SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kazanan Rahatlar, Kaybeden Ateşe Düşer

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Pazar günü Çaykur Didi Stadı’nda Çaykur Rizespor ile kümede kalma adına son derece kritik bir mücadeleye çıkacak. Saat 21.00’da başlayacak olan mücadelede, kazanan takım lige tutunma adına rahat bir nefes alırken, kaybeden takım ise kendisini ateş hattında bulacak.

Süper Ligin 33.haftasında 19 Temmuz Pazar günü 21.00’da deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, rakibi karşısında istediği skoru elde ederek, lige tutunmanın hesaplarını yapıyor. 

Üçüncü sezonunu yaşadığı Süper Lig’de bu sezon inişi çıkışlı bir grafik çizen BtcTurk Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor ile final niteliğinde bir maç oynayacak. Küme düşme hattının üzerinde yer alan sarı siyahlılar, kritik deplasmandan istediği sonucu alarak son haftaya rahat girmenin hesaplarını yapıyor.

7 PUAN TOPLADILAR AMA YETERLİ OLMADI

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 33.haftasında Çaykur Rizespor’a konuk olacak. 32.haftasında sahasında Beşiktaş’a 1-0 kaybederek, iki sıra birden gerileyen sarı siyahlılar, 33.haftada küme düşme hattında yer alan Çaykur Rizespor ile son derece kritik bir karşılaşma oynayacak. Küme düşme hattının üzerinde yer alan sarı siyahlılar, kritik deplasmandan istediği sonucu alarak, lige tutunmanın hesaplarını yapıyor. 

Ligin 28.haftasında sahasında İzmir ekibi Göztepe’yi 2-1 mağlup eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, 29.haftada deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-2’lik skorla mağlup oldu. 

Ligin 30.haftasında sahasında konuk ettiği Ankara ekibi Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan ve hanesine 1 puan yazdıran sarı siyahlılar, 31.haftada deplasmanda Demir Grup Sivasspor’u 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Malatya temsilcisi, ligin 32.haftasında ise sahasında Beşiktaş’a penaltıdan yediği golle 1-0 mağlup oldu. 

Ligin 33.haftasında deplasmanda 19 Temmuz Pazar günü 21.00’da Çaykur Didi Stadı’nda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, bu sezonki 17.deplasman maçına çıkacak. 

Ligde daha önce 16 deplasman maçına çıkan BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmaların 4’ünü kazandı. 4 karşılaşmada berabere kalan sarı siyahlılar, 8 karşılaşmayı ise kaybetti. Dış sahada 16 maçta 1 puan ortalaması ile oynayan ve 16 puan toplayan Doğu Anadolu temsilcisi, bu karşılaşmalarda 22 gol kaydederken, kalesinde ise 26 gol gördü. 

RİZE, KASIMPAŞA’YA KAYBEDİNCE ATEŞ HATTINA DÜŞTÜ

Süper Ligin 28.haftasında deplasmanda Fraport-TAV Antalyaspor’a 3-1’lik skorla mağlup olan Çaykur Rizespor, 29.haftada sahasında Yukatel Denizlispor ile 2-2 berabere kaldı. 

Ligin 30.haftasında deplasmanda İttifak Holding Konyaspor’a 1-0 mağlup olan Karadeniz temsilcisi, 31.haftada Hes Kablo Kayserispor’u sahasında 3-2 mağlup etti. Çaykur Rizespor, 32.haftada ise deplasmanda Kasımpaşa’ya 2-0’lık skorla mağlup oldu. 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre, Yeni Malatyaspor ile oynadığı ilk Süper Lig maçını kaybeden Rizespor, daha sonraki iki karşılaşmada rakibini mağlup etti ve kalesinde gol görmedi (3-0 & 2-0). 

Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Rizespor (2G 2B), son sekiz iç saha karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırmayı başardı. 

Deplasmanda çıktığı son yedi Süper Lig maçının altısını kaybeden (1G) ve tek galibiyetini son karşılaşmada alan Yeni Malatyaspor, lig tarihinde üst üste iki dış saha maçı kazanamadı. 

Süper Lig'in ikinci yarısında Rizespor'dan (9) daha fazla mağlubiyet alan tek takım Yeni Malatyaspor (11).

Bu sezon Süper Lig karşılaşmalarının son 15 dakikalarında en fazla gol atan takım Yeni Malatyaspor (20). Aynı zaman aralığında Rizespor'dan (17) daha fazla gol yiyen tek Süper Lig ekibi ise Kayserispor (23). 

