SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Kayıp- Kaçak Minimuma Geriledi"

0
Güncellendi - 2018-10-20 04:30:57
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ tarafından, 44 Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) kapsamında 21 bölgenin içmesuyu altyapısı tamamen yenilenirken, 23 bölge ise izole edildi.

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) kapsamında 44 bölgenin 21’inin altyapısını yatırım yoluyla izole edip, altyapısını tamamen yenilerken, 23 bölgeyi ise kendi ekiplerimizle izole ettik. İzole edilen Dabakhane, Kavaklıbağ, Sanayi, Taştepe, Nuriye, Akpınar, Yeşilkaynak, Hidayet, Sarıcıoğlu, Göztepe, Saray, Tandoğan, İstiklal, Melekbaba 1, Melekbaba 2, Kiltepe, Aşağı Çöşnük, Cumhuriyet Topsöğüt, İlyas, İskender, Zafer, Selçuklu ve Kernek bölgelerinde giriş-çıkış suları debimetre ile ölçülerek suyumuzun daha verimli kullanılması sağlandı. İzole edilen bölgelerde ekiplerimiz fiziki kaçak ve arıza taraması yaparak tespit edilen arızalar onarıldı. Bu sayede kayıp suları sisteme kazandırmış olduk” dedi.

Mumcu, DMA çalışması sayesinde su kaybını önemli ölçüde azalttıklarını da belirterek, “244 kilometre uzunluğunda 71 milyon TL maliyetli 44 Ölçülebilir Alt Bölge çalışmalarıyla saniyede 316 litre su tekrar sisteme kazandırıldı. Bu da 180 bin kişinin 1 günlük su ihtiyacına tekabül ediyor. Bölgelerimizin içmesuyu hatlarının tamamı 100 yıl dayanıklı DUKTİL borularla yenilendi.

Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından kayıp-kaçak su miktarı minimuma seviyelere geriledi. Bu çalışmayla su varlığımızı da koruma altına almış olduk. Modern ve sağlam altyapıya kavuşmak için Malatya genelinde çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız