SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent, Hırsız ve Yağmacılardan Kurtarılmalı!.

Kent, Hırsız ve Yağmacılardan Kurtarılmalı!.
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinin yıkımının ardından, yüz binlerce insanın çeşitli derecelerde hasar alan ev ve işyerlerini terketmelerinin ardından, çoğunluğu ‘esmer vatandaş’ olarak tanımlanan hırsız ve talancıların hedefi haline gelen Malatya'da, depremlerden aylar geçmesine rağmen, hırsız ve talancı vukuatları aralıksız devam ediyor.

Depremin ilk haftalarında, yerel güvenlik güçlerine ilaveten diğer illerden getirilen polis, jandarma, asker ve koruculara rağmen özellikle geceleri devam eden hırsızlık, yağma ve talan, takviye gelen güvenlik güçlerinin ayrılmasından sonra yerel güvenlik birimlerinin çabalarına rağmen tam gaz devam ediyor. Depremden sonra, bölgeye yapılan yardımlardan yararlanmak üzere Malatya'ya akın eden göçerlerin yanı sıra, Türkiye'nin her yanından gelen yağmacılar, talancılar kentte hırsızlık ve yağma olaylarını patlattı. Güvenlik birimlerinin, genel olarak 'Esmer vatandaş' diye tanımladığı göçerler (çingeneler), yabancı uyrukluların yanı sıra çok sayıda yerli hırsız ve talancının hedefi olan Malatya'da, terkedilmiş içi eşya dolu binalarda neredeyse soyulmayan kalmadı.

Depremin ilk döneminde, hırsızlık ve yağma olaylarının arttığına ilişkin uyarı içerikli haberlere İl Emniyet Müdürlüğü'nden verilmiş olan, "Hırsızlık olayları, deprem öncesindeki döneme göre daha azaldı" açıklamasını "şaka gibi" diye değerlendiren, evlerinin soyulduğundan habersiz il dışındaki vatandaşların hırsızlıkla ilgili başvuru yapamayışlarının yanlış değerlendirilmesiyle bugünlere gelindiğini ifade eden vatandaşlar, depremin aşırı yorgunluğunu yaşayan yöneticilerin Malatya'dan ayrılmalarının ardından yerlerine atananların konunun ciddiyetini kısa sürede farketmelerinin sevindirici olduğunu belirtiyorlar.

Malatya'da depremin ilk haftalarından itibaren, çeşitli illerden kamyonetleriyle gelen 'motorize hırsızların' cirit attıklarını, soyulmadık yer bırakmadıklarını belirten vatandaşlar, halen çok sayıda böyle aracın kentte dolaştığını, bunların yanı sıra deprem yardımlarından yararlanmak ve "bedavadan geçinmek" için Malatya'ya gelen mekansızların, göçerlerin yanı sıra Malatya'yla ikamet bağlantısı olmayan "bimekan" takımının güvenlik güçlerince yapılacak sıkı denetimlerle toplanıp, il dışı edilmeleri gerektiğini ifade ediyorlar.

