SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Keşke Yunan Galip Gelseydi' Diyenler ve O Günler..

'Keşke Yunan Galip Gelseydi' Diyenler ve O Günler..
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile taçlanan Kurtuluş Savaşı'nda düşmana son darbenin vurulduğu 'Büyük Taarruz'un 100'üncü yıldönümünde, "Keşke Yunan galip gelseydi!" diyebilenlerin, Kurtuluş Savaşı'nda düşmandan kurtarılan illerde 'Düşman işgalinden kurtuluşun kutlanması'nı eleştiren siyasilerin bulunduğu, 'Fesli Kadir' diye bilinen Kadir Mısıroğlu ve sözde tarihçi Cizreli Mustafa Armağan gibiler ile onlara destek veren siyasilerin 'yok saymaya çalıştığı' bu büyük mücadelenin hangi koşullarda yapılmış olduğuna ilişkin Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı makaleler, 'Milli Mücadele'yi yok sayan, tarihteki ve günümüzdeki düşman işbirlikçisi, Türkiye Cumhuriyeti karşıtı  ‘İngiliz Muhibleri’nin ‘binbir’ suratına ‘en gerçek’ olanı çarpıyor.

Günümüzün muktedir siyasetçilerinden de destek gören"Keşke Yunan galip gelseydi!" diyenlerin aslında kim olduklarını, neyi savunduklarını, Milli Mücadele'yi nasıl çarpıtmaya çalıştıklarını en iyi yansıtan Yılmaz Özdil makalelerinden birinde, günümüzde de varlıklarını sürdüren işbirlikçilerin  ‘Halifenin Ordusu, karşı koymayın’ diye ortaya dökülüp destek verdikleri Yunan Ordusu'nun mezalimi anlatıldı.

İşte Yılmaz Özdil'in, geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi'nde yayınlanan yazısının bir bölümü:

"...

İlk toplu katliam Aydın'da yaşandı, insanları camiye topladılar, ateşe verdiler, 106 kişi diri diri yanarak can verdi, pencerelerin demirlerine yapışmış çocuk elleri vardı.

Son nefesini verene kadar tecavüz edilen kadınlar vardı, ırzına geçildikten sonra elleri bileklerinden kesilip, cinsel organına sokulan 10 yaşında kızlar vardı, yaşadıkları nedeniyle aklını yitiren kız çocukları vardı, eşlerinin önünde erkeklik uzuvları kesilen, kendi erkeklik uzuvları ağızlarına sokulan erkekler vardı.

Üç yıl iki ay sürecek işgal kabusu, işte böyle başlamıştı.

(İlçe ve köy isimlerini özellikle vermiyorum. Ama, devletin arşivlerinde ve Türk Tarih Kurumu'nun belgeli kitaplarında hepsinin tek tek listesi var. O dönemin üzerinde 14 yıl çalıştım, bu yazıda gözlerinize inanamayarak okuyacaklarınızın fotoğrafları bile var.)

Kadınları çırılçıplak sokaklarda gezdiriyorlardı.

Bebelerini emzirmesinler diye, yeni doğum yapan annelerin meme uçlarını kesiyorlardı.

Süngüyle öldürülenler arasında altı aylık bebekler vardı. Tanık anlatımları var, bebeleri damlardan atıp, aşağıda süngüyle tutuyorlardı, gözleri oyulmuş dört aylık bebek vardı, kuyuya atılmış yedi aylık bebek vardı.

Ezan okumasın diye dili kesilen müezzin vardı, kulakları kesilen, burunları kesilen, ağaçlara asılan insanlarımız vardı.

Menderes Nehri günlerce ceset aktı.

Kafaları kesip, sarıkların üstüne oturtuyor, yol kenarlarına bırakıyorlardı.

Köy meydanında dışkılıyor, kendilerini Kuran'ı Kerim sayfalarıyla siliyorlardı.

Tahrip taburları vardı, görevleri savaşmak değildi, imha etmekti, kendilerine gururla lakap takmışlardı, “şeytan taburu” diyorlardı, gazyağı ve dinamit taşıyan kamyonları vardı, Türk köylerini ateşe veriyorlardı, tulumba kullanıyorlardı, çıkardıkları yangınların daha çabuk büyümesi için, gazyağını bu tulumbalarla döküyorlardı.

