SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaymak Arazi'lerin Özelleştirmesi Tamam!

'Kaymak Arazi'lerin Özelleştirmesi Tamam!
A- A+ PAYLAŞ

TEDAŞ binasının yanında karayolu cepheli iki arazi özelleştirme yoluyla Malatya adresli firmaya satıldı. Firma her iki araziiçin 24 milyon 100 bin TL bedel ödeyecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Özelleştirme İdaresi Kararına göre; Malatya’da TEDAŞ binasının yanında bulunan İkizce Mahallesi 113 ada 37 ve 38 parsel numarası ile yer alan Sümer Holding adına kayıtlı karayoluna cepheli bitişik iki kamu arazisinin özelleştirme süreci tamamlandı. Malatya'da kurulu Trio Girişim Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,  arazilerin yeni sahibi oldu. 

Şirketin ortakları arasında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağbaba'nın da bulunduğu, diğer ortaklarının da Süleyman Ekinci ve Battal Gazi Nergiz oldukları öğrenildi.

-İlk arsa 11 milyon TL  
Özelleştirme İdaresi Başkanlığının kararı şöyle:

"Mülkiyeti özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, ikizce Mahallesi, 113 ada 37 parsel numaralı, 7.144,84 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde "satış" yöntemiyle özelleştirilmesini teminen, İhale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak gerçekleştirilen ihalesi sonucunda, ihale Komisyonunca verilen; "Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı; Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi, 113 ada 37 parsel numaralı, 7.144,84 metrekare yüzölçümlü taşınmazın; 11.000.000.- (Onbirmilyon) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Trio Girişim Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına. Trio Girişim Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" dair 05.04.2022 tarihli ve 03 sayılı Kararın onaylanmasına karar verilmiştir.”

-İkinci arsa 13 milyon 100 bin TL  
Özelleştirme İdaresi Başkanlığının ikinci arsa ile ilgili kararı şu şekilde açıklandı:

“Mülkiyeti özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi, 113 ada 38 parsel numaralı, 16.982,49 m² yüzölçümlü taşınmazın 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde "satış" yöntemiyle özelleştirilmesini teminen, ihale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak gerçekleştirilen ihalesi sonucunda, İhale Komisyonunca verilen; "Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı; Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi, 113 ada 38 parsel numaralı, 16.982,49 m² yüzölçümlü taşınmazın; 13.100.000.- (Onüçmilyonyüzbin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Trio Girişim Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Trio Girişim Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" dair 05.04.2022 tarihli ve 03 sayılı Kararın onaylanmasına karar verilmiştir.” 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Osman (2 yıl önce)
    Kardeşim adam parasıyla almış,10 katı daha ucuzda olabilir siz gidip 10da 1 fiyata alsaydınız madem
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Efe (2 yıl önce)
    Sayın editör sende karanlıkta kalmışsın.Aydınlığa çıkman dileğimle!!!
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Muhammed (2 yıl önce)
    Alan kimse akıllı bir adammış.Yattığı yerde parasını 4 e katladı şimdiden
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Veli (2 yıl önce)
    Sattiniz tamam,ama piyasanin yari fiyatina vermeseydiniz bari yetim Hakki var devletin mali bu
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Fiyatlar piyasa fiyatı ama 12 yıl taksitle faizsiz alındığını da yazsaydınız :)
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Aslan4444 (2 yıl önce)
    Sentepe de metrekaresi 1500-2000 tl . Donum 1,5 - 2 Milyon ve orasi Dağ kayalik. Buralar Ana yol ustu ve cevreyolu ustu nasil donumu 1 milyon bunu satanlara yaziklar olsun hakkimiz haramzikkim olsun.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bilen Konuşur (2 yıl önce)
    Trio Girişim in sahibini araştırırsanız Ağbaba ailesi ile karşılaşacaksınız. Akp satıyor Chp alıyor. Kaybeden vatandaş. Bu devletin yaptığı en kötü şey toprağını satmaktır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yanlış bilgi. Doğru bilgiyi yazana kadar yorumunuz takip edilecek.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Ben o parayı oraya vermezdim. Firma dönümüne 1 Milyon TL üstünde fiyat vermiş. Başkaca bir usulsüzlük yok ise ve bundan sonra olmayacaksa yer-fiyat satışı bakımından devlet için karlı bir satış olmuş.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Al...per (2 yıl önce)
    Gerçekten kaymak araziydi madem siz alsaydınız işiniz gücünüz iktidarı ve yapılanı eleştirmek bu nedir arkadaş google de en üstte sizin link çıktığı için bakıyorum ama taraflısınız kesin
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Fakir fukaranın halkın arazisi ise yok pahasına kamulaştırilıyor.örnek kuzey çevre yolu.ofganize sanayi istimlaklari.vs vs adalet bu iste
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sami (2 yıl önce)
    "Kaymak arazi" oldugunu biliyordunuz, Malatya Haber olarak ihaleye girip, siz alsaydiniz.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • adamların işi haber yapmak. yorumunuza bakınca araziyi siz almışsınız sanırım. hayırlı olsun.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Adamlarin isi haber yapmaksa, adam gibi, yorum katmadan yapsinlar.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Suphanallah, bu muhteşem zekanızı neye borçlusunuz ?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bu muhtesem zekamizi, haberleri sacma sapan yorumla verenlere borcluyuz.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Çok doğru bir yorum...
    %48
    %52
    Yanıtla
  • kaymakcılar kaymak yiyor züğürtlerin cenesi yoruluyor..
    %100
    %0
    Yanıtla