SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Esmanur Aras Oldu

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Esmanur Aras Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çocuk Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Çocuk Meclisi Başkanını ve Yürütme Kurulu üyelerini seçti.

MABESEM Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin tanıtım VTR’si izlettirildi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, kent konseyi hakkında çocuklara kısa bir bilgilendirme yaptı. Kent Konseyi bünyesinde çalışmalar yapan meclis ve çalışma gruplarını önemsediklerini belirten Batar, “Bugün burada Türkiye’nin en şeffaf seçimini yapıyoruz. Herkesin aday olduğu, şeffaf ve demokratik bir ortamda çocuk meclisi başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin seçimini gerçekleştireceğiz. Bizler sizlerden emanet aldığımız bir zaman dilimini kullanıyoruz. Size daha güzel bir gelecek bırakma zorunluluğumuz var. Bu anlamda biz yetişkinler olarak sizler için daha güzel, daha nitelikli işler ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.

Çocuk Meclisi Eski Başkanı Ravzanur Güde, Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak yapmış oldukları çalışmalara kısaca değinerek, “ Bugün bayrak değişiminde bizim için Çocuk Meclisi olarak yolun sonu ama sizin için yolu başı olacak. Malatya Kent Konseyi, özellikle çocuklar ve gençlere yönelik yapmış olduğu sosyal, kültürel ve eğitici çalışmalar ile hayatımıza farklı bakış açıları kattı. Bu anlamda emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere bu imkânı sağlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er’e de özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Şair Yazar Nilüfer Zontul Aktaş’ın divan başkanlığını yaptığı divan heyeti’nin oluşmasından sonra aday olmak isteyen 40 çocuk,  çocuklara ve kente yönelik yapmayı planladıkları çalışmaları anlattılar.Yapılan seçimin ardından Esmanur Aras Çocuk Meclisi Başkanı, Zeynep Masal Bircan ise Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Genel Kurul’un ardından Çocuk Meclisi Yeni Başkanı Esmanur Aras Çocuk Meclisi Eski Başkanı RavzanurGüde’ye yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. 

Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri

Esmanur Aras                         Çocuk Meclisi Başkanı

Zeynep Masal Bircan             Çocuk Meclisi Başkan Yardımcısı

Ahmet Tüm

Ali Taha Akgün

Anıl Çanak

Ayaz Ardıç

Ayşe Tuğrul

Ayşenur Uçar

Ecrin Keskin

Elif Eylül Uğur

Elif Sultan Saka

Emirkan Karayel

Feyza Doğan

Meliha Güde

Merve Helvacı

Miraç Ömer Demir

Muhammet Kerem Kırgıl

Muhammet Salih Kartal

Semanur Albayrak

Sinan Asaf Aladağ

Sümeyye Akkoç

Şaide Akbaş

Yusuf Sepici

Zehra Oğuz

Zeynep Kazan

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız