Kernek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri önce deprem ardından korona salgını ile devam eden zor zamanları “KALem” ve “Simurg” ile aşmaya çalışıyor. Geçen yıl öğrenci eserlerinden oluşan “Çalakalem” ile yazım dünyasına giriş yapan Kernek Anadolu Lisesi bu yıl hedefini daha da büyüterek iki kitabı eşzamanlı olarak çıkardı.
Otuz civarındaki öğrencinin eserinden oluşan “Simurg” adlı kitap ve yirmi iki öğretmenin eserinden oluşan “KALem” adlı kitapla eğitim camiasında bir ilki gerçekleştiren öğretmenler ve öğrenciler, herkesin eve kapandığı ve okul özlemi ile yanıp tutuştuğu bir dönemde eğitime bir can suyu oldu.
Yayım kurulunda Celal Nayman, Erdal Bulut, Erkan Akkaya, Faris Tanyıldızı, Ferda Meler, Hamit Kalkan, Kemal Akgül, Orhan Tuğrulca ve Nuray Meral’in yer aldığı kitaplar İNTEGRAL Eğitim Kurumları ve İLFEN Eğitim Kurumlarının katkılarıyla basıldı.
Korona salgını nedeniyle imza günü ileri bir tarihe ertelenen kitapların yayım kurulu her iki kitap ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
"KALem, KAL (Kernek Anadolu Lisesi) ailesi olarak “KALem”e sarılıp bir şeyler karalamaya karar verdik. Çok önemli şeyleri yazacağımız için değil, KALem’in insanoğlunun yaratılmasındaki hikmetine ve bereketine inandığımız için. Yaptığımız işin tam merkezinde konuşlanan KALem’in, eğitim adına örnek bir çaba ve çağrı olacağına inanıyoruz. Bu çalışmanın dönütlerini hemen alamayacağımızı da elbette ki biliyoruz. Amacımız, bu mütevazı çalışmalar ile yeni bir kapı aralamak, birikimlerimizi paylaşmak, öğrencilerimize örnek bir davranış sergilemek ve KALem’den daha değerli ve etkili bir aracın olmadığını anlatmaya çalışmaktır.
KAL ailesi olarak eğitim camiasında münbit bir yer işgal ettiğimizin farkındayız. Geçen yıl öğrencilerimizin eserlerinden oluşan ve yine “kalem”den daha değerli bir varlığımızın olmadığına olan inancımızdan hareketle “Çalakalem” adlı eserle yazım dünyasında yerimizi almaya çalıştık. KALem’i önceleyerek gerçekleştirmeye çalıştığımız bu yazarlık hareketinin ikinci ürünü öğrencilerimizin eserlerinden meydana gelen “Simurg” oldu.
Bu bilgelik yolunda azimle yürüyen öğrencileri¬mizi tebrik ediyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine otuz civarında yazar öğrencimiz kitaba katkı sağladı. “Simurg” ile eş zamanlı olarak öğretmenlerimizin eserlerinden meydana gelen “KALem” adlı eserimizin çıkmış olmasının altındaki gerçek motivasyon, öğrencilerimizin bu erdemli yürüyüşü olduğunu itiraf ediyoruz.
“Simurg” adı öğrencilerimizin ortak eseri olarak tıpkı hikâyesinde olduğu gibi bir anlam yürüyüşüdür. Kaf dağını aşmaya çalışan binlerce kuşun yedi zorlu vadiyi aşarken kendine olan güveni zirveye taşıyan, körü körüne bağlanmayan, düşünen, kendini geliştiren, başaracağına dair inancını kaybetmeyen, birlik olmayı bilen, sorgulayan ve en önemlisi de egosundan uzaklaşarak küllerinden yeniden doğan “simurg” için yeni bir uçma zamanı…
Son yıllarda gittikçe belirginleşen ve meyvelerini vermeye başlayan yazarlık havzamızın derinleşmesine katkıda bulan öğretmen arkadaşlarımıza, eserleriyle katkı sağlayan öğrencilerimize şükran borçluyuz."
malatyahaber.com