SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendi Evime Gelmiş Gibi Mutluyum"

0
Güncellendi - 2017-11-26 05:33:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beşiktaşlılar Derneği'nin yemeğinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek bir araya geldi. Vali ve belediye başkanlarının da katıldığı yemekte her iki kulübün başkanları futbol adına fair play tablosu oluşturdu.

Kentteki bir otelde Malatya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Fendoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen  yemeğe Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Şerafettin Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, her iki kulübün yönetim kurulu üyesi ve yöneticileri katıldılar.

-“Beşiktaş’ımız gerçekten gururumuz”

Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, “Beşiktaş’ımız gerçekten gururumuz. Türk milleti olarak bizi gerçekten gururlandırdı. Avrupa’da üstlenmiş olduğu maçlardan dolayı başta başkanım olmak üzere, yönetim kurulundaki arkadaşlara, bütün Beşiktaşlıları kutluyorum. Gerçekten çok önemli bir başarıya imza attı. İnşallah Şampiyonlar Liginde kupasını da alır. Ona da yakışır. Ben bu anlamda da tebrik ediyorum. Hayal  değil başkanım alırsınız İnşallah."dedi.

-“Beşiktaş hem stadını, hemde gönlünü açtı bize”

 TFF 1.Ligde Malatya’daki sahanın kötü olması nedeniyle İstanbul’da oynadıkları maçlarda Beşiktaş’ın kendi stadını vermesinden dolayı teşekkür eden Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, "Stadımız, gerçekten zeminimiz çok kötüydü. Birkaç maç İstanbul’da oynayacaktık.Beşiktaş başkanımızla görüştük, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla. Başta başkanım olmak üzere hakikaten hem stadı açtı bize, hem de gönüllerini açtılar bize. Bu anlamda kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum, bütün Malatyalılar adına.” şeklinde konuştu.

Gevrek, maç için ise “Yarınki yapacağımız maçta da öncelikle dostluk kazansın diyoruz. Tabiki kazanmak istiyoruz, ama bizim kardeş takımımız. İnşallah hak eden kazansın. Ben Beşiktaş’ımıza Avrupa’da da, Süper lig’de de şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

-“ Daha bunu emekleme dönemleri diye görün”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Ben birçok yere maçlara hemen hemen gitmeye gayret ediyorum. Sayenizde ilk defa bu kadar güzel protokol tarafından ağırlandığımı da ifade etmek istiyorum. Çok onore ettiniz beni ve arkadaşlarımı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Malatya epey bir zamandır ligde olmadığı için bizde gelmeye çok fırsatı bulamadık, ama bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Malatya’nın ligde olmasından da hakikaten çok mutluyuz. Adil bizim kardeşimiz. Her seferinde çok iyi mücadele ediyor. Bu bir senede bir şeyler olmaz, üzerine koya koya olacaktır.  Yani Malatyaspor çok kötü günler geçirdi. Sonradan toparlanarak, şehir herkes bir el ele vererek bir noktaya geldi. Daha bunu emekleme dönemleri diye görün. Biz de şimdi, herkes  Şampiyonlar Lig'inde Avrupa'da elde ettiğimiz başarıların gururunu yaşıyoruz ama bu da bir senede olan bir şey değil. Hep üstüne çalışarak, çalışarak, çalışarak  geldik.” diye konuştu.

-“Sanki evime geliyormuş gibi geldim buraya”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Bu futbol, güzellikler için var. Spor dostluk için var, fair play  için var, arkadaşlıklar için var. Bunun için bu oyunlar oynanıyor. Bunun içindeki maç skoru bir 90 dakika, 90 dakikanın sonunda herkesin kalbinden bir şeyler geçiyordur, ama ona ortadaki oyuncular karar veriyorlar. Onun için bizim yapacağımız spor adamları olarak,  bu dostlukları, iyilik tohumlarını, güzellikleri biçmek, aradaki düşmanlıkları biçmek değil. İnan edin ben Malatya’ya gelirken sevgili başkanımı çok sevdiğim içinde sanki evime geliyormuş gibi geldim buraya. Öyle bir duygu ile geldim. Esas asıl olanda odur.”diyerek sözlerini sürdürdü.

-“ Malatyaspor’a stadımızı açtık. Çünkü…”

Malatyaspor’a İstanbul’daki maçları için geçtiğimiz sezon Beşiktaş stadının açılması ile ilgili konuyu da değerlendiren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Biz Malatyaspor’a stadımızı açtık. Bunu bir şey olsun diye yapmadık. Bizde çünkü, damdan düşenin halini düşen bilirmiş derler. Kimse bize stadını vermezken çok sıkıntılar çektik. Onun içinde bir tek Malatyaspor açısından değil, mesela önümüzdeki günlerde İstanbulspor ki onların hiç büyük bir taraftar kitlesi olmamasına rağmen,  onlara da vereceğiz. Kim müsaitse elimizden geldiğince destek oluyoruz. Ülkemizde zaten kavga ortamları, etrafımızda bir sürü problemli, özellikle bu bölgeye yakın çok problemli şeyler olduğunu düşünecek olursak iyi şeyleri, dostlukları, sevgi tohumlarını atmak lazım. Bu gayret içerisinde oluyoruz.” dedi.

