SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kazada Ölen İşçilerden 2'si Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2017-08-12 03:08:59
Kazada Ölen İşçilerden 2'si Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 3 kişiden 2’si Malatya’da toprağa verildi.

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde kayısıda çalışan işçileri taşıyan traktör devrilmiş, kazada 2 çocuk annesi Elif Kaya (50), 4 çocuk annesi Asiye Serin (40) ve Zeynep Talay (22) yaşamını yitirmişti.

7 kişinin de yaralandığı feci kazada yaşamını yitirenlerden Asiye Serin ve Zeynep Talay, Malatya Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından bugün Şehir Mezarlığında öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kazada ölen diğer kişinin ise Adıyaman'da toprağa verileceği öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI..

Bu arada, kazayla ilgili sabah saatlerinde Valilik'ten bir açıklama yapıldı ve şöyle denildi:

"İlimiz Hekimhan İlçesi Dikenli Mahallesi Yılanlı mevkiinde, 09.08.2017 günü saat:18.30 sularında Kayısı toplama işleminin bitmesine müteakip traktör üzerinde sürücü ile beraber 5 kişi, arkasına bağlı bulunan römorkta ise 10 bayan tarım işçisi ile köye dönüş esnasında köy yoluna 150 m. Tarla yolu üzerinde römorkun sol arka tekerinin Viraj daki boşluğa düşmesi ve römorkun traktörden ayrılarak ters dönmesi sonucu tarım işçileri römorkun altında kalmışlardır.

Kaza haberini alan ilimiz Valisi Ali Kaban Yazıhan ve Hekimhan İlçe Kaymakamlarına gerekli talimatı vererek olay mahalline intikallerini sağlamış, İlçe Kaymakamları tarafından kazaya müdahale edilerek sağlık ekiplerince yaralıların en yakın Yazıhan Devlet Hastanesine intikali sağlanmış ilk müdahale yapılarak durumu ağır olanların ise Malatya Devlet Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezine İntikali sağlanmıştır. Üzücü kaza esnasında 1 Bayan Tarım işçisi olay yerinde, ağır yaralı olarak Hastaneye getirilen, 2 Bayan Tarım işçisi ise Hastane de olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden Tarım işçilerinin 1961 Elazığ Doğumlu Z.T., 1962 Adıyaman Doğumlu E.K., 1981 Adıyaman Doğumlu A.S. olduğu belirlenmiş, 7 Bayan Tarım işçisi ise yaralı olarak bahse konu Hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Kazazedelerin yakınlarının Hastanelere intikali sağlanmış kaza ile ilgili tahkikat devam etmektedir."

Valilik açıklamasından sonra bir kişinin daha hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.

AĞBABA'DAN TEPKİ..

Öte yandan  Malatya Hekimhan’da meydana gelen trafik kazasının ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, “Her yıl yüzlerce tarım işçisi yollarda can veriyor ve AKP bu soruna kulak tıkıyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 2016 yılında 155 bin mevsimlik tarım işçisinin bulunduğunu, aileleriyle birlikte yaklaşık 500 bin kişinin tarım işçisi olarak memleketlerinden ayrılıp Türkiye’nin değişik illerinde çalıştıklarını kaydeden  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu Bölgelerinde yaşayan insanların yılda ortalama 3-4 aylığına, Malatya' ya kayısıya, Adana' ya pamuğa, Niğde'ye patatese, Karadeniz'e fındığa gittiklerini belirterek “Çalışma yaşamının kanayan yarası mevsimlik işçilik başlı başına ele alınıp yapısal çözümler bulunması gereken bir alandır” dedi.

Tarım  ürünlerinin çıkmasıyla birlikte Türkiye’nin değişik bölgelerinde neredeyse her gün işçilerin trafik kazalarına kurban gittiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, mevsimlik tarım işçileri, çalışacakları şehirlere giderken veya il içerisinde bahçelere gidip gelirken, tıka basa bindirildikleri kamyonetlerde, minibüslerde, traktör römorklarda ölüm yolculuklarına çıkarılıyor. Her yıl aynı sahnelerle karşılaşmak, haber bültenlerinde emekçilerin trafik kazalarında katledilmelerini görmek kabul edilemez” dedi.

Ağbaba açıklamasında, mevsimlik tarım işçilerinin trafik kazalarıyla anılır olduğunu  28 Temmuz tarihinde Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde mevsimlik işçileri taşıyan servis minibüsünün devrilmesi sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 17 kişi yaralandığını, 2 Ağustos tarihinde Gümüşhane’nin Torul ilçesinde mevsimlik işçileri taşıyan minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 26 kişi yaralandığını,8 Ağustos tarihinde Ordu’nun Ulubey İlçesi'nde mevsimlik fındık işçilerini minibüsün dereye yuvarlanması sonucu 8'i ağır, 18 kişi yaralandığını ve son olarak Hekimhan’da 3 işçinin hayatını kaybettiğini belirterek  “Tarım işçilerinin  barınmadan, ulaşıma, sağlıktan eğitime ciddi sorunları olmasına karşın AKP bu sorunları görmezden geliyor. Mecliste konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen verdiğimiz araştırma önergeleri her defasında  AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Reddedilen her bir önerge karşımıza trafik kazası ve ölüm olarak geliyor. Bugün yitirdiğimiz her bir işçinin sorumluluğu önergelerimizi reddeden AKP milletvekillerinin boynundadır. Isparta’da, Denizli’de, Gümüşhane’de, Afşin’de, Malatya’da devrilen,kaza yapan araçların asıl sürücüsü AKP’dir.” Dedi.

Ağbaba, Malatya Hekimhan’daki  kazanın son olmasını dilerken, “Bugüne kadarki kazalarda ve Malatya’daki kazada hayatını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet yaralı işçilere acil şifalar diliyorum”ifadelerini kullandı.

İha- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Alican (7 yıl önce)
    Sen şimdi bu konuşmanla işçilerin hakkını değil hazır fırsat ele geçmişken her zaman olduğu gibi akp'yi eleştiri bombardımanına tutuyorsun.Tamam asfaltta servisle münibüsle taşınsın ama bağ bahçe yolunda münibüs gitmezki tarlaya...Bizde köylüyüz yıllardır ben, ailem komşularım tarlaya bahçeye traktörle gidip gelir..Kaderinde varsa ne çare?.Sen yarın iktidar olursan ne yapacaksın hava yolu ilemi taşıyacaksın adamı uyuz etmeyin be...
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (7 yıl önce)
    Ne güzel vekillik oturduğun yerden sadece eleştir.Traktörle o şekilde yolcu taşımak zaten yasak.Ak parti buna ne yapsın hepsinin başına bir milletvekilimi koysun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Ağbaba, karnın ağrısa Akp ye suç bulacaksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    MEMLEKETİ AKP YÖNETİYOR TÜM ÇARPIKLIKLARIN DA SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMEK ZORUNDA , SORUMLULUK ALMAYACAKLARSA O YETKİLERLE SEN BİLE MEMLEKET YÖNETİRSİN , SEN BİLE BAK O KADAR KOLAY İŞ ....
    0
    0
    Yanıtla