SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaybettiği Arkadaşını Yazdı.. 'Can'ım Tenimden Ayrıldı'

Kaybettiği Arkadaşını Yazdı.. 'Can'ım Tenimden Ayrıldı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaşayan engelli aktivist Ali Haydar Koyun (sağ baştaki), yakın zamanda kaybettiği, kendisi gibi engelli olan arkadaşı ücel Doğanşahin (ortadaki) için “Can’ım Tenimden Ayrıldı” adlı kitap yazdı. Koyun, arkadaşıyla anılarının yer aldığı kitaptan elde edilecek gelirin tamamının ise kırsal kesimde eğitim gören öğrencilere harcanacağını söyledi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan bedensel engelli aktivist Ali Haydar Koyun, "Can’ım Tenimden Ayrıldı” adlı kitabını dostum dediği ve birlikte mücadele ettiği Yücel Doğanşahin’in anısını yaşatabilmek amacıyla yazdığını belirtti. Arkadaşı Yücel Doğanşahin’in hayatı boyunca engelsiz bir yaşam için mücadele ettiğini ifade eden Koyun, "Malatyalıların yakından tanıdığı can dostum Yücel Doğanşahin, henüz birkaç aylık iken yakalandığı çocuk felci hastalığı nedeniyle yıllarca yerlerde emekleyerek yaşayan ve geçirdiği sayısız ameliyatlar sonucunda yürüme cihazı ve koltuk değneği yardımlarıyla ayağa kalkarak yürümüş ve daha sonra kendi yaşadığı sorunları bırakarak engelsiz bir Malatya ve engelsiz bir Türkiye amacıyla yıllarca büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadele eden her yönüyle örnek bir insandı” dedi.

Kitabında can bağının kan bağından daha üstün olduğunu vurguladığını belirten Koyun, "İlk kelimesinden son noktasına kadar anılar arasında yolculuk yaparken büyük bir duygu yoğunluğu yaşayarak kaleme aldığım ve kan bağından öte can bağının önemli olduğunu vurguladığım kitabıma kitapsever dostların ve Malatyalıların ilgi göstereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Arkadaşının anısını yaşatmak amacıyla çıkardığı kitaptan elde edilecek geliri eğitim ve sosyal yardım için kullanacaklarını vurgulayan Koyun, "Arkadaşımın anısını yaşatabilmek amacıyla çıkardığım kitaptan elde edilecek gelirle yine onun adına başta eğitim konusu olmak üzere sosyal yardım konularında kullanılacaktır. Kırsal alandaki okullarda kütüphane yapılacaktır. Rahmetli eğitim gören çocukları çok seviyordu. Kendisi de okumayı ve eğitimi çok seviyordu. Çünkü küçüklüğünde gittiği okuldan engelinden dolayı dışlandı. Engelinden dolayı dışlanmanın verdiği acıyı yaşıyordu. Bu nedenle kendisi eğitim sevdalısıydı. Onun adını yaşatabilmek için elimden gelen her şeyi yapmaya gayret ediyorum. Bu konuda ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin destek vermesini bekliyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Fevzi kirik (2 yıl önce)
    Ali Haydar bey tebrikler.Başarilarla dolu sağlıklı günler dilerim
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Cesur yürekli insanlar çabalarınız ve duyarlı davranış karşısında saygı ile eğiliyorum.
    %72
    %28
    Yanıtla