SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kayısı Piyasası Hakkında Bilgi Aldılar

Kayısı Piyasası Hakkında Bilgi Aldılar
A- A+ PAYLAŞ

Tüm Kuruyemiş Sanayicileri İşadamları Derneği (TÜKSİAD) başkanı ve üyeleri Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan’ı ziyaret ederek kayısı piyasası hakkında bilgi aldı.

Kuru kayısı sektöründe hizmet veren ve kuru meyve tüketim ticaretini sağlayan TÜKSİAD’ın yapmış olduğu ziyaretten mutluluk duyduklarını belirten Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “ Kuru meyve gurubunun önemli ürünlerinden bir tanesi de Malatya kuru kayısısı, biz sizler aracılığıyla Türkiye’deki 85 milyon vatandaşımızın damak tadına ulaşabilmek için sizlerle bir iş ortaklığı gerçekleştiriyoruz. Kayısı ile ilgili yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı da size minnettarız” dedi.

Özcan, ihracat değeri yüksek ürünlerin iç pazarda değerini koruyabilmesi ve hızlı bir şekilde tüketiciye ulaşabilmesi açısından TÜKSİAD’ın önemine değinerek, “ Bizim en önemli amaçlarımızdan bir tanesi ihracat değeri yüksek bir ürünü mutlaka iç pazarda da mevcut ihracattaki değerini koruyabilmesi için mutlaka hızlı bir şekilde tüketiciye ulaşmamız bu da sizin yoğun gayretlerinizle gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

Pandemi döneminde tarımın yeniden keşfedildiğine değinen Özcan, ''Son zamanlarda özelikle pandemi döneminde dünya tarımı yeniden keşfediyor. Özellikle kuru meyve gurubunu da bu alandaki bütün ürünleri de tüketici yeniden keşfediyor. İnsan sağlığı açısından da ürettiğimiz bu ürünlerin ne kadar önemli olduğunu yeni yeni farkına varıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜKSİAD Başkanı Murat Yıldırım ise “ Bu yıl kayısıdaki beklentiler nelerdir. Hem tedarikçi hem de kuruyemişçi tarafından bunları konuşmak için geldik. Çok güzel şeylerle karşılaştık. Kayısı hakkında neler yapabiliriz. Kuruyemişçiler olarak bizim kayısıya katkılarımız neler olabilir. Bize bu imkanı sağladığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cifci (1 yıl önce)
    Bu nedir elinizde çektiğimiz yahu devlet yokmu devlet TMO 5.500 arpa alımı yapacak diye şov yaptınız hasat yaptık alım yapmayı bile bile başlatması biz esnafın kucağına attınız .... Biçer parasını ödemek için mecbur ucuza sattık şimdi kayısi için 150 TL ye kimseden yokken alım belirlediler şimdi işçi gönderme ve bayram diye 50 TL ye alım yaptiriyosu uz Malatya'da bazı esnaf sanayiden tut her yerde biz adam nasıl carpariz derdindeler çoğunun yüzünde Allah nurunu almış .... Bir araç ya araç parça aliyosun Malatya'da uçuk fiyat Antep Urfa Sivas ta getirtiyosun oda kargo bedeli dahi 3 te 1 fiyatı kadar deyil oyuzden devlet görevini yapmalı burada vali beye iş dusuyo
    %67
    %33
    Yanıtla