SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Festivali, 19- 21 Temmuz Günleri Arasında Yapılacak"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kayısı hasadımızı Kayısı Festivali ile taçlandırmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Kayısı Festivalini 19-21 Temmuz tarihleri arasında yaparken 12 Temmuz tarihinde de Kayısı Yarışmasını yapacağız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ‘Kayısı Hasat Bayramı’ programına katıldı. Yeşilyurt İlçesi Görgü Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kayısı Hasat Bayramı programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Bu sene rekoltenin yüksek olması ve çiftçimizdeki heyecanı görmenin memnuniyeti var üzerimizde. Kayısı deyince Malatya, Malatya deyince kayısı akla gelir.

Kayısımızın daha iyi noktalarda olması için gerek üreticiler gerek Ticaret Borsamız gerekse de Ticaret Odamız olsun elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Biz de Belediye olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Bizim bildiğiniz gibi yeni bir ticaret merkezimiz de var artık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tabii Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin de daha aktif hale gelmesi gerektiğinin de bilincindeyiz. Bunun için de elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Lisanslı Depoculuğumuz tonlarca kapasiteye sahip. Lisanslı depoda paketleme de var. Kayısıya bu hususta katkı olacak başka lisanslı depolar da hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti belediye olarak inşallah paydaşlarla birlikte daha iyi bir seviyeye getirmek için göstereceğiz” dedi.

Konuşmalarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kayısı Festivali’nin yapılacağının müjdesini vererek, “Kayısı hasadımızı Kayısı Festivali ile taçlandırmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız ile görüştük Allah izin verirse Kayısı Festivali yapmanın sözünü aldık. İnşallah 19-21 Temmuz tarihleri arasında Kayısı Festivalini yapacağız. 12 Temmuz tarihinde ise kayısı yarışmasını yapacağız. Fiziki enkazdan kurtulmaya çalışırken sosyolojik enkazdan da kurtulalım. Bu amaçla artık insanımızın normalleşmesi yaşamlarını normal bir şekilde sürdürmesi düşüncesiyle Kayısı festivali düzenlenmesi gerekliliği fikri oluştu. Burada bununda müjdesini vermiş olayım” şeklindeki sözlerle konuşmasını tamamladı.  

Başkan Er konuşmaların ardından programa katılan protokolle birlikte hasat makinesiyle branda üzerine silkelenen kayısıları topladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Malatya (22 saat önce)
    Belediye kaldığı yerden israfa devam ediyor nerede 17 katrilyon borç madem hiç bir şey değişmiyecekti selahattin başkanın suçu neydi hiç olmazsa tecrübe kazanmıştı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (22 saat önce)
    Bir festival eksikti yazık bu milletin parasına har vurup harman savurmayınız.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Burak (1 gün önce)
    Millet aç aç!!!
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Fahri (1 gün önce)
    Sanatçılar yöresel olur gerek yok onlarada para vermeye
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ramazan (1 gün önce)
    Bu şehirde kalanların hayatın normalleşmesine ihtiyacı var. Şehrin ayağa kalkması ve göçün onllenmesi için iyi olacağını düşünmekteyim. Festivalde kayısı bahçeleri arasında yapılacak bir yarı maraton ve bisiklet yarışında ayrıca iyi olur.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Adalet (1 gün önce)
    100 bin insan konteynırda yaşarken , evleri işyerleri yıkılmış Malatya’da umut azalırken 3-5 alkış için festival derdine mi düştük? Esnaf esnaf ahiliğinden kopmuş, memur memur disiplininden uzak vatandaş istemeye alışmış ve böyle bir zamanda festival düzenlemek. İhtiyaçlar sıralaması yapmaktan ihtiyaç sırası belirlemekten uzak yeni Büyükşehir başkanına şok oldum. Üzüldüm. Görülen o ki vaatler seçim kazanmak içinmiş görünen o ki Malatya kaybetmeye devam ediyor. Yazık hemde çok yazık
    %70
    %30
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 gün önce)
    yahu siz alzhemier hastalığına yakalandınız.???? halkın derdiyle hemhal olmak yerine festival derdindesiniz. deprem nedeniyle bu kadar can kaybı,yaralı ve yuvası-işyeri-hayalleri yıkılmış insanların derdine çare olmaya çalışın. başlarım sizin festivalinizede sizede, buna harcayacağınız parayı memleketimdeki konteynerde yaşamak zorunda kalan,işyeri yıkılıp çalışamayan veya garip gurabaya verin. bumudur sizin vicdan anlayışınız??? yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun. vah sahipsiz malatya'm vahhh. bu memleketi ayağa kaldıracak zihniyete,fikriyata ve tiplere bakın. süslenerek, pahalı kıyafetlerle giyerek, lüks makamlarda oturarak bu halka zulmü reva gören sözde yöneticiler, bu halkın derdi kadar sizlere dert versin allah azimüş-şan. vesselam..
    %63
    %37
    Yanıtla
  • kadir (1 gün önce)
    kayısı festivalinin yapılması güzel gelişme insanların stres atmaya ve eğlenmeye hakkı var yanlız sadece festivel yapılacak diyosun içerik ne program nasıl sanatçılar varmı yokmu yoksa festival protokol seviyesindemi olacak festivalin içeriği ile ilgili bilgi yok.. insallah flim festivalide yapılır çünkü malatyanın fuarlar gibi festivaller gibi aktivitelere ihtiyacı var
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 gün önce)
    Sami beyi tebrik ediyorum. Şehrin üzerindeki o olumsuz havanın artık dağıtılması gerekiyor.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Oruç (1 gün önce)
    Deprem geçirmiş bir şehir var siz festival derdindesiniz
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Sadece maddi değil, psikolojik olarakta çöküntü içerisindeyiz. Bu ve bunun gibi sosyal aktivitelere herkesin ihtiyacı var. Gençler, çocuklarımız herkes bir buhran içinde bırakında nefes alsın biraz insanlar. Memleketimizde festival, konser vs. nedense hep tepkili bazı kesim anlam veremiyorum.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • muzaffer (1 gün önce)Oruç isimli kullanıcı yorumuna
    kalanlar içinde artık bu şehrin bir şekilde normal hayata dönmesi lazım, sosyal olmayan bir hayatta yakında insanlar dahada çok agresif olacak.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 gün önce)Oruç isimli kullanıcı yorumuna
    Her gün yakın yada uzak birilerini kaybediyoruz. Yaşamaktan vazgeçiyor muyuz? İnanın insanlar bu psikolojiyi üstünden atamazsa intiharlar vb artar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tamam kayıplarımız çok, deprem etkisi halen üzerimizde ama bu şekilde devam edemeyiz. Bir yerden olumlu düşünüp kafa dağıtmamız lazım biraz yeniliğe açık olun lütfen yoksa erken yaşlanırsınız
    %100
    %0
    Yanıtla