SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kayısı İçin 22 Bin Sigorta Poliçesi Düzenlendi

0
Güncellendi - 2017-03-26 02:16:38
Kayısı İçin 22 Bin Sigorta Poliçesi Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) yapılan açıklamada, yeni yılda, Malatya’da son kabul tarihi 9 Mart’ta sona eren kayısı ürünü için, yaklaşık 22 bin adet poliçe düzenlendiği belirtildi.

Malatyalı kayısı üreticilerinin tarım sigortasına yoğun ilgi gösterdiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz Aralık ayından itibaren Ocak ayının ortasına kadar ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan doğal afetler ve riskler sonucunda tarımsal faaliyetlerin olumsuz yönde etkilendiğine şahit oluyoruz. Ne zaman ve nasıl bir şiddette geleceği belli olmayan bu gibi durumlara karşı üreticilerimiz bilinçli hareket ederek, mutlaka önlemlerini almalı ve sigortasını yaptırmalıdır. Çünkü tarım şansa bırakılmayacak kadar kritik bir faaliyet alanıdır. Nitekim, Sistem’in başlangıcından 2016 yılı sonuna kadar, Malatya’da, “kayısı” ürünü için 113 bin adedin üzerinde poliçe düzenlenmiş olup, 1,3 milyon dekarın üzerinde alan sigortalanmıştır. Bu dönemde Malatyalı kayısı üreticilerinden toplanan 165 milyon TL prim karşılığında, yaklaşık 406 milyon TL hasar ödemesi yapılmıştır. 2017 yılında ise, Malatya’da son kabul tarihi 9 Mart olan “kayısı” ürünü için, yaklaşık 22 bin adet poliçe düzenlenmiş olup, 226 bin dekar alan sigortalanmıştır.”

FOTOĞRAFLAR: Doğanyol Bölgesi'nde karlı dağ eteklerinde ve Karakaya Baraj Gölü çevresinde çiçeklenmiş kayısı ağaçları, kayısı bahçeleri (Burhan KARADUMAN)

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    hocam 22 bin değilde 220 bin olması lazım..bunu yayınlamayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    rakamlarda yanlışlık var..
    0
    0
    Yanıtla