SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek Anadolu'da Mehmet Akif Etkinliği

0
Güncellendi - 2022-01-01 03:08:29
Kernek Anadolu'da Mehmet Akif Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu tarafından Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 85. Yıl dönümü vesilesi ile bir anma programı düzenlendi.

Kernek Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Toğrulca, Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Enver Kalaycıoğlu Kernek Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalarını yapan Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Toğrulca, Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele ruhunun manevi mimarı olduğunu söyleyerek, “ Gelecek neslin Mehmet Akif Ersoy’u tanıması çok önemli. Bu bağlamda düzenlediğimiz programda Mehmet Akif Ersoy’u bizlere anlatacak olan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı ve eğitim hayatı hakkında bilgiler verdi. Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinde sosyal hayattan, inancımızdan, milli ve manevi değerlerimize kadar birçok etmeni bulabileceğimizi söyleyen Artan, “Mehmet Akif, ayakları yere sağlam basan, İslami ilim, bilgi ve kültüre sahip, öğrendiklerini hayata geçiren bir kişidir” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazdığı süreçte yaşadıklarında değinen Artan, İstiklal Marşımızın her dizesinde ayrı bir anlam ve maneviyat yüklü olduğuna işaret etti.

Programın sonunda Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri; Adil Akkoyunlu, Bahri Çavuşoğlu, Nilüfer Zontul Aktaş ve Enver Kalaycıoğlu Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yazmış oldukları şiirleri seslendirip, düşüncelerini aktardılar.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız