SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Diyarından Gül Diyarına Gidiyorum"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan Isparta Valiliğine atanan Aydın Baruş, "Kayısı diyarından gül diyarına gidiyorum. Bu bir nöbet değişimi. Her gittiğimiz yerde layıkıyla görev yapmak için elimizden gelen çabayı sergilersek, insanımızın yüzünü güldürürsek amacımıza ulaşmış oluruz." dedi.

Baruş, bir otelde düzenlenen 9. Malatya Anadolu Kitap Fuarı tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin Valiler Kararnamesi ile Isparta Valiliği'ne atanmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Kararname gereğince yaklaşık 3,5 yıldır büyük bir onur ve şerefle görev yaptığı Malatya'dan Türkiye'nin çok değerli bir ili olan Isparta'ya atandığını kaydeden Baruş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle inşallah bundan sonra Isparta'daki vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışacağım." diye konuştu.

Malatya'da görev yaptığı dönemde deprem, salgın gibi sıkıntılı sorunlarla mücadele ettiklerini, Malatya insanından razı olduğunu, kenti, kent insanını çok sevdiğini anlatan Baruş, her zaman Malatya'nın bir hemşehrisi olarak kalacağını belirtti.

Ülkenin dört bir yanında görev yapmanın kendileri için her zaman bir onur olduğunu ifade eden Baruş, Malatya'ya atanan Batman Valisi Hulusi Şahin'in de kente en güzel şekilde hizmet ederek kentin daha ileriye gitmesi, ilin kamu hizmetlerinden, özel sektör yatırımlarından daha fazla pay alması için elinden geleni yapacağına inandığını kaydetti.

- "Kayısı diyarından gül diyarına gidiyorum"

Kentten ayrılacağını ancak kalbinin Malatya'da kalacağını ifade eden Baruş, şöyle konuştu:

