SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Pazarda Kayısı Müzesi de Kurulacak

0
Güncellendi - 2021-10-31 01:21:03
Yeni Pazarda Kayısı Müzesi de Kurulacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kayısı üretimin başkenti olan Malatya’ya Kayısı Müzesi kazandırılacağını açıkladı.  

Malatya şehir merkezinde yılların sorunu olan Şire Pazarının taşınması konusunu çözmek için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Yeni Şire Pazarının içinde Kayısı Müzesi de yer alıyor. 

Yeni yapılacak olan şire pazarında 466 işyerinin olacağını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “200 bin metrekare alan üzerine, 466 adet dükkana sahip "Yeni Şire Pazarı" inşa ediyoruz.” dedi. 

Gürkan, “Dünya Kayısı Merkezi projemiz içerisinde; Kayısı Müzesi, Sosyal Alanlar, Toplantı ve Konferans Salonları ile Kayısı Uygulama Bahçesi yer alacaktır. Malatya'mıza hayırlı olsun.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Nazim ilhan (2 yıl önce)
    Resim de ki yapsanız elinze sağlık diyeceğiz nede. Yol hesaplaması yapılmıyor bu gibi hizmetler de saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM İÇİN (2 yıl önce)
    Her hafta Malatyamızın en önemli caddelerinden biri PAZAR kurularak işgal ediliyor. Büyükşehiriz Bize yakışan SABİT SEMT PAZARLARI kurulmasıdır. Örneğin CUMA günleri KERNEK teki cadde PERŞEMBE günleri SIRMAPINARI ndaki pazarlar yüzünden HALKIMIZ yıllardır trafik çilesi çekiyor. Sayın BAŞKANIM artık buna bir müdahale edin. AYRICA Yeni açılan ya da açılacak yolların Kaldırımları ve IŞIKLANDIRMALARI şık ve güzel yapılsın. TEDAŞ direkleri ve Kilit taşları artık demode oldu. PRESTİJ caddeler BÜYÜKŞEHRE YAKIŞIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağlık personeli (2 yıl önce)
    Belediye başkanı Gürkan şire pazarını gerçekten taşıyabilirse Ayakta alkışlarım,şehrin ortasında resmen bir ucube çevre yolunda helede temmuz ayında traktör ler,kamyonetler,pikaplar trafiğin altını üstüne getiriyor, araştırma hastanesinde çalıştığım için hergün önünden geçiyorum,kaldırımın kenarına park edilen kayısı arabaları yüzünden trambus kazaları oluyor,bir seferinde bende şahsi aracımla kaza yaptım,kayısı taşıyan pikap aynadan bakmadan çıkınca vurdum,bence yeni yer nereye yapılıyor bilmiyorum ama bitmesini beklemeden belediye şimdiki yere kepçeyle dalıp dümdüz etmeliki çevre yolu nefes alsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (2 yıl önce)
    Turgut Özal mahallesine organik pazar diye yer yaptınız cafeye cevirdiniz parklara ekmek büfesi diye yer yaptınız onlarda cafe oldular sizin derdiniz halka hizmet değil kendinize hizmettir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Kaya (2 yıl önce)
    Yeni şire pazarı nereye yapılacak, mevcut pazarın yerine ne düşünülüyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Daha önce basın açıklaması yapılan proje yine değişmiş. Her gün ben yaptım oldu projeleri ile basına açıklama yapılıyor. https://malatyahaber.com/haber/malatya-icin-onemli-elzem-bir-proje/
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Güzel ve isabetli bir hizmet. Şehir içinde ve çevre yolundaki kamu ve bazı gereksiz binalar yıkılıp başka yerlere taşınmalı o yerlere de şehrin hava alacağı devasa yeşil alanlar, çocuk ve otoparklar yapılmalıdır. şehir bu şekilde gelişir. Bu arada haberi yapan arkadaşlara da bir tavsiyem olacak bu pazar nerede yapılacak, ne zaman bitirilecek gibi açıklayıcı bilgiler (5N-1K kuralı ) verirlerse daha iyi kaliteli haber yapmış olurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)Battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sire pazarının yeni yeri Halbinasi yanı az ilerisi bugdapazari dilek yolunun üzerinede de yeni terminal binası yapılıyor ve yapilacak yaka mahellesinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahmi (2 yıl önce)
    Kimse bunları konuşmuyor burası nasıl ihale edildi sessiz sedasız yüklenici firma İŞKAYA kim nasıl aldı burayı! Buradaki iş yerlerinin hepsi para ile esnaflara satılacak, bunu hizmet olarak görmeyin belediye müteahhitlik yapıyor ve bir firmaya ciddi anlamda rant sağlanıyor.
    0
    0
    Yanıtla