SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Bahçelerinin Susuz Kalmaması İçin Sondaj Kuyuları Açılıyor

Kayısı Bahçelerinin Susuz Kalmaması İçin Sondaj Kuyuları Açılıyor
A- A+ PAYLAŞ

 DSİ 9. Bölge Müdürü Kenan Akyürek, AA muhabirine, mart ayı itibarıyla başladıkları sulama suyu sondaj çalışmalarında şu ana kadar 3 sulama suyu kuyusu açtıklarını söyledi.

DSİ'nin Elazığ, Aydın ve Isparta bölge müdürlüklerinden gelen sondaj ekiplerinin 24 saat süreyle çalıştığını aktaran Akyürek, "Gerek kuraklık gerekse deprem etkisiyle ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesine katkı sağlamak amacıyla sulama suyu sondaj kuyuları açılmaya başlandı. Bu çalışma Sultansuyu Barajı sulaması kapsamındaki çok sayıda köyü ilgilendiriyor." dedi.

350 bin kayısı ağacının su ihtiyacı karşılanacak
Bölgedeki kayısı üreticilerinin sulama suyu ihtiyacını karşılamak üzere çalışıldığına dikkati çeken Akyürek, "Çalışma yapılan bölgede yaklaşık 36 bin dekarlık alanda 350 bin kayısı ağacının su ihtiyacının teminine katkı vermeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Sulama sezonu öncesinde hedeflerinin 30 su kuyusunu aktif hale getirebilmek olduğunu vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:

"Şu anda 4 ve 5'inci kuyumuzda çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaları sulama sezonu öncesinde bitirmeyi hedefliyoruz. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle bu hedefe ulaşabilmek için gece gündüz demeden çalışıyorlar. Ayrıca Sultansuyu Barajı'nda daha önce kullanılmayan ölü hacim olarak nitelendirilen su hacmini de baraja pompalar kurarak kullanmayı planlıyoruz. Bu sayede kuraklık ve depremin etkisiyle ortaya çıkan olumsuzlukların en aza indirilmesi anlamında büyük katkı sağlanmış olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Barut (1 yıl önce)
    Bizim yillardir gelen sulama birliğinden gelen suyumuzu neden kestiniz orduzunun yarısına su verilmeyecegini bir yıldır söylediniz.kime yeni rant yeri diye hazırlıyorsunuz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mukadder (1 yıl önce)
    Yeter artık yeraltı sularını çeke çeke daha büyük tehlikeler ortaya çıkacak...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kaplan44 (1 yıl önce)
    yeraltında su bırakmadınız.Her bahçede her sitede kuyu var.Allah sonumuz hayır eylesin bu aç gözlülükle iflah olmayız
    %100
    %0
    Yanıtla