SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısının Önemi ve Katma Değeri Artacak"

0
Güncellendi - 2016-12-24 16:17:33
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı ve Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bayram Murat Asma,  Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Asma, kendisini kabulünden dolayı Vali Toprak’a teşekkür ederek Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yapmış olduğu kayısı kültürü ve kayısı ıslah çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kayısı ıslah çalışmaları ve yeni kayısı çeşitlerinin geliştirilmesi konusunda Malatya ve çevresinde yetiştirilen kayısıların morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla çalışmalar yürütüldüğü, yeni kayısı çeşitlerinin geliştirildiği ve bunların çeşitli projelerle ele alındığını ifade etti.

Vali Toprak da, Malatya’nın ekonomisine ve kültürüne katkı sunan kayısı ile çalışmalar yürüten Prof. Dr. Asma ve ekibine teşekkür etti.  Vali Toprak ayrıca, kayısıda çeşitliliğin artması ve yapılan bu bilimsel çalışmalarla Malatya kayısısının öneminin ve katma değerinin daha da artacağını ifade etti.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Erdal (7 yıl önce)
    Alan bazlı destek.kayısının tek çıkış yolu
    0
    0
    Yanıtla