Süper Lig'e verilen ara sona erdiğinden bu yana en az şut çeken iki takım konumundaki Rizespor (56) ve Yeni Malatyaspor (54) bu maçta karşı karşıya geliyor. 

Son üç Süper Lig maçında gol atamayan Rizespor forveti Milan Skoda, daha önceki üç karşılaşmada rakip filelere birer gol göndermişti. 

İç sahada çıktığı son iki Süper Lig maçında birer asist yapan Rizespor oyuncusu Orhan Ovacıklı (toplam 2 asist), daha önce çıktığı toplam 50 iç saha karşılaşmasında aynı sayıda gol pası verebilmişti. 

Bu sezon Süper Lig'de Yeni Malatyaspor kalecisi Fabien Farnolle'den (3) daha fazla penaltıya sebebiyet veren tek isim Welinton (4). 

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maçın oynandığı haftaya puan durumunun son üç sırasında giren takımlara rakip olduğu son altı Süper Lig maçını kazanamadı (2B 4M).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Kazım (4 yıl önce)
    Konya averaja gerek kalmadan ligde kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    ilk yarım saatte durum belli olabilir, herşeye rağmen Malatyama gönülden başarılar inşaallah kazanırız
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    geçen hafta beşiktaş maçından sonra hikmet karamanın görevine son verilmeydi. çünkü yanlış ilk onbir. ve yanlış oyuncu değişiklikleri. elinde fofana varken vasat murat yıldırımın orda ne işi var. sahada gezen danıldtın yerine neden remi walter olmaz. evettt beşiktaş maçı sonrası hikmet karamanla yollar ayrılmalıydı ve son iki haftaya alt yapı hocası hakan çalışkanla girmeliydi..
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    biz ocak ayından beri bu takımın bu duruma düşeceği belliydi. ne yapıldı ne önlem alındı. yazık kasada para olması gerekirken birde borç çıkıyor milletvekileri bld.bşk. selahattin gürkany önetimin bu yanlış işlerine neden seyirci kalınır anlamış değilim. biz sezonun ikinci yarısından itibaren düşttük zaten. hatta şöle diyelim. bile bile düşmesine izin verildi. umarın kafamızda geçen senaryo gerçekleşmez. o seneryoda takımı düşürmek. üç futbolcuyu satmak paraları aynen öle yapmak ve benden bu kadar diyip gitmek. umarım aklımızda geçen. bu yüz kızartıcı olay gerçekleşmez
    0
    0
    Yanıtla
  • abc (4 yıl önce)
    1 puan değil 3 puan lazım.en az iki farkla maçı kazanmalı. iki farkla alırsa %90 ligde kalır.çünkü rizenin gol averajı kötü ve son hafta sonuç ne olursa olsun malatyanın altında kalır.kayseri ve konya ise hem ikili averajla hem de genel averajla daha kötü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (4 yıl önce)
    En kötü 1 puan çıkarmalıyız. Konya ve kayserinin puan kayıplarla iş son haftaya kalır. Antebi yendiğimiz anda 36 puan olur. İkili üçlü dörtlü averaj durumunda ligde kalabilir. Bu nedenle Rize maçı puanla dönülmesi gereken bir maç.Sivas maçında olduğu gibi kazara alınacak bir 3 puan işimizi kolaylaştırır. Aksi durumda bir on sene daha 1.ligde sürünürüz. Umarım hikmet hoca doğru kadro çıkarır. Ve biz rahat bir şekilde ligi bitirecekken korktuğumuz başımıza gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Evet madem iyimser olmakla ligde kalınıyor rizeye Rize'de beş atacağız bu kulübün hiç bir oyuncusuna bir kurus borcu yoktur kasada 50 trilyon parası vardır tesisleri Avrupa'nın bir numarasıdır gelecek yıl belkide basaksehirin yerinde biz olacağız her yıl altyapıdan 5 gencimiz a takıma yükseliyor komşu şehirlerde altyapıdan onlarca oyuncumuz oynuyor. yarın 22.45malatga bayram yapacak .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisi_Kentli (4 yıl önce)
    Herkes eline bi kürek almis takimi gömmeyi bekliyor. Yav hele bi durun, iki maçi oynasin takimimiz, nerede oynanirsa oynansin rizeyi yenecek gücü var bu takimin, antep macini da alip aslanlar gibi ligde kalacak bu takim, millet kümeye düsmeyi kolay zannediyor, daha önce 1989-1990 ve 2005-2006 sezonlarinda küme düsmeyi yasadik. Aylarca kendimize gelememistik, hayat zehir olmustu. Sezon basinda uefa maci oynadik simdi buralardayiz, futbolda bunlar var, sabirli olalim destek olalim bu takim yine bizlere büyük sevincler yasatacaktir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (4 yıl önce)
