SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendileri Çalıp Kendileri Oynamaya Çalışıyorlar"

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Canbay, Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Cumali Akça ve partililer Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Saadet Partisi’ne seçim çalışmalarında başarılar dileyen MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Malatya’yı ayağa kaldırmak için hepimizin birlikte hareket etmesi lazım. Malatya’da önce ticaretin ayağa kaldırılması gerekiyor. Tüm adaylarımız Malatya’yı iyi bir şekilde analiz etmeli. Hepimizin Malatya için mücadele etmesi gerekiyor” dedi.

Keskin, şehrin bir bütün olarak ele alınıp, çarşı kültürünün ve çarşı yapısının bozulmadan bir inşa ve imar çalışması yapılması gerektiğini kaydetti.

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Canbay, “Depremin ilk gününden itibaren teşkilat olarak sahadayız, bazı bölgelere bizim arkadaşlarımız herkesten önce gitti. Koordinasyon Kuruluna Esnaf Birliğini,  TSO’yu, Mimarlar Odasını, Mühendisleri çağırmadırlar. Kendi aralarında koordine yaptılar ve ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Şimdi aynısını Malatya Çarşısı inşaatında yapıyorlar, hiç kimsenin haberi yok. Kendileri çalıp kendileri oynamaya çalışıyorlar. Şimdide rezerv alan diye bir şey uydurdular, evlere şenlik. Vatandaşın sağlam olan binası bunların olsaydı ne düşünürlerdi?” dedi.

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Cumali Akça ise kendisini daha önce 20 yıl Zürih Belediyesinde çalıştığını belirterek, yurtdışında belediye tecrübesinin bulunduğunu aktardı. Akça, daha önce milletvekili adayı da olduğunu hatırlatarak, “Malatya’nın ve Yeşilyurt’un sorunlarını biliyoruz. Sorunların çözümü çok zor bir şey değil” diye konuştu.

YRP YEŞİLYURT ADAYININ ZİYARETİ

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan da, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyaret için teşekkür ederek siyasi çalışmalarında başarılar dileyen  MESOB Başkanı Şevket Keskin, depremin ilk başından itibaren orta hasarlı binalar ile az hasarlı binalar konusunda yaşanan belirsizlikten dolayı onarılabilecek ve oturulabilecek olan binaların kapı ve pencerelerinin söküldüğünü, sahaya çıkarılan tecrübesiz ekipler tarafından hasarlıya hasarsız, hasarsıza hasarlı raporu verildiğini belirterek, belirsizliğin depremin üzerinden 1 yıl geçmesine karşın halen devam ettiğini kaydetti.

 “Malatya’yı ortak akıl ile ayağa kaldırmak hepimizin dileği.” diyen Keskin, “Milletvekillerinin birbirinden haberi yok, kimin ne yaptığından haberi yok.  Bakanlık ayrı söylüyor, belediye ayrı söylüyor, vilayet ayrı söylüyor, milletvekilleri herkes kendi kafasına göre hareket ediyor. Memleketin meselesini masaya yatırıp, ortak akıl ve istişare ile çözme düşünceleri yok” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Bunun farkındayız, Ancak imkansız değil. Orta da bir bilgi kirliliği var. Vatandaş doğru bilgilendirilmiyor. Hızlı karar verilmiyor. Üretilen kararlara da hızlı değişimler yaşanıyor. Vatandaş gelecek için ne yapacağını, nasıl hareket edeceğini bilemiyor. Vatandaş parası var, imar durumunu alıp inşaatına başlamak istiyor, ama bunu da vatandaşa vermiyorlar.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız