SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Çiçeği Şenlikleri Sona Erdi

Kayısı Çiçeği Şenlikleri Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile diğer paydaşların katkılarıyla bu yıl 2.si düzenlenen "Kayısı Çiçeği Şenlikleri" Kale İlçesinde ünlü şefler tarafından gerçekleştirilen Work Show ile sona erdi.

Festival kapsamında Malatya'ya davet edilen şefler, gurmeler, yazarlar, gazeteciler, tur rehberleri ve seyahat acenteleri temsilcilerinin il merkezi ve ilçe gezilerinden sonraki durağı Kale ilçesi oldu. 

Kale İlçesinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi MYO Yerleşkesinde Şefler Nursen Mangut, Mustafa Polat, Haldun Tuzel, Yeşim Kaya tarafından Kayısı ve Malatya yöresel mutfak ürünlerinden oluşan malzemeler ile yemek ve tatlı yapılarak Work Show gerçekleştirildi.

Programa; Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kale Kaymakamı Abdulselam Bıçak, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Altın, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aladağ, Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, Kale Turizm ve Otel İşlet. M.Y.O. Müdürü Öğr. Gör. Suat Kuluşaklı, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği Yöneticileri, şenlik kapsamında il dışından gelen davetliler ile sosyal medya fenomenleri katıldı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Aşçılık Programı mutfağında şefler yaptıkları birbirinden lezzetli yemek ve tatlılarda; kayısı, kayısı pestili, kayısı çekirdeği ve unu, mor reyhan, samut gibi yöresel malzemeleri kullandılar. 

Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler ile sohbet ortamında geçen Work Show, Sosyal Medya Fenomenleri ve gazeteciler tarafından sosyal medyadan canlı yayınlandı. 

Programın son bölümünde konuklarla Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcıları ile Malatya Yemek Kültürü ve Malatya turizm potansiyeli ile ilgili sohbette gelen konukların özellikle ildeki üniversitelerin en az birinde mutlaka Gastronomi Bölümü açılması gerektiği önemle vurgulandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mustafa polat (2 yıl önce)
    Merhabalar..Malatyadaki kayısı çiçeği festivali ile ilgili haberiniz için sonsuz teşekkürler..Memleketimde böyle bir etkinliğin heyacanını hep beraber yaşadık..umarım gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı bir festival yaparız..Sayın Valimizden özellikle rica ettiğim konu ise Malatyada gastronomi bölümünün açılması idi..sayın valimiz bu fikrime olumlu baktı..en kısa zamanda tekrar Malatyaya gelip sayın Valimiz ve Belediye başkanımızla görüşeceğim..Malatyaya ve sizlere selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Ne zaman başladı?Ne oldu?Nasıl bitti?Bir kaç kişi dışında Malatyanın haberi yok.Adana da portakal çiçeği festivali olur.1.5 milyon insan festivale iştirak eder!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KEVSER (2 yıl önce)
    Kendi kendilerine bir şenlik düzenleyip sadece kendilerini eğlendiriyorlar.Kayısı üreticisi kayısı işçisi nerde diye sormazlar mı insana.Ben söyleyeyim onlar geçimlerinin derdinde.!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Akif bozdoğan (2 yıl önce)
    Kayısı üreticisi bu kutlamanın nerrsinde.ulaşım açısında malatya da olması gerekmezmiydi.kendinizin yiyip içeceği bir etkinlik düzenliyorsunuz.adınada kayısı çiçeği şenliği diyorsunuz.sizin ne kayısıyı nede niftçiyi önemsediğiniz ve anımsadığınız yok.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kim duydu kayısı çiçeği festivalinin portakal çiçeği festivalinin bir memleket duydu
    %88
    %12
    Yanıtla