SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi İçin 1,1 Milyarlık Yeni Yatırım

Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi İçin 1,1 Milyarlık Yeni Yatırım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya için önemli bir çevre yatırımı olan Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama ve Tesisine ikinci lot yapımı için çalışmalar başladı. Proje aşamasında olan ikinci lot, tamamlandığında şehrimize 1 Milyar 115 Milyon 532 bin TL değerinde bir yatırım kazandırılacak. 

Kapıkaya mevkiinde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi alanı içerisinde halihazırda kullanılmakta olan birinci lot kullanım ömrünü tamamlamak üzere olduğundan alanda ikinci lot yapım çalışmalarına başlanıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında lot projesinin fizibilite raporu tamamlanarak, çalışma bir kompleks olarak tasarlandı. Projeye lot yapım işi dışında; ayrıştırma tesisi, katı atık aktarma istasyonları, biyometanizasyon tesisi yapımı, araç ve ekipman alımı da dahil edildi. Ayrıca tesis sadece Malatya’ya değil bölgeye de hizmet edecek şekilde yapılacak. 

Lot projesi 3 bileşenden oluşmaktadır: 

• Bileşen 1: Malatya Entegre Katı Atık Tesisi Lot ve MBT Tesisi Yapımı

• Bileşen 2: Transfer İstasyonları Yapımı

• Bileşen 3: Araç, Ekipman ve Hizmet Temini

Bu proje kapsamında tasarlanacak olan 2. lot alanı yaklaşık 110.000 metrekare ve 1.290.000 m³ hacme sahip. Öte yandan projede katı atık düzenli depolama sahası haricinde su deposu ve sızıntı sularının toplandığı sızıntı suyu havuzu da yer alıyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız