluğu çok fazla
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Fikret (5 ay önce)
    Söğütlü camii öne binalar arkaya yapılacak olacak bitecek bu kadar..burada düzenleme yapılabilir
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Akçadağli (5 ay önce)
    Fakirin tarlası olsa anında istimlak eden devlet zenginin bir karış toprağına kıyamıyor. Bedelini gelecek nesiller ödese de.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ali (5 ay önce)
    şehir merkezinin 2 metre aşağısı göl bir kaç yıl sonra yine yıkılır ..kazık çakmakla bu iş olmaz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • esnaf (5 ay önce)
    Adamlar çarşının hepsine de çökse, herkesi Beydağı'nın tepesine de gönderse Malatyalılar ''reisimizin bir bildiği vardır'' diyip yine oy verecektir. Hesap sormayı bilmeyen bu halka her şey mübahtır. Aynen devam.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ramazan Algan (5 ay önce)
    Ne engelliler düşünülmüş, ne lojistik, ne turizim. Üç beş kuyumcu, üç beş bezirgan mutlu olsun Yeter.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Yine Malatya nın başına bir çorap ölecekler. Neden bu projelerin sorumluluğu yazıda belirtildiği gibi Odtü, İtü, Boğaziçi gibi üniversiteden hocalara değil de bir büroya verildi? RANT İÇİN Mİ? Neden bu projeler halka ve STK lara açılmıyor gizleniyor? Neden halk ile beraber değil de bir ofis ile yapılıyor? Bu işin sonu hiç iyi olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep (5 ay önce)
    Gözetleme kulelerinde kurun tam olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    Bu Malatya eşrafı ve onların yönlendirdiği siyasetin küçük hesapları Malatyalinin Malatyadan kaçmasının asıl sorumluları. Artık hepimiz için Malatyadan ayrılma vakti geldi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (5 ay önce)
    Bir hikaye anlatayım benim gibi sıradan kıymetli hemşerilerime, Cumhuriyetin ilk yılları Malatya şehir planı hazırlanması için Ankara alman bir şehir plancı ekip gönderiyor, heyet yolları çarşıyı vs bölgeyi gezerek çizip planlıyor, adamlar gidiyor belediye başkanı ve şehrin ileri gelenleri(adlarına sokaklar mahalleler vs olan zengin aileler) planı beğenmiyor, yolları daraltıyor, yerleri değiştiriyor oylayıp aralarında kabul edip kendi planlarını hayata geçiriyorlar. Mesela depremden önce şikayet ettiğimiz merkezdeki yol darlığı, ağ gibi yapılaşma bu çalışmanın sonucudur. Yani dostlar bir kanun vardır ne yazık ki TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR. vesselam...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emin (5 ay önce)
    Allah ıslah etsin bunları
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (5 ay önce)
    Nedir bu durum yahu, parası ve nüfuzu olanların bu şehir üzerindeki tahhakkümu.? Şehrin kaderi ile oynayan bu kişilerin tamahkarlığına yokmu bi çözüm.? Bi avuç kuyumcuyu sığdıracak koça çarşıda yermi kalmadı? Memlekette sadece onlarınmı canı yandı? Yine o bölgede trafik keşmekeşi, ana artel caddede şişe ağzı daralması misali tıkanıklık, hani nerede sizin dik duruşunuz. nerde kaldı çözümünüz. Ayrıca sırf zemin arsa payına çözüm bulmak adına dar bir bölgede zamanın ve geleceğin ihtiyaçlarına yetersiz bir planda ısrarın gayesinin izahı olabilirmi.? Eski köy garajından eski itfaiyeye kadar çevre yolu altı da dahil olmak üzere geniş bir merkez çarşı kentsel dönüşüm planı yapmak bu kadar mı zor.? Ey kent konseyi yönetimi sözümüz sizede...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (5 ay önce)
    Çok saçma olmuş zaten, yaptıkları her şey de saçma sapan şaşırmadım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 ay önce)
