SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kataloglu Fuhuş" Şebekesinin Kadın Lideri Malatya'da Yakalandı

A- A+ PAYLAŞ

Ankara polisinin, iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri çok sayıda yabancı uyruklu kadına, fotoğraflarının yer aldığı kataloglarla müşteri bularak fuhuş yaptıran şebekeye yönelik operasyonunda, çete lideri ve söz konusu katalogları hazırladığı öne sürülen kadının Malatya'da yakalandığı bildirildi.

gazetevatan.com'da yer alan habere göre; operasyon cep telefonuna kadınların bulunduğu katalogla birlikte beğendiği kadınla para karşılığında ilişkiye girebileceği mesajı gönderilen kişi emniyete ihbarda bulunmasıyla Ankara polisi tarafından başlatıldı. Polis, mesajın gönderildiği telefon numarasının, Anktara'da daha önce hakkında fuhuş suçundan işlem yapılan ve Malatya'da ikamet eden Birgül T.'ye ait olduğunu belirledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ayrımcılık ve Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcısı İrfan Nuri Akdeniz’in talimatıyla 15 Ocak'tan itibaren Birgül T.'nin telefonu teknik takibe alındı.

Yaklaşık 2 ay süren teknik takip sonucu Birgül T.'nin lideri olduğu 5 kişilik fuhuş çetesi belirlendi.  brina' kod adlı Kazakistan uyruklu Sakina D.'nin, Ukrayna, Rusya, Moldovya, Kazakistan gibi ülkelerle bağlantılarını kullanarak iş bulma vaadiyle çok sayıda kadını Ankara'ya getirdiği tespit edildi. Musa K. adlı şüphelinin kadınların oturum alma, konaklama ve benzeri işlerini hallettiği, şüpheliler Burhan E. ile Süleyman K.'nin kadınları fuhuş amacıyla istenilen adreslere götürüp getirdikleri belirlendi.

Ankara polisi, operasyon için Malatya polisi ile irtibat kurarak harekete geçti. Şüphelilere ve mağdur kadınların tutulduğu Ankara ve Malatya'daki evlere ait adresler tespit edildikten sonra geçen ocak ayında eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alınırken, arama yapılan evlerde tutulan 12 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı.

Şüphelilere ait cep telefonlarının incelemesinde çok sayıda kadının fotoğraflarının bulunduğu katalog ele geçirildi. İletişim tespit tutanaklarında fuhuş karşılığında alınan paranın yarısının kadınlara verildiği, diğer kısmının da şüpheliler arasında paylaşıldığı belirlendi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Malatya'da yakalanarak Ankara'dan gelen polis ekibine teslim edilen şebeke lideri Birgül T.'nin yanı sıra Ankara'da yakalanan Sakina D. ve Musa K., 'fuhuşa teşvik, aracılık, yer temini veya zorlama' suçlarından tutuklandı; Burhan E. ile Süleyman K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

gazetevatan.com- malatyahaber.com

FOTO: Katalogla pazarladıkları kadınlara fuhuş yaptıran şebekenin ele geçen kataloglarında yer alan görüntüler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız