SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Katilleri ve Arkasındaki Karanlık Güçleri Lanetliyoruz"

0
Güncellendi - 2020-07-03 02:10:07
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “2 Temmuz Sivas katliamı, üzerinden geçen yıllara rağmen toplumun nazarında küllenmemekte, tam tersine toplumun kanayan yarası olmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Sivas Katliamının 27. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Kiraz, “Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ile birlikte 2 Temmuz Sivas katliamında kaybettiğimiz değerlerimizi saygı ile andık. Katliamı yapanları bir kez daha lanetledik” ifadelerine yer verdi.

Kiraz, Sivas Katliamını yapanları lanetlediği açıklamasında şunları kaydetti:

“Katliamın üzerindeki karanlık perde aradan geçen 27 yıla rağmen hala aralanamadı. Firari olan sanıklar da dava zaman aşımına uğratılarak özgürleştirildi. Göstermelik yargılamalar sonucu Sivas katliamının gerçek sorumluları yargılanmadı. 2 Temmuz Sivas katliamı, üzerinden geçen yıllara rağmen toplumun nazarında küllenmemekte, tam tersine toplumun kanayan yarası olmaya devam etmektedir."

Kiraz, Sivas katliamının unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Demokrasiden, laiklikten ve insan haklarından yana olan duyarlı insanların, demokrasi mücadelesini daha güçlü bir şekilde verebilmesi için, 2 Temmuz Sivas katliamının unutulmaması ve unutturulmaması gerekir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu insanlık suçuna dün de sessiz kalmadık, bugün de sessiz kalmayacağız.

Bundan tam 27 yıl önce Sivas katliamında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, katilleri ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyoruz."diye konuştu.

BARO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han da, Sivas katliamının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Han, mesajında, Sivas katliamının büyük bir acı ve yıkım olduğunu belirterek, “Ülkemiz tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 27 yıl geçmiştir. 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yapılan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Otelinin yakılması, 33 yazar, ozan ile 2 otel görevlisinin yanarak ve dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylar, ülkemiz tarihine kara bir sayfa olarak geçmiştir. Olayların bugüne kadar aydınlatılmamış olması kabul edilemez. Bu eylemin zaman aşımına uğramasının insan hakkı ihlali olduğu şüphesizdir. Bu katliam kutsal yaşam hakkına, milletimizin kardeşliği ve eşitliğine, yıllar süren aydınlanma, demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesine karşı bir harekettir. Sivas katliamı büyük bir acı ve yıkım olarak bu ülkenin ve toplumun yüreğinde kanamaya devam etmektedir. Bu katliamda hayatlarını kaybedenleri rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Taha Ervardar (4 yıl önce)
    Bu olay ve sonrasında yaşananlar, Cumhuriyet tarihinin en karanlık olaylarından biri.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    Yapanların ve onları destekleyenlerin Allah belalarını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Insanligin.yuz.karasi yapanlara. Lahanet.Olsun. Allah.belalerini.versin
    0
    0
    Yanıtla