SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kesin Hasar Listeleri Askıda, İtiraz İçin Son Gün 6 Mayıs..'

'Kesin Hasar Listeleri Askıda, İtiraz İçin Son Gün 6 Mayıs..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Malatya'da da büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından yapılan 'Kesin Hasar Tespit' çalışmalarının tamamlandığını, buna ilişkin listelerin muhtarlıklarda askıya çıkarıldığı, sonuçlara itirazların 6 Mayıs gecesine kadar yapılabileceğini duyurdu.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olup, Malatya ilimizde meydana gelen depremler nedeniyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İlimizde gerçekleştirilen Kesin Hasar Tespit çalışmaları tamamlanmıştır.  

Kesin Hasar Askı Listeleri yapıların bulunduğu mahalle muhtarlıklarında 07.04.2023 tarihi itibariyle askıya çıkartılmış olup, listeler 30 gün boyunca 06.05.2023 tarihine kadar (06.05.2023 tarihi dahil) mahalle muhtarlıklarında askıda kalacaktır. Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından e-devlet sistemine de gerekli veriler girilmiştir.  

Hasar Tespitlerine İtiraz Etmek İsteyen Vatandaşlarımız;

Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi adresinde hizmet veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bahçesindeki ofislerde, Malatya Merkez kapalı çarşı üzerinde bulunan çadır ofiste, Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan iletişim ofisinde ve tüm ilçe Kaymakamlık hizmet binalarında bulunan Hasar Tespit İletişim Ofisine itiraz dilekçelerini aşağıda belirtilen tarihler arasında fiziki olarak verebilecekler ya da yine aynı tarihler arasında e-devlet üzerinden "Hasar Tespit Sorgulama ve İtiraz İşlemleri" sekmesinden elektronik ortamda itiraz dilekçelerini oluşturabileceklerdir.  

Kesin Hasar Askı Listeleri ile birlikte askı itirazları 07.04.2023 tarihinde başlayacak, 06.05.2023 tarihinde saat 23:59’da son bulacaktır."  