Camileri sadece yakmıyor, zevk için dinamitle havaya uçuruyorlardı, özellikle camiye götürülüp tecavüz edilen kadınlar vardı.

Eskişehir'i yaktılar.

Kütahya'yı yaktılar.

Uşak'ı yaktılar.

Kuvayı Milliye memleketi köy köy geri alırken, ağaç kovuklarında günlerce aç kalmış, titreyerek sayıklayan minicik çocuklar buluyordu.

Maalesef, oracıkta hayatını kaybetmiş çocuklar da bulunuyordu.

bir bahçeye giremezsen

durup seyran eyleme

bir gönül yapamazsan

yıkıp viran eyleme

Yunus Emre'nin türbesini imha ettiler, ömrü boyunca insan sevgisini anlatan o güzel insanın tee 600 yıl önce toprağa verildiği kabrini dinamitle havaya uçurdular, gaz döküp, toprağını bile yaktılar.

Bilecik'i adeta haritadan sildiler.

Köylerde canlı kedi bile kalmamıştı.

İnsanlarımızın cenazelerini bile ateşe veriyorlardı.

Ertuğrul Gazi Türbesi'ni moloz yığını haline getirdiler, kabire dışkılarını yaptılar.

Bursa'da karınları kasaturayla boydan boya yarılmış yedi yaşında çocuklar vardı, cansız bedenleri tamamen çırılçıplak kadınlar vardı.

Taşa vura vura öldürülmüş bir yaşında bebe vardı.

Uluslararası soruşturma raporundan bir cümle vereyim: “Ağızlarına mavzer sıkarak öldürmüşler, alınlarına bıçakla haç çizmişler.”

Dedim ya, köyün ismi bizde kalsın… Şadiye, Hamide, Veliye, Macide, anneyle üç kızına tecavüz edip, öldürdüler, anne 45 yaşında, kızları 20, 15 ve 12 yaşındaydı.

Bursa hapishanesindeki tüm gayrimüslüm mahkumları serbest bıraktılar, sonra da içindeki Türk mahkumlarla birlikte ateşe verdiler.

Çanakkale'de şehitliklerimize dışkıladılar.

Kuran'ı Kerimleri parçalıyor, sayfa sayfa hela çukurlarına atıyorlardı, insanlarımız o sayfaları çıkarıyor, yıkıyor, ağlaya ağlaya toprağa gömüyordu.

Uşak'ta binden fazla insanımızı süngüyle öldürdüler.

Kuyulara üst üste diri diri insan attılar, Aydın'da mesela, tek bir kuyudan çoğunluğu çocuk ve kadın 57 insanımızın naaşı çıkarıldı.

Erkekleri köy meydanındaki pırnar ağacına ayaklarından astılar, kafa üstü durumda kurşuna dizdiler, insanlarımızın cansız bedenleri kurda kuşa yem oldu.

İngiltere konsolosu İzmir'de yaşananları Londra'ya gönderdiği raporunda yazdı: “Yunan vahşeti korkunç, insanları camilere toplayarak yakıyorlar.”

İnsanların eline kürek veriyor, kendi mezarlarını kazdırıyorlardı, sonra da süngüleyerek o mezarlara ittiriyorlardı.

İzmir'de tanık anlatımları var, çocukların kafasına benzine bulanmış çaput bağlıyor, tutuşturuyor, çığlık çığlığa koşturarak, çırpınarak ölümlerini seyrediyorlardı.

Manisa'yı yaktılar, 18 bin binadan sadece 500'ü kaldı.

Gazeteci Falih Rıfkı gözlemlerini şöyle not almıştı: “Hiçbir kasaba Alaşehir kadar öldürülmemiştir, tutabildikleri kadar kestiler, şu anki manzarasının öylesine bir boşluğu var ki, insana sanki asırlardan beri buraya kimse uğramamış gibi geliyor.”

Yakup Kadri'nin gözlemleri şöyleydi: “Hendekler çürümüş ceset dolu, kokmuş cesetler yüzünden teneffüs bile edemiyoruz.”

Ruşen Eşref ise, o muhteşem kalemiyle, şahit olduğu insanlık trajedilerini şöyle tasvir etmişti: “Aman Yarabbi… Başı yemenimsi bir şeyle şöylecene örtülü, saç örgüleri omuzlarına dökük, göğsü bağrı açık saçık; erkek, namahrem görmeden, sokak sokak yalınayak koşar gibi dolaşarak, her kucağa eğilip ‘Adilem, Adilem' diye seslenen, sonra durup cevap alacakmış gibi etrafı dinleyen, sonra yine ‘Adilem, Adilem' diye arana döğüne başka bir köşeye, başka bir yola seğirten o ana… Sesi kulaklarımdan hiç gitmeyecek.”


..."

sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

62 yorum yapılmış

  • ahmet (1 yıl önce)
    Sözcü gazetesinden paylaşım yapıyorsanız ben artık malatya haberi takip etmiyorum
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Yalan mı söylemedi mi o fesli püsküllü ne derseniz deyin bir de mualif ve taraflı haberleri birlikte izleyin ki ne doğru ne yanlış öğrenin tabi a haberi izleyin ülke uçmuş gidiyor....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    çok fazla Ahaber -Atv izliyorsun.fransa ve avrupalılar bizi kıskanıyor.afyona sel geliyor,istanbulda otobüs 10dk gecikiyor ama imamoğlu yardım etmiyor tatilde geziyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Ey kara cahiller, yok o dönemde okuldan çok cami varmış, yok camileri ahıra çevirmişler, yok şöyle olmuş yok böyle olmuş,, Şunu hiç düşündünüz mü? O dönemde camiler şimdiki gibi boş değil birer medrese birer okul idi. Sabah namazını camide kılan erkekler nafakalarını temin için yeryüzüne dağılır rızıklarını ararlardı. Yatsı namazını yine camilerde kılar istihrahat için evlerine çekilir uyurlardı. Şimdiki gibi gece geç saatlere kadar boşa zaman geçirmezlerdi. Yani anlayacağınız tam Müslümanlardı. Ülkesi için vatanı için namusu için inançları gereği canlarını feda eder ve bunu da Allah rızası için yaparlardı. Şimdi şunu sizlere sorayım : 85 milyon içinde kaç kişi vatanı için Allah rızası için canını feda etmeye hazırdır?... VeSSelam...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    2.mahmut döneminde yenilik hareketiyle giyim kuşam değişiminde osmanlıya ilk defa fes gelmiştir.o dönemin sarıklı tayfası buna karşı çıkmış ,modern tarza cephe almıştır.o dönemin sarıklı kadirleride onlardı.gel görki 100 yıl sonra fes takan bu sarıklılar bu defa fesin kaldırılmasına karşı çıkmıştır.muhafazakar camia her zaman kurulu düzenin goy goycusudur.fesli kadir hasta bir adamdı kullanılmayada müsaitti,ingiliz beslemesi tarikatında arkasında olmuştur.böyle bir adamıda cumhurbaşkanımız ziyaret etmiş sağlık dilemişti.!!!!!!!!
    %55
    %45
    Yanıtla
  • bulent (1 yıl önce)
    dinimiz islam.12000 alımı.. niye astiniz madem yunani yendiniz..camileri niye ahir ettiniz...birazda gerçekleri okusanız...ilk başta kuran-i kerim
    %30
    %70
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)bulent isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi ildeki ilçedeki veya köydeki hangi cami ahır olmuş? 12bin alim savaşmayıp nerede saklanıyormuş devlet asker diye çocukları silah altına alırken?Beynini yıkayanlardan duyduklarını tekrar etme somut konuş.(somut = delilli ispatlı demek,belki bilmiyorsundur öğretmemişlerdir.)