"Malatya'da bulunduğumuz süre içerisinde elimizden geldiğince çaba gösterdik. Bu esnada belki kalbini kırdığımız veya gönlünü incittiğimiz insanlarımız olabilir. Ben kendilerinden haklarını helal etmelerini istiyorum. Türkiye'nin ne tarafında olursa olsun her zaman Malatyalılardan sevgi ve saygı gördüm. Karmaşık duygular içindeyim. Çünkü bu kadar güzel bir ilin, bu kadar değerli bir ilin, kültür ve tarihi zengin bir ili bırakmanın burukluğu içerisindeyim. Ama diğer bir taraftan da yeni bir göreve, yeni bir ilde göreve başlayacak olmanın heyecanı içerisindeyim. Kayısı diyarından gül diyarına gidiyorum. Bu bir nöbet değişimi. Her gittiğimiz yerde layıkıyla görev yapmak için elimizden gelen çabayı sergilersek, insanımızın yüzünü güldürürsek amacımıza ulaşmış oluruz. Bu münasebetle Isparta Valiliği görevini bizlere uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah onun emanet ettiği bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Kerim Abdül Cabbar (1 yıl önce)
    Malatya'da kayda değer bir hizmetiniz olduğunu görmedim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.A. (1 yıl önce)
    Dikkat edin gül kaysı gibi değildir. Dikenleri vardır.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Allah işini rast getirsin. Tırnağın taşa dolanmasın. Allah yar ve yardımcın olsun Sayın Valim.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Emrullah (1 yıl önce)
    Kutlu AKTAŞ, Oğuz Kağan KÖKSAL, Saffet Arıkan BEDÜK, Mustafa YILDIRIM, Halil İbrahim DAŞÖZ Malatyalı hizmet edeni, memleketine iz bırakanı unutmaz. sayın valim ne yazık ki yukarıda ismi daima hayırla yâd edilen valilerimizin yanında isminiz hiç bir zaman yer almayacak. görev süreniz boyunca fark yaratmak, katma değer katmak şöyle dursun, memuriyetten öte gidemediniz, devletin ve halkın değil siyasetin ve iktidarın valiliğini yaptınız. Yolunuz açık olsun
    %39
    %61
    Yanıtla
  • adnan (1 yıl önce)
    sayın valimiz biz sizden razıyız Allah ,ta senden razı olsun yeni görev yerinizde başarılarınızın devamını diliyorum
    %67
    %33
    Yanıtla
  • İrfan (1 yıl önce)
    Güle güle mütevazı valim. Allah sizden razı olsun.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Sayın Valim; Hakkımız helalı hoş olsun Malatyamıza vermiş olduğunuz samimi içten ve başarılı hizmetlerinizden dolayı Teşükkür eder Gül Diyarı İsparta görevinizin de başarılı olmasını Cenabı Allahtan Niyaz ederim.Dost insan,Görev adamı adam gibi adam sizi Malatyalılar olarak unutmayacağız .Yolunuz açık olsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hoca44 (1 yıl önce)
    Yeni görevi hayırlı olsun ama ardından anılacak eser bırakmak lazım bir vali ilkokullar yaptı.bir valimiz dağları orman yaptı fuziliden çıkarken görebiliyoruz Allah razı olsun diyoruz..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • mustafa bakay (1 yıl önce)
    rüzgar misali geldi geçti,vali denince şehrin reisi anlıyoruz,giden valiyi hiç bi yerde görmedim,vatandaşın derdini dinlerken sokaklarda caddelerde dolaşırken,vatandaşla iç içe bir vali görmedim umarım bu yazımı okursunuzda gittiğiniz yerde rüzgar esmez valimm....yeni atanacak olan valimizde umarım bu yorumlara ulaşır ..HADİ SELAMETLE
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Sayın valim, hizmetleriniz için çok teşekkür ederiz. Yolunuz açık olsun, yeni görev yerinizde başarılar diliyorum. Özellikle kışın aşırı kar yağışları olduğunda okulları tatil ederek çocuklarımızı mağdur etmediğiniz, o küçücük yürekleri mutlulukla doldurduğunuz için, tüm Malatya'da yaşayan öğrenciler adına ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Sanırım yorumu beğenmeyenler, aha okullar tatil edildi, çocuklar evde başımıza kaldı, öğlene kadar vurup kafayı yatamayacağım, komşuya çaya kahveye, güne gidemeyeceğim, lanet olsun rahatım kaçtı diyen miskin ev hanımları ile öğretmenlik haricinde bir yerde çalışan kadınlardır. Baba ve anne çalışınca evde çocukla ilgilenecek, biri veya bir akraba yoksa bu çocuk 2 gün ne olacak diyenlere hak veriyorum sadece . Ama özümüzde millet olarak sabah 6 da kalkıp işe gitmektense 10-11 lere kadar yatmayıda severiz bunu da unutmayalım.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Yurtdaş (1 yıl önce)
    Kaç defa valiliğe gttim vali bey.le görüşmek için kapıdan hep geri gönderildim vali vatandaşn yannda olmalı ama görmedim.o.ilgiyi
    %69
    %31
    Yanıtla
  • SADIK (1 yıl önce)
    Malatya için gerçekten kayıp vali bey tam bir devlet adamıydı mesafeleri iyi korudu. Sanırım devlet adamlığı ve cevvalliği nedeni ile Isparta’ya atandı. Tüm ülkenin malumu Isparta kış günü 15 gün elektriksiz kaldı Alt yapı ve kurumları çökmüş bir yeri ancak böyle devlet adamları düzeltir. Başarıları daim yolu açık olsun.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Sayın Valim, yeni görev yeriniz hayırlı ve uğurlu olsun. Hakkınızı helal edin. Sağlık afiyet ve huzur içinde gidiniz, Malatyamızdan Gül Diyarına selam götürünüz ve orada da hayırlı hizmetlere vesile olunuz. Gül diyarına tayininizin çıktığını okuyunca, Ispartalı Ümmü Sinan Hazretlerinden özetlediğim şu güzel mısraları kabul buyurursanız size bir demet gül gibi hediye etmek istiyorum: Seyrimde bir şehre vardım Gördüm sarayı güldür gül Sultanın tâcı tahtı Bağı duvarı güldür gül Gül alır gül satarlar Gülden terazi tutarlar Gülü gül ile tartarlar Çarşı pazar güldür gül. Ümmi Sinan gel vasfeyle Gül ile bülbül derdini Yine bu garip bülbülün Ahû figanı güldür gül.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • yarı malatyalı (1 yıl önce)
    inşallah yeni görev yerinden siyasilere çok yakın olmazsın sayın valim maşallah malatya'da yıllardır siyasilerin yanından ayrılmıyordun ve onların lafıyla iş yapıyordun sen bu devletin valisisin a ve b partinin adamı değilsin
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Biz siyasiler ile yemekte tavlada gezide mangalda görmedik. Hangi yakınlık..? Gelen siyasileride kanuni zorunluk nedeni ile karşılamak zorunda her vali gibi Ciddi düzgün bir devlet adamına haksızlık yapmayın.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Gurbet (1 yıl önce)
    Hiç üzülmedim
    %66
    %34
    Yanıtla