SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıda Yüksek Rekolte Beklentisi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısında bu yıl yüksek rekolte bekleniyor.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, kayısı ağaçlarında bu yıl yoğun çiçeklenme görüldüğünü belirterek, "Çok şükür, bu yıl don olayı olmadı. Bazı bölgelerde küçük çaplı don olayı nisan ayının ilk haftasında oldu; ncak kayda değer kadar değil. Ayrıca bu yıl uzun yıllar kayısı olmayan bahçelerde dahi yoğun çiçeklenme var" dedi.

Çağla döneminin atlatılmasından sonra rekolte tahmini yapabileceklerini belirten Güldal, "İlgili ve yetkililer, gerek yaş kayısı ve gerekse kuru kayısı pazarı konusunda şimdiden iyi pazar çalışması yapmalılar. Yoksa rekolte yüksekliği dolayısıyla fiyat düşer ve üretici alın terinin karşılığını alamaz" şeklinde konuştu.

Geçen yıl yaşanan don dolayısıyla kayısıların yüzde 78'inin yanıp, 160 milyon dolar zarar oluştuğunu hatırlatan Ahmet Güldal, bu yıl üreticilerin rekolteden dolayı yüzlerinin güleceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız