SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayseri'ye Ceylan, Lama, Kanguru Hibe Ettik'

'Kayseri'ye Ceylan, Lama, Kanguru Hibe Ettik'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde ceylan, kızıl geyik, lama, kurt, kanguru gibi çeşitli hayvan türlerinden 32 yavru dünyaya geldi.

Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Turgut Özal Tabiat Parkı'nda yaklaşık 4 yıl önce hizmet vermeye başlayan hayvanat bahçesi, aslan, kaplan, kurt, ayı, lama, kanguru, ceylan ve deve kuşu gibi 78 türden 1300'ün üzerinde hayvana ev sahipliği yapıyor.

70 dönümlük alana kurulu hayvanat bahçesindeki hayvan sayıları, yeni doğumlarla artıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hanifi Acar, AA muhabirine, hayvanat bahçesinin güzel bir gezinti alanı olduğunu, geçen yıl 54 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi.

Bu yılın hayvanat bahçesi açısından verimli geçtiğini dile getiren Acar, "Hayvanat bahçemizde 32 yeni yavru dünyaya geldi. Bu yıl 6 ceylan, 9 cüce keçi, ikişer beyaz geyik, kızıl geyik, sanem keçisi, midilli, üçer yaban keçisi, kurt, birer örümcek maymunu, lama ve kanguru doğdu." diye konuştu.

- Lama, ceylan, kanguru ve keklik yavruları hibe edildi

Türkiye'deki diğer hayvanat bahçeleriyle iş birliği içinde olduklarını, yeni doğan hayvanların bir kısmını farklı illere gönderdiklerini ifade eden Acar, şunları aktardı:

"Kayseri Hayvanat Bahçesine 2 ceylan, birer lama ve kanguru ile 6 keklik hibe ettik. Daha önce de onlar bize hayvan göndermişti. Buradaki havyanlar genelde diğer hayvanat bahçelerinde doğmuş ve yaşamışlar. "

İki veteriner ve bakım elemanlarıyla hayvanlara gerekli bakımların yapıldığını anlatan Acar, "Yeni üyelerimizle beraber hayvanat bahçemiz daha da şenlenmiş olacak." dedi.

Hayvanat bahçesinin mesire alanıyla iç içe olduğunu, çevre illerden de ziyarete gelenlerin bulunduğunu kaydeden Acar, şöyle devam etti:

"Geçen yıl 54 binden fazla kişi hayvanat bahçesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın talimatları doğrultusunda okullardan grup halinde gelen öğrencilerden de ücret almıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğimiz var. Malatyalı hemşehrilerimiz kadar il dışından gelenler var, Adıyaman, Elazığ ve Sivas'tan ziyaretçiler geliyor."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Aliseydi (1 yıl önce)
    Torunlarımı her götürüşümde eski başkan çakıra dua ediyim. Adam malatyaya çağ atlattı ama hani bilen.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Alikan (1 yıl önce)
    Önce dağlara saldığınız yabani hayvanları toplayın.Ciftçide ekin bırakmadı hepsini talan etti
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Salih Karacan (1 yıl önce)
    Gezdim gördüm. gerçekten çok güzel bir hayvanat bahçesi. Çocuklar için ideal haftasonu aktivitesi. Hayvanat bahçesi olmasının yanısıra aynı zamanda botanik bahçesi olması da güzel bir fikir. Hatta Orduzu Pınarbaşındaki boş alanların önemli bir kısmı da botanik bahçesine dönüştürülebilir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Bu sehirle ilgili hiç bir haberi okumak istemiyorum
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Kayseri size ne verdi?
    %77
    %23
    Yanıtla