    Şu yorumlara bakıyorum da ne kadar karamsarsınız ya tutmayın şu takımı tutmayın. Velev ki küme düştük diyelim (ki benim umudum var kayseri Konya ve ankaragücü düşer diyorum) bu takımı taaa bal ligine bile düşürmüşler yazık gerçekten çok yazık. Umudu olmayan tutmasın bu takımı desteklemesin. Ben düşeceğimize inanmıyorum. Düşsek bile hemen çıkarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Konya nasıl düşüyor arkadaş.Adamların 33 puanı var.Bizim üstümüzdeler.Bu haftaki maçı kaybeder.Ama daha sonraki maçı alanya ile sahasında oynuyacak.Edermi 36 nasıl düşüyor? Alanya deplasmanda konyayı mı yenecek nasıl hesap yapıyorsun? Konya nasıl düşüyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Konya düşmedi ne haber siz düştünüz
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (4 yıl önce)
    Çıkmayan candan ümit kesilmez. Kötü yorum yapmayın bekleyin bı sonuç belli olsun. Takım daha maça çıkmadan görmüyorsunuz yenildik öldük bittik düştük. Bı durun maç bitsin sonra hep beraber elestirelim. Bende çok eleştiriyorum ama bugün daha bişey belli değil belki Rize ile berabere kalıp son hafta antebi yener ikili üçlü averajla ligde kaliriz herşey mümkün. Yeter ki rizeye yenilmeyelim. Futbolcular bu maçı küme düşme değil bir galibiyetle süper lige çıkma maçı olarak da görebilir bir maç sadece 90 dakika ölümüne oynamak lazım nasıl konsantre olurlarsa öyle olsunlar Allah güç kuvvet versin ve ligde kalalım inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Futboldan anlamayan adamlar işte belli çıkarları olduğu da çok belli düştük bittik öldük diyenlerin . Rakiplerimizin fikstürlerine bir göz atarlarsa sevinirim öyle fikstürleri varki belki 1 puan bile bizi ligde tutabilir .
    0
    0
    Yanıtla
  • Futboldan maşallah sen iyi anlıyorsun.Fikstür fikstür diye ortalarda dolanıp duruyorsunuz.Ne oldu?Sahanda gençlerbirliğini yenemedin,kasımpaşalı yenemedin,yarım beşiktaşı yenemedin.Gelelim fikstürü kötü olanlara konya başakşehiri,denizli trabzonu yeniyor.Daha fikstürümüz iyi diye diye geldik son kümede kalma maçına.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haftaya görüşelim SÖZDE MALATYALI
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral44 (4 yıl önce)
    Senaryo hazır normal oynanirsa umut var ama dışardan müdahele olduysa geçmiş olsun rize kalır biz gideriz artık herkes herşeyin farkında malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisi_Kentli (4 yıl önce)
    Bu takim ligde kalacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisi_Kentli (4 yıl önce)
    Malatyasporu sevmek yürek ister. Yüregi olmayan tutmasin bu takimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamsi (4 yıl önce)
    Kazanan kurtulur kaybeden düşer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (4 yıl önce)
    Kaybeden ateşe değil küme düşer...berabere kalırsak biz yine düşeriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Işimiz gerçekten çok zor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Hoca ne yaptı ligde kalmış gibi geziler düzenledi hep şov yaptı haydi göster hocalığını hokus pokus yap şu maçı al sonra seni Kahtalı Mıçı ile nemruta ben cikaram orda kahtalidan sakineyi dinleyelim bende hayallere kapıldım bütün malatyadan özür diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Fark yeriz ve.malatya 1.amator ligine kadar paraşütle düşeriz futbolcular teknik heyet bu son maciniz diyeceksiniz Antep maçı var o maça çıkmanıza gerek kalmayacak biz o maça altyapı ile çıkarız yazık. Çok yazık bir takımı bile bile oynamayarak lig dusurdunuz hepinize yazıklar olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Bu takım bu günlere göstere göstere geldi.Hiç bir tedbir alınmadı.Bu borç yüküne kimse talip olmaz.Önce ptt 1.lig sonra 2.lig,3 lig ,bal ligi derken bile bir 4-5 yıl geçer.Gerisini siz hesaplayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (4 yıl önce)
    beraberlikte bile düşeriz ikili averajda rize üstün bizim üstümüze çıkıyor feneri rahat yenerler son maçta düştük anlayacağınız sonra 2. lig 3. lig bal eski yeni malatyaspor buluşur
    0
    0
    Yanıtla