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bulent'in yorumunu eleştirirken ezbere konuşmuyor musun? Hem somut konuş demişsin hem de ahıra çevrilen camilerden bihabersin. Bence sen duyduklarınla konuşuyorsun. Eski kitapları okursan(Latin harfleriyle yazılmadığı için gerçek tarihini anlayamazsın tabi) resimlerden bile görürsün camiler ne hale gelmiş. Meclis zabıtlarına bakarsan satılan cami de görürsün. Görmek istersen tabi. Ha bu arada Yunan Mezalimi diye bir kitap var. Bak bakalım kim yazmış.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Hala boş laf resimlere baktıysan kitapta okuduysan söyle şurası diye avukatlık yapacağına.Bir sonraki yorumunda adres ver de görelim.Hangi kitabı okuduğunu anlamış oluruz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Maşallah zabıtları bile eski dilde okuyabiliyorsun ama birtane somut adres hala yok.De ki örnek; kütahyada falan filan köyü camisi yıkılmıştır
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu bey, atalarımız yani dedelerimizin babaları yalan mı söylüyor? al sana gerekçeleri ile kapatılma ve farklı amaçlarla kullanmanın gerekçeleri. evet bazı yerlerde hoş olmayan şekilde de kullanılmıştır. bak aşağıdaki bilgiler hemde seninkiler tarafından kayıtlı... 1927 yılında tüm Türkiye’de, okulların iki katı, “14.425 okula karşılık, 28.705 cami” vardır.[1] Bu nedenle, 17 Nisan 1927 tarihli 1011 Sayılı Bütçe Kanunu’nun 14.Maddesine göre, Türkiye’ye gerçekten ne kadar cami ve nekadar din görevlisi gerektiğinin 31 Mayıs 1928 tarihine kadar belirlenmesi istenmiştir.[2] Bu konudaki nizamname, 5 Ocak 1928’de kabul edilmiştir.[3] Daha sonra bu nizamname biraz daha genişletilerek 25 Aralık 1932 tarihinde “Cami ve mescitlerin sınıflandırılması hakkındaki nizamname” adıyla yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede Türkiye genelinde “ihtiyaç fazlası” olduğuna karar verilen camiler belirlenmiştir.[4] İşte kapatılan ve başka amaçlarla kullanılan bu “ihtiyaç fazlası” camilerdir. Kaynaklar-Dipnotlar [1] Gotthard Jaeschke, Yeni Türkiye’de İslamcılık, Ankara, 1972, s.65,66. [2] Sinan Meydan, Atatürk İle Allah Arasında, İstanbul, 2009, s. 655. [3] Jaeschke, age, s.64, 65. [4] Vakit gazetesi, 30 Kanunu Evvel 1928.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)ilgiliye isimli kullanıcı yorumuna
    Bana ibadet edilirken ahıra çevrilmiş ve ya yıkılmış cami adı söyleyin.Hiç kimsenin namaz kılmadığı yerleri okula çevirmişler çokmu.Camide namaz bile kılacak erkek kalmamışken sizin asker kaçakları rahatsız mı olmuş durumdan?
    %59
    %41
    Yanıtla
  • https://ilkha.com/roportaj/ahira-cevrilen-cami-zulmun-izlerini-duvarlarinda-tasiyor-72072
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Linkler paylaşılamıyor. Bu yazıyı arat bulursun sadece 1 örnek. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan ve bir dönem ahır olarak kullanılan 8 asırlık Ulu Camii, duvarlarında taşıdığı izlerle tarihi bir vesika olarak döneminin şahitliğini yapıyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • https://belgelerlegercektarih.com/2016/02/04/ataturk-doneminde-satilan-ve-ahir-yapilan-camiler-sinan-meydana-cevap/
    %25
    %75
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    belge diye paylaştıkların bir meczubun a4 kağıdına yazıp sizlere belge diye yutturduğu kağıtlar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    anladık nasıl insanları takip ettiğinizi.Yine bir kadir yine uydurma tarih belgeleriyle suçlamalar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet KARA (1 yıl önce)
