SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaynak Buldukça Sürecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:54:30
A- A+ PAYLAŞ
Battalgazi ilçesindeki tarihi surların ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. 
     
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 800 metre uzunluğundaki tarihi surların 71 burcu ve 11 kapısı bulunduğunu söyledi. 
     
Surlarla ilgili çalışmaların belediyelerince yürütüldüğünü belirten Gürkan, ''İhaleleri belediyemiz yapıyor. Surların temeli bulunarak, bu surların aslına uygun şekilde restorasyonu için çalışmalara başlandı'' dedi. 
     
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Gürkan, şunları söyledi: 
     
''Sıptırız Kapısı'nın gerek sağ gerekse sol akslarında bulunan 50 metrelik kısımdaki surların yapılması planlanmaktadır. Bu çalışma tamamlandıktan sonra, üçüncü ve dördüncü etap ihaleleri gerçekleştirilerek çalışma devam edecek. Surların toplam 550 metrelik kısmının projeleri de hazır. Gerekli kamulaştırmalar yapılarak, kaynak bulundukça çalışmalara devam edilecek. Kaynak temin ettiğimiz ölçüde, 550 metrelik kısmın bir an önce bitirilmesi için belediye olarak gayret gösteriyoruz. Surların tamamının restorasyonu için yaklaşık 1 milyon liralık bir kaynak gerekmektedir.'' 
     
Gürkan, ihalesi yapılan 50 metrelik kısmın kaynağının, Malatya Valisi Ulvi Saran'ın talimatlarıyla İl Özel İdaresi'nden temin edildiğini belirterek, ''Burası bizim geçmişimizdir. Geleceğimize güvenle bakmamızın temel yolu da geçmişimize sahip çıkmaktan geçmektedir. Battalgazi, Anadolu'da önemli bir merkezdir. Anadolu'yu anayurt yapan Battalgazi Sancağı'dır. Buraya herkesin gerekli desteği vermesini bekliyoruz'' diye konuştu. 
     
Surların yapımına, M.S. 98-117 yılları arasında Roma İmparatoru Trajanus zamanında başlandığını anlatan Gürkan, surların 248-305 yılları arasında imparator Diocletianus zamanında genişletildiğini, 532 yılında imparator Justinianus tarafından da tamamlandığını söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız