SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı ve Ceviz Dondan Zarar Gördü

0
Güncellendi - 2020-04-24 16:13:24
Kayısı ve Ceviz Dondan Zarar Gördü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde, 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece zirai don hadisesi yaşandığı ve ilçenin yüksek kesimlerindeki kayısı çiçeklerinin dondan zarar gördüğü belirtildi.

Kayısı ve ceviz ağaçlarının büyük zarar gördüğü Hekimhan’da ilçe merkezi dışında ürün almak zor görünüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız, ilçe merkezi dışında köylerin ciddi oranda etkilendiğini belirterek, “23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece şiddetli dondan dolayı Kozdere, Sarıkız, Güzelyurt, Kocaözü, Deveci, Yeşilpınar, Çanakpınar ve Kurşunlu mahallelerimizdeki tüm meyve ağaçlarımızı don vurmuştur. Hekimhan çiftçisinin geçim kaynağı ceviz ve kayısıdır, o da tamamen bitmiş durumdadır. İnşallah yetkililer çiftçinin yanında olur ve çiftçinin yaraları sarılır” dedi.

Kuluncak’ta da don etkili oldu

Bu arada, Kuluncak İlçesi’nde zirai don bin 200 rakım altını etkilerken, özellikle Karaçayır, Ciritbelen ve Karıncalık Mahalleleri başta olmak üzere bazı yerlerdeki kayısı ve ceviz ağaçlarının meyve tomurcuklarının zarar gördüğü kaydedildi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Adsızkral (4 yıl önce)
    ALLAH.ın taktiri şükür edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (4 yıl önce)
    Kim diyor ihracat yok, yada kayısı para etmiyor. Aylık 8 bin ton ihracat var, neye dayanarak ihracat yokmuş. Ağlamak kültür olmuş yaşam tarzı olmuş bizde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suzi (4 yıl önce)
    Malatyaya sevda malatyalıya sevda çok değişik kavuşsan olmaz kavuşmasan ölüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürün (4 yıl önce)
    Güründede kayısı ve cevizleri don yaktı
    0
    0
    Yanıtla
  • tacettin (4 yıl önce)
    darende aşağıulupınara bağlı köylerde de don var. bunu neden haber yapmıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Bahar sonbahar oldu ürün çok az bakalım artık nolacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bahar diye bir mevsim kalmadı baharı görmeden Haziran'da yaz mevsimine geçeceğiz kısacası mevsimler değişti .
    0
    0
    Yanıtla