-“ Ben çok yere gittim, hiç böyle bir protokolle ağırlanmadık”

Maç için de konuşan  Orman şunları söyledi:

“Yarın (Cumartesi) güzel bir maç olsun. Deminde söylerdim, buna biz karar vermeyeceğiz, herkesin aklında, sevgili belediye başkanım da dedi, onun kalbinde bir şey geçiyor, bizim de kalbimizde bir şey geçiyor. Herkesin kalbinden bir şey geçiyor,ama buna bizim ne etki şansımız var, ne dokunma şansımız var. Yarın maça gideceğiz, herkes kendi kalbindeki duasını edecek, oyuncular ne yapacaksa onu seyredeceğiz. Centilmence bir müsabaka olacaktır.  Mesele o müsabakadan daha önemlisi, bizim burada aldığımız hisler, size bırakacağımız duygulardır. Biz şuana kadar çok iyi duygularla geldik. Sağ olun. Ben çok yere gittim, hiç böyle bir protokolle ağırlanmadık. Bu camiama göstermiş olduğunuz saygıdan, sevgiden tekrar şükranlarımı iletiyorum.”

- “Biz kazanalım, Beşiktaş nasıl olsa toparlar”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Beşiktaş’ı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Beşiktaş hepimizin gururu oldu. Milli takımımız kötü sonuçlar alarak bizleri üzmüştü ama Beşiktaş’ın bunu telafi etmesi bizi çok mutlu etti. Bundan dolayı tüm Beşiktaşlıları kutluyorum. Bu başarının devamını diliyorum. Biz de Malatyaspor’un geçmişteki o güzel, şaşaalı günlerine dönmesi için tüm Malatyalılar olarak yönetimimizin ve takımımızın arkasında duruyoruz. Yarın inşallah güzel bir maç olacak ‘İyi olan kazansın’ desek nasıl olur bilmiyorum ama biraz da şans yardım etsin istiyoruz. Yarın dostluk kazansın ama maçı da inşallah biz kazanalım, Beşiktaş nasıl olsa toparlar. Biz de güzel top oynuyoruz, şanssız puanlar kaybettik ama inşallah ligde kalıcı olacağız ve lige renk katacağız” ifadelerini kaydetti.

-“Dostça gidilecek”

Malatya Valisi Ali Kaban da, “Ne kadar müsabaka yapsanız da bu bir harp değil, bu bir savaş değil, bu gerçekten dostluk için, kardeşlik için nihai tahville yapılması gereken bir işlem. İnşallah bu dostluk ortamının yarın sahaya da taşınacağını, gerek oyunun, gerekse taraftarlık anlamındaki kenarda verilecek desteğin dostça olacağını ve başarılı olmak adına daha güçlü olanın kazanacağı, belki de daha şanslı olanın kazanacağı bir sistem olacağını, sonuçta tıpkı bugünkü gibi yarın uğurlarken de dostça misafirlerimizi uğurlayacağımızı ümit ediyorum. Bu konudaki kanaatim Malatya’yı tanıdığım şekliyle tamdır. Malatya bu anlamda gerçekten çok olgun bir seyirci kapasitesine sahip şehir. İnşallah dostça gelip, dostça gidilecek.” dedi.

Malatya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Fendoğlu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a üzerinde BJK yazan kuru kayısı tepsisi hediye etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Ulaş (6 yıl önce)
    Mehmet Fendoğluna yapmış olduğu Ev sahipliğinden dolayı,Fikret Ormana Malatyaspora sahsını açmalarından dolayı teşekkür ederim bir Malatyalı olarak,Benim Fikret Orman beyden isteğim odur ki devre arası bize Beşiktaşda forma şansı bulamayan ama Malatyasporda iş çıkarabilecek futbolculardan en az 3 tane verirse abiliğin kralını yapmış olursun şimdiden teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Pektemek fatih boyko aras milosevic malatyada iş yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (6 yıl önce)
    Başkanımız Mehmet Fendoğlunu bu harika hizmetlerinden ve emeklerinden dolayı kutluyorum gururumuzsun başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan44 (6 yıl önce)
    Zor günümüzde yanımızda olan Beşiktaş klübünün değerli başkanı bu vesileyle size ve tüm beşiktaşlılara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (6 yıl önce)
    MALATYADA MALATYASPORUN BAYRAĞI NEDEN YOK
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Çok güzel bir karşılama ve ağırlama , Malatyalıya'da bu yakışır'dı , Emeği geçen herkese teşekkürler ,Emeğinize ve yüreğinize sağlık .
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal à (6 yıl önce)
    Yiyip içerek kümeye düşecek neguzel
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (6 yıl önce)
    Beşiktaş kulübü başkanı ve yönetim kurulu Malatyamız a hoş geldiniz bize yapılan iyilikler asla unutulmaz ayrıca çok güzel yorumlar var gerçekten birlik ve beraberliğimizi n daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde iki büyük camianın yöneticilerinin böyle güzel mesajlar vermesi umarım diğer takım yöneticilerine örnek olur Beşiktaş takımına başta Avrupa olmak üzere başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • H.basri elvermez (6 yıl önce)
    Muhakkak dost sohbetleri olmuştur. 2 veya 3 futbolcu olursa bize yarayacak oyuncu iyi olur .inşallah bugün de hırs ve mücadeleci bir maç olur ve alırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay aydın (6 yıl önce)
    adam gibi adam fikret başkan malatyamıza hoş geldin
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay aydın (6 yıl önce)
    fikret başkan malatyamıza hoş geldin beşiktaşı burda görmekten çok mutluyuz..........
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Malatyamiza.hos.geldiniz.baskan.yonetim.kurulu
    0
    0
    Yanıtla