    Böyle habercilik anlayışından vazgeçin. Şehir merkezinde zemin etüdü yapılmadan atılan temeller vs demişsiniz. Malatya ya en büyük kötülüğü yapıyorsunuz. Tam manasıyla zemin etüdü de yapıldı şu anda 24 metrelik Fore kazıklar çakılıyor
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    DEĞMİYOR mu BİZİM İNSANIMIZA!!! *Bu bölgeye araç girmemesi üzerine bir bakış gösterin.. -Trafiği yer altına alın, sadece toplu taşıma ve geceleri yük indirme girecek. - Yürümek istemiyor mu insanlar yürüyen yol yapın, BU İMKAN Mesela Kayserinin Manisanın eline geçse ne yapardı diye düşünün en azından. RANTA malzeme gidecekti demi.. pardon.. size fikir verende kabahat.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Elk. (5 ay önce)
    Yagmacilar bıraksa güzel olacakda rant ve yagmayla inşallah eskisinden kötü olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ms44 (5 ay önce)
    Bakın özellikle söğütlü cami önü dediğiniz alan şahsi tapulu ruhsatlı ve ordaki esnafın ciddi miktarlar ödeyecek sahip olduğu yerler 1 cm kare yeri olmayan artık yorum yapmasın mülkiyet hakkı denen bişey var park bahçe isteniyorsa şehri ticaretin meydanında olmaz dılşında olur o alan 1000 yılda geçse merkez ve ticaretin en hızlı alanıdır bunu değiştiremezsiniz bakın her yer yıkık olmasına rağmen insanlar gene o alanda. Ayrıca asıl rant orası yapılmasa başlıyacaktı şimdi en azından eski sahiplerine verilecek
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (5 ay önce)Ms44 isimli kullanıcı yorumuna
    İddia ettiğinizin aksine Söğütlü cami civarı bir çok dükkan vakıfların malıdır ve bunlar süresiz şahıslara kiraya verilmiştir. O bölgede istenirse rahatlıkla bir fiziki alan genişletmesi yapılabilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sadece Söğütlü caminin altındaki 30adet dükkan vakıflara ait gerisi şahsa aittir
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Hassasiyet (5 ay önce)Ms44 isimli kullanıcı yorumuna
    Aynı hassasiyeti bütün malatya için gösterir gösterirsek adilane olur yoksa bana değmeyen dersek uzun sürmez başka bir konuda size bize hepimize değer.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bir medeni, insana yakışır yaşam talebi var, bir de bu. 150 yıl öncesi neyse aynısı olsun istiyor. Türk milletine hak gördüğü bu.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • erol (5 ay önce)
    Çarşı merkezinde Ağır hasarlı binaları yanında az hasarlı yada hasarsız binalar neden yıkıldı. Rantın planlaması yıkımla başladı, çıkartılan yeni kanunlada kolaylaştırıldı, hadi hayırlısı.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Karakavakli (5 ay önce)
    Malatya ve hatta Türkiye'deki en büyük problem otopark ve dar yollar. Keske yollar geniş tutulsaydi ve şehrin alti komple otopark olabilirdi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İBRAHİM (5 ay önce)
    bence çok güzel olmuş.burası çarşı yeşil alan isteyen pınarbaşına gitsin boş yorumlar yapıpta yönlendirme yapmayın.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Malatya meydan E tipi cezaevi hayırlı olsun
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Doğan (5 ay önce)
    Bir şehrin geleceği yine ve yeniden para ve siyasi ikballere kurban ediliyor; çok acı.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • rüstem (5 ay önce)
    fena değil gibi. sadece biraz fazla sıkışık görünüyor. daha ferah olsa iyi olur.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Fth (5 ay önce)
    Şaşırdık mı? Maalesef hayır. Nerede rant var akbabalar orda
    %71
    %29
    Yanıtla