    La galiba illallah...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu ülkede ne yazık ki azımsanmayacak bir hain ve bunların peşine takılmış gafil sürüsü vardır. Onların bazıları büyük Atatürk'e gizli veya bazen açık hakaret edip kendini Müslüman sayar, İslamcılık yaparlar. Hiçbir Türk oğlu kurtarıcı atasını, o yüce insanı unutmayacak. Padişah ve avaneleri İstanbul'da İngiliz postallarını yalarken Atatürk ve silah arkadaşları ve yoksul Anadolu halkı bu vatanı bu zalim işgalcilerden temizledi. Bunu unutturmak isteyen kökü İngiltere'de olan bazı tarikatları da iyi biliyoruz.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu ülkede ne yazık ki azımsanmayacak bir hain ve bunların peşine takılmış gafil sürüsü vardır. Onların bazıları büyük Atatürk'e gizli veya bazen açık hakaret edip kendini Müslüman sayar, sözde İslamcılık yaparlar. Kahrolsun onlar. Hiçbir Türk oğlu kurtarıcı atasını, o yüce insanı unutmayacak. Padişah ve avaneleri İstanbul'da İngiliz postallarını yalarken Atatürk ve silah arkadaşları ve yoksul Anadolu halkı bu vatanı bu zalim işgalcilerden temizledi. Bunu unutturmak isteyen kökü İngiltere'de olan bazı tarikatları da iyi biliyoruz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (1 yıl önce)
    O soysuzlar yiyiyorsa gelsinler bayrağım aslanlar gibi dimdik Rabbimin izniyle ilelebet yasayacak,bizler güçlendikce bir avuç soysuz yunan kim Nasil denize doktuysek o kuyruk acısı halen bitmemis
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kısas (1 yıl önce)
    Bu topraklarda yaşayanların çoğunluğu ya şehit torunudur, yada gazi torunudur. öyle kıymetli bir neslin evlatları bugün olsa, aynısını yapar ,düşmana yol vermez Allah u teala şehitlerimize ve gazilerimize rahmet eylesin. Ruhlarına EL FATİHA
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhittin (1 yıl önce)
    Keske yunan galip gelseydi diyen fes giyen raporlu ruh hastasi zat ,ingiliz gizli servisinin finanse ettigi tarikatlarin masasiydi!
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Bu milletin başına cehalet ve çıkarcılık bela olmuştur. Hak din islam diyip cukka yapan yetim malı yiyen haramzade bir ekip ve keşke yunan galip gelseydi diyen bir meczubun arkasına takılan cehalet içerisinde bi ekip var bunların aklını kuşa taksanız ters uçarlar. Rabbim akıl fikir ihsan eylesin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Kapalı olanlara arabistana gidin diyenler keşke yunan galip gelsin diyenlerle arada ne fark var iki tatafda abd nin kölesi biri tarihi kültürü bilmiyor öbrü de dini bilmiyor iki tarafda bu vatana yük düşmanların hizmetindeler moderin olun dendi açıldı saçıldı mahrem kalmadı müslüman olun denildi sakal örtü çarşaf sandılar iki tarafda kendilerini değilde kıyafetlerine yön yol çizdiler dekolte giyin moderin oll kapan müslüman oll kısa ve kolay bir yoll ne gerek var okumaya eğtime eğitilmiye bir parça kumaşla insanları yargılamayı çok sevdik örneği koyun la keçi Halbuki ikisinide çok severiz
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)44 Gurbet isimli kullanıcı yorumuna
    " kapalı olanlar arabistana gidin " diyen bir yorum görmedim. Lütfen hangi yorumda geçtiğini söyler misiniz.
    %61
    %39
    Yanıtla
  • marko paşa (1 yıl önce)Pütürgeli isimli kullanıcı yorumuna
    Zamanında rahmetli Demirel başörtülü eğitim almak isteyenler için söylemişti.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)marko paşa isimli kullanıcı yorumuna
    Paşam bu yazı ve yazıya yorum yapanları kast ettim. Eğer uç nokta örnekler ararsınız yaşayan siyasi liderler içinde binlerce örnek var. Hoş Demirel'in tavsiyesine uyan bir tane mümin çıkmadı. Başörtüsü sorunu yaşayan malum şahıslar kızları ile birlikte oğullarını da yurt dışında okuttu. Fakat hiçbirine İslam ülkelerinde okumak nasip olmadı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • fatih (1 yıl önce)