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Çevreyolu'nun altı! (1 yıl önce)
    Ben, bu çekiç teknolojisi(!) ile inceleme zekasına inanmıyorum! Ortada haklılık payı görünen huzur kaçırıcı söylentileri herkes duymakta. Asrın felaketi diye duyurulan afetin altından, ekonomisi çok güçlü ve büyük devletler bile kalkamazken, acaba hasar dereceleri kasıtlı olarak mı düşünülmekte doğrusu aklımdan çıkaramıyorum! Göz göre göre insanları, beklenen bir başka yıkıcı depremle ölüme göndermektir adeta. Yetmedi mi? Hakkaniyetli bir inceleme yapılmasını istemek hakkımız olduğunu söylememize gerek var mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Binanın durumu ayan beyan ortada iken ve devlet de zaten ağır hasar vermişken bencilce, hasar durumunun ne olursa olsun düşürülmesi için gayret gösteren bir kısım kendini bilmez güruh var. Kendi bir defacık olsun cesaret edip binaya giremeyen, eşyasını başkalarına taşıtan bu kesimin ağır hasarlı binasını doğrudan az hasarlıya çevirmeye çalışması son derece manidardır. Bu bir vicdan meselesidir. Allah korusun bir diğer depremde vebali kimedir? Erzincan-Yedisu ve Malatya-Ovacık faylarına uzmanlar dikkat çekerken insanların kendilerini ve başka insanları ateşe atmalarını aklım almıyor. Anlaşılıyor ki böylesi afetler bile bizi kendimize getiremiyor. Bir türlü ders çıkarıp akıllanamıyoruz. İnsanlık ve vicdanlar depremden çok çok önce çoktan enkaz altında kalmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Ağır hasarlı binalardaki bir kısım ev sahipleri aynı ilçede ikinci bir konutu oduğundan toki hak sahibi olamayacak. Bu sebeple itiraz edip binasını az hasara çevirmenin telaşına düşmüşler. Kolon, kiriş çatlaklarını, patlaklarını sıvayıp ya satacaklar ya da kiraya verecekler. Bunlar gibilere devletimizin fırsat vermemesi lazım. Tekrar tespit yapacak görevlilerin de ellerini vicdanlarına koyup ona göre karar vermesi lazım. Ben olsam bu binada oturur muydum ya da bu bina bir sonraki 7 üstü depreme ne ölçüde dayanabilir diyerek karar vermesi gerekir. Kağıt üzerinde az hasar olunca bina az hasarlı olmuyor malesef. Ayrıca orta hasar itiraz sonucu tekrar incelenince ağır yahut az hasara dönebilir diyelim. Az hasarlı bina orta hasara dönebilir. Ağır hasarlı bina da orta hasara dönebilir. Peki ağır hasarlı bina direkt az hasarlıya nasıl dönebilir anlamak mümkün değil. Gece başımı yastığa koyduğumda acaba gece yine bir sallantıyla uyanacak mıyım, bu sefer bina tepeme çökecek mi diye sürekli bir endişeyle uyumak istamiyorum.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    Bu neyin itirazı, dalgamı geçiyorlar, adam mı seçiyorlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    ihsan koca ,bülent tüfekci hukuk bürosu ortaklarıydı.önce biri sonra diğeri vekil oldu.şimdi ikisi beraber vekil olacak ne güzel iş.ölmeztoprak sadece soy ismi ile vekil olacak bu çok daha güzel.bunlar seçilmiş kullar ,bizler sadece oy vereceğiz.neden bu altı vekil sıra ile gitsin ,akp ye oy mu verecen istediğin adaya da ayrı versek ya.bakalım nasıl vasıflı insanlar bu listede oluyor görürdük .bu tüm partiler için aynı .göz göre göre demokrasi var aha işte oy kullanacan diyorlar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Gözle ve çekiçle yapılan kontrolün sağlıklı ve güvenilir olmadığı gerekçesiyle itirazda bulunacağım.. Adam gibi teknik kontrol yapılması için, net bir hasar tespitinin olması için itirazda bulunacağım.. Dışarıda (resmi olmayan) özel kontrol yapanlara dünyanın parasını yedirmemek için, devletin bizzat kendisinin teknik kontrolleri yapması için talepte bulunacağım.. Herkes aynı şekilde itiraz ederse belki olumlu bir sonuç elde edebiliriz..
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyen zihniyeti merak ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ekrem (1 yıl önce)
    kiracıyım, orta hasarlı olan binamızın acil yıkılacağını söyledi ev sahibi ve apar topar 3 gün içinde çıkmamızı istedi. bina komple onun. üst kattakilere taşınırken mahkemeye başvuracağım evi hafif hasara çevirtip, tamir ettireceğim demiş, bizi çıkarmasının sebebi evi yüksek fiyattan kiraya vermekmiş azından kaçırmış, işte size mal sahiplerinin hali, ve bu adamın çarşıda iki binası daha yıkılmış. şimdi bizde değişen ne? bu zihniyetin değişmesi için daha ne olması lazım?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • evler hasarlı (1 yıl önce)
    evleri ağır hasarlı olan bir sürü yer var. AZ HASARLI verilmiş. vabali mebali geçin. ortaya çıkacak kimin ne yaptığı. siz az hasar kaçakçılığı yapmaya devam edin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cafana (1 yıl önce)
    Can pazarı bitti mal pazarı başladı şu an. Arsa sahipleri ve bir kaç evi olanlar çok büyük vebale giriyorlar. Çevre şehircilik mühendisleri buna prim vermemeli. Kendinin oturmayacağı binayı allayıp pullayıp kiraya vermek yahut satmak katil olmaktan başka birşey değil. Söz konusu itiraz sürecinde binanızda ya da dairenizde sıkıntılı gördüğünüz yerleri dilekçenizde belirtin lütfen. Son yapılan denetlemede bazı binaların giriş ve birinci katlarına bakılamadı bu konuda dikkat edilirse ve o kat sahipleri de dairelerinin başında bulunurlarsa gelen görevliler daha sağlıklı tespitte bulunacaklardır.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (1 yıl önce)
    Gelen ekiplerin bir üst kademeden yazdigini gördük az hasarlı ya orta,orta hasarliya ağır bunun ölçüsü kişiye göre değişir,mühendislik bu kişisel yoruma göre insanların bunca emegide heba edilmemelidir gerçekten hasarsız veya az hasali binalara neden orta ve ağır hasar girdiler anlamadim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Yıkılan Hatay devlet hastanesinin müteahhitine hesap soracaklarına ödül olarak deprem konutu ihalesi veren akp ye nasıl güveneceksin?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hay ağzına sağlık Mustafa Bey. Bunu anlatamazsinki malatya halkına.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Kıymetli editör, her birimiz ayrı illerdeyiz.Medya olarak afetzede hak sahipliği başvurusu ne zaman başlıyor araştırıp haber yapmanızı rica ediyoruz..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Ağır hasarlı oğlumun binasına itirazın 1.günü ortahasar vermişler, 48 dairelik apartmanda yatırım amaçlı 2,3 dairesi olanların çevirdikleri oyunlara hasar raporu verenlerin itibar etmemesi gerekir 3 sefer kontrol edilip ağırhasarlı olan bina ne olduda hafife çevrildi şehircilik bakanlığı il müdürlüğü cevap versin, lütfen hasar tespitleri değişecekse mahkeme yoluyla değişmelidir bağımsız Türk yargısı üniversitelerden bilirkişi yani işin gerçek uzmanlarını görevlendirir onların verdikleri rapora göre yargı son kararı verir, itirazlarda ağır hasar, ortaya, ortahasar hafife çevrilmemelidir biz 3 sefer ağır verenleremi yoksa bir seferde ağırı ortaya indirenemi inanacağız,. İtirazlarda hasarı bir alt gruba indirmek doğru değildir, verilen hasar raporunu bir alt hasar grubuna indirmek mahkemelerin görevi olmalıdır.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kardeşim üniversitesi tüm testler için daire başı 8000 tl para istiyor. Herkes bir yerden koparmanın derdinde. Ben demiştim demiyeceğim ama depremle yıkılanlar sadece binalar değil, insanlık da olacak.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ali gül (1 yıl önce)jan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok güzel tespit.felakette milletini soyan ünüversite herhalde yanlızca bizim ülkede vardır.yaziklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Değişen bir şey yok zaten Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı sayılacak ve onlarda yıkılacak hem cumhurbaşkanı hem çevre ve şehircilik bakanı söyledi
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Orta hasarlı binaların yıkılması için mevzuatın değiştirilmesi gerekiyordu, değiştirilmedi. Yürürlükteki düzenlemelere göre orta hasarlı binalar onarılarak kullanılabilir. e- devlette hasar sorgulama bölümünün alt kısmında da orta hasarlı binalar tanımında bu yazmakta zaten.
    %67
    %33
    Yanıtla