Bu arada, Malatya'nın yanı sıra çevre illerdeki hurdacıların da denetlenmesi, buralara mal getirenlerin tespitinin de hırsızlık, talan ve yağmayla mücadelede etkili olacağı belirtiliyor.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Desenize (7 ay önce)
    Desenize şehrin ciddi bir kısmına önlem almak gerekli. Esnafın yüzde 80 i,siyasilerin tamamına yakını, yerel yönetimin tamamını(yetkili makamdakileri), ev sahiplerinin yüzde 95 inden kurtulmamız gerekli. Emin olun evleri soyanlar, hurdacılık adıyla hırsızlık yapanlar en az suçlulardır. Artık etrafımızda ahlaklı, dürüst ve işini hakkıyla yapan insanlar görmek istiyoruz. Sadece istemekle kalacağımı da adım gibi biliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman (7 ay önce)
    Akşama kadar askere sağ sol yaptirana kadar her sokağa 2 asker verseniz bu iş çözülür büyük ihtimal polisin işi çok yoğun şimdi bu kadar polis hangi görevce merak ediyom hatta zabıtalar akşama kadar geziyorlar onlarada bu iş verilebilir en azından belli yerlere verilsin ama yok illa birileri ölecek yada öldürülecek ondan sonra heraldr
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nizamettin OPANOĞLU (7 ay önce)
    İkinci Ordu karargahına 200 metre Şehrin göbeğinde evlerimizi talan ettiler.Kapıdan giremedikleri evlere, bitişik evlerin yan duvarlarını delerek girdiler. Kombilerimizi, kapu kollarını, Jakuzi ne varsa alıp götürdüler.Bı işi gece yapıyorlar. Hiç mi devletin polisi bekçisi bunlara rastlamıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (7 ay önce)
    Bir haftadır maskiden kayıt oluşturduk yoldaki şu patlamış tam bir hafta o su boşa akıyor Ne gelen var ne giden her defasında kayıt oluştu diye mesaj geliyor ama suyumuz ziyan olmaya devam ediyor yildiztepe mahallesi
    %86
    %14
    Yanıtla
  • İlhan (7 ay önce)
    Cadde ve sokak lambalarını yakın artık lütfen.Bu ne rezillik.Bir şehir bu kadar mı sahipsiz olur.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Malatya dışında olup Malatya ile irtibatı olmayan art niyetli belesden geçinmeye çalışanlar bellidir hemen sepetlenmeli
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Bu yaşından büyük dosyası olanlara çip takacaksın. Kediye köpeğe taktılar asıl bunlara lazım. Nereye giriyorlar nereden hap alıyorlar. Hepsini kaydedecek. Başka türlü olmaz. Elektronik kelepçe türü gibi bir şeyde olur. Her şeye yasa değişiyor ama bu cezalar ya da önlemler konusunda değişen bir şey yok. Alt sınırı yap bir on yıl hırsızlıktan sonrakilere de arttırımlı ver bakalım ne oluyor ama adam biliyor bir iki yatar uyur karnımı doyurur işimin başına dönerim diyor. Devletin balyozu tepelerine inmeli hem de çok sert.... Namuslu dürüst vatandaş en çok mağdur olan kesim maalesef.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • kesinikle haklısın hırsızlığı meslek edinenlere cip takılsın.çalış kazan bunlarda yesin öylemi.memleketi hırsız arsız yatağına çevirdiler.çingene ırkı kontrol altına alınmalıdır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Aylardır kendimizi parçalıyoruz ama sesimizi duyan yok. Trafikte kemer uygulaması yapmaya devam.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (7 ay önce)
    Kent mi? Hani herkesin bir köşesinden tutup kopardığı yer mi? Kent mi kalmıştı? Siz ortada bir kent mi var sanıyordunuz?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • TUNÇ (7 ay önce)
    1-) Akşam olunca bekçiler , polisler sabaha kadar sote bir yer bulup zaman geçiriyorlar, ellerinde telefon sosyal medyada fink atıyorlar. 2-)Sokak lambalarını yakmayan sorumlular da hırsızlara bu konuda yardım ve yataklık ediyor. 3-) Depremin olduğu illerde eski ve hurda ticaretini , toplamayı kesinlikle durdurmalılardı. bu da bir yönetim hatası. Hırsızı yakalarsan hurdacıyım diyor, yakalayamazsan çalıyor. Hurdacılar sitesinin giriş çıkışlarına polis dikin, hangi malı nerden kimden almışlar ispatlasınlar. 4-) Her sokağa 2 polis veya bekçi dikin. Şimdi diyeceksiniz bu kadar polis ve bekçi yok, ama Malatya ya bir siyasetçi , bakan geldiği zaman nasıl ki her 50 metre de bir polis dikiyorsunuz , vatandaş içinde dikin bi zahmet. Canı gönülden isteseler, hiçbir hırsızlık olayı kalmaz, ama nerde o yöneticiler
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Betoncu betonu bașka șehirlerinin 2-3 katina satar, esnafı malını 3 4 kat fazla fiyata satar, memuru mesaiden çalar, öğretmeni okulda adam gibi çalıșmaz gider dersanede ders verir, yağmacı o kadar çok ki al birini vur ötekine....Hiç kimse o kadar deprem oldu zerre ders çıkarmadı, biraz insan olsak, biraz kendimize gelsek, biraz normale dönsek her șey yokuna girecek ama nerde, insan insan derlerdi insan neymiș șimdi bildim ve inanın hayvanların çok daha değerli varlıklar olduğunu, daha fazla saygıyı ve sevgiyi hakettiklerini öğrendim en azından
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ziyaretçi (7 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hacı amca bu nedir öğretmene karşı olan kin nefret haset. Millet olarak bu kadar öğretmeni ucube görme. Toplumu ihya edecek yine öğretmen. Ayrıştırıcı kırıcı olmak yerine keşke okul aile öğretmen öğrenci olarak elimizden geleni yapıp sonra yorum yapalım. Oturduğumuz yerden çok masum ve haklıymış gibi söyleniyoruz. Öğretmen şu kadar maaş alıyor öğretmen şu kadar yatıyor öğretmen şöyle yapıyor. Tavsiyem lisans bölümünü bitir; 4 tane osym sınavından başarılı ol daha sonra güvenlik soruşturmasına gir daha sonra sözlü mülakata gir daha sonra istenilen kontenjana gir ATAN sonra adaylık sınavından başarılı ol sonrasında yapabilirsen eğer gel öğretmenlere eleştiri yap....
    %67
    %33
    Yanıtla
  • takkeyi önüne koy, rafa kaldırma....
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Ziyaretçi (7 ay önce)horoz isimli kullanıcı yorumuna
    Ah ah ne desem bı lafiniz illa ki olacak haklısınız horoz bey.. vesselam
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mert (7 ay önce)
    Kardeşim depremin hemen ardından konvoylar ile Malatya'ya hırsız geldiğini polis kaynakları da söylüyor. Emniyetin uygulayacağı sistem çok basitti. Deprem şehirlerinin girişini kapatıp şehir ile hiç bir ilgisi olmayanları şehre alınmayacaktır. Gerekirse GBT leri kontrol edilip hiç bir şekilde şehir ile bağlantısı olmayanlar şehre alınmayacak ve böylelikle de hırsızlarla uğraşılmayacaktır.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Miraç (7 ay önce)
    Esmer vatandaş tanımı yakışık olmamış
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Mart ve nisan aylarında diğer illerden gelen polis ve bekçileri ilimizde görev yaptılar şu anda özellikle geceler sokaklar güvensiz bir çok insanın az veya orta hasarlı evlerinin özellikle il dışındaysa eşyaları soyuldu deprem günlerde hırsızlara artırımlı caydırıcı cezalar verilmelidir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mertens (7 ay önce)
    Emniyet yokmu...bu ne başiboşluk?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Deka (7 ay önce)
    Malatya Allaha emanet kimse işini yapmıyor
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    İşte haber budur. İhbar hattı kurun, hırsızların resimlerini belgeleyerek size gönderelim.
    %87
    %13
    Yanıtla