    Son üç asırda Balkanlarda, Kafkaslarda, Ortadoğu da, Asya da her türlü zulme tecavüze sürgüne ve işgale uğrayan bir millet düşünün hiç bir zaman haklı davasını savunamamıştır.30 Ağustos Türk milletinin yok olma ve var olma mücadelesidir. Ülkesini milletini seven herkese kutlu olsun. Hainler mi her zaman oldu her zaman var olacaktır. Yeter ki bizler birlik, dirlik ve uyanık olalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Kanı bozuklar hala Yunan galip gelseydi diyenler var. Allah bunların belasını versin. Bu vatan onlara cehennem olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya Basimin Taci (1 yıl önce)
    Arkadas surda 3 yada 4 satir yorum yapiyoruz,10 saat sonra yayinlaniyor neden acaba edit. cevap yazarsa sevinirim.Normal yorum okunur yayinlanir yada yayinlanmaz en fazla 15 dk diyelim 10 saat bana uzun geldi,haber 10 saat de degerini yitiriyor..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya Basimin Taci (1 yıl önce)
    Keske yunan galip gelseydi diyenlere sunu söyliyeyim, 100 yilda bizi yunan yaparlardi zorla öldürerek iskence yaparak nesli yok ederlerdi, bu ülke insanindan baska birbirimize dost yok unutmayin...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ertuğrul (1 yıl önce)
    Taraflı yazı yazarak nereye varacak sın siz sözde Malatya yerel medyasınız sözcü gazetesi maşalığını bırakın burayı her görüşten insan takip ediyor. Yazık çok yazık
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Bu yazının nesini beğenmedin de taraflı yazı diyip yaftaliyorsun ? Yazının neresinde hangi satırında taraf var ? Sanıyorum büyük ihtimalle yazıyı bile okumadan yorum yapan birisi.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Yunanin, Türk kadınlarına, kızlarına yaptığı zulmü anlatan yazıya nasıl taraflı yazı diyebiliyorsunuz. Bu yazı taraf ise Türk tarafı... Karşı taraf ise k.hpe yunan
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Ertuğrul isimli kullanıcı yorumuna
    Evet yazı taraflı. Bir tarafta şanlı Türk milleti diğer tarafta yunan. yunan milli marşının tamamını okuyun yaptıkları zulmü mısralarına taşımışlar. Bu zulmü hatırlatan bir yazı tabiki damarlarında Türk kanı olan bir milletin geçmişini hatırlaması için sık sık okunmalı. "Ertuğrul !" bey incinmşsiniz. İncinmeye devam devam edeceksiniz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Türklüğümü sorgulamak kimsenin haddi değildir. İnciyenler belli bir yorum la nerelere gitti. Sözcü gazetesi neyi savunduğu belli
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Ertuğrul isimli kullanıcı yorumuna
    Bilge Ertuğrul hangi yayınları takip etmemizi tavsiye eder?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu konuda şikayetci olduğuna göre ya Yunansın yada Türk düşmanısın!Ne demek her görüşten insan takip ediyor.Düşmanının yaptığı katliamın görüşünü saygıyla karşılamamızı bekliyorsun öylemi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pukay (1 yıl önce)
    Şimdi Müslümanlara Arabistana gidin diyenler, bu yurt başı örtülü nineler abdestli inançlı dedelerimiz tarafından kuruldu. Bu diyardan gitmeyiz deve de bizim diyarda bizim.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Yunan hayranları çoğu atinaya kaçtı Ölen yunan evlatlarını kabirde çıkarıp paketleyek gönderek onları savunanlarda hazırlansın O şanlı bayrağın gölgesinde yaşayıp da yunan kalıntılarını savunanlar beyinlerini nayle ve nasıl yok etmiş o kadar şehi verdik sonu böylemi olacaktı sakın ha sakın dini alet etmeyin bu pis oyuna
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Keşke Yunan galip gelseydi diyen hainlere bir bakalım rahmetli Mareşal Fevzi Çakmak ın dediği gibi bunların çoğunluğu Rum asıllı İngilizlerin ileri karakollarının elamanlarıdır. İngiliz teali cemiyetini kuranların Mustafa Kemal’in vurulmasını emredenlerin torunları aynı zamanda baktığımızda yazar Ergun Poyrazın kitaplarında detaylı olarak araştırıp gün yüzüne çıkarttığı aslı nesli Rum olan Pontus Rum imparatorluğunun 1925 den sonraki kalıntıları hala o kinle bugün o hainliği yapmaya devam ediyorlar ve bu ülkede mercimek kadar bile zekadan yoksun olan dinci (din tüccarı) muhafazakarlar bunlara kıymet adlediyorlar bilmiyorlar ki kendileri de vatan haini durumuna düşüyorlar
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ağır ol muhafazakarlara hakaret etmek haddine değil, her önüne gelen muhafazakarlara saldırmasın.bu yurt için savaşanlar lgbt li bilmem neler değil o muhafazak dediğin başı örtülü nineler abdestli inançlı dedeler mücadele etti. Şimdi sen kimi nerden neyle suçluyorsun hadsizz
    %29
    %71
    Yanıtla
  • daha yazıyı okumadan ağır ol diyosun adam dinci demiş.dindar dememiş.anlama kabiliyetin yoksa yazma.dinci başka bişey dindar başka bişey.sen dindar muhafazakar isen can baş üstüne.ama dinci isen adamın yazdıklarına katlıyorum az bile demiş.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)Pukay isimli kullanıcı yorumuna
    Yazıyı anlayarak okumadığınız belli şayet anlayarak okuyup da bu şekilde konuşuyorsanız o zaman sizde dini değerleri istismar edip din tüccarlığı üzerinden maddi kazanç sağlıyorsunuz
    %74
    %26
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Yunani ingilizi ovenlerin Kani bozuk Mustafa Kemal Ataturkun Cepede Savasan butun Komutanlarimizin askerlerimizin ALLAH Mekanlarini cennet eylesin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Her yıl yunan adalarına tatile giden milyonlarca euro para bırakan bizim yunanlıyla sorunumuz yok ki biz hepimiz akdenizliyız diyerek kardeş türküler albümü çıkaran, agamemnon isimli deniz aracını izmire hançer saplar gibi demirleyen,izmirin işgalini önde papaz arasında birdüzıne genç kızla vaftiz töreni yaparak onore eden kimselere atfen bir yazı yazarsanız sevinirim
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Büyüklerimiz derdiki "Alkolün değerli kaplarda içildiği ülkelerde adelet olmaz. " Evet batının böyle bir kültürü var; Zalim, sömürgeci, soykırımcı vs. ve kibirli. Her dönemde; haçlılardan, Kızılderililerin katliamında, Cezayir katliamında, Yahüdü katliamında, Çerkez katliamında, Azeri katliamında, Boşnak katliamında vs. Ve bugün de dünyanın her tarafında sömürü peşindeler...EVET BATI BÖYLE...Kendimize dönecek olursak, kimin BATICI olduğu, nerede ve ne olduğunu ortaya koyacaktır. Veya bin yıllık Anadolu tarihinin ilk 800 yıllık tarihi ile son 200 yıllık tarihini değerlendirdiğimizde de bu ortaya çıkacaktır.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Yorumumda Yunanın zalimliğinin sahip olduğu kültürden geldiğini ve bugün bizim ülkemizde de bu kültürün savunucuları olduğunu ve bu kültürü savunup yine batı kültürüyle yaşayanların sanki Yunan karşıtı ve yurtsever, milletsever görünmeye çalıştığını belirtmeye çalıştım ancak bu insanlar belirttiğim gibi yine sanki çok milliyetçilermiş gibi yorumuma saldırıyorlar. Gerçek yurtsever, milliyetçi kendi öz kültürüne/kimliğine sahip çıkar. Batı kültürünü savunup, batılı gibi yaşayıp batının zulmünü kınamaya çalışırsa inandırıcı olamaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mirro (1 yıl önce)
    Kadir mısırlı oğluna söz edecek kadar çapın varmı yazar
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Deli raporlu, hikayesinde Suudi Arabistan ve İngiltere büyük önem taşıyan, o günlerindeki marifetleri çarşaf çarşaf yazılan, marifeti ve misyonu boğazın en mutena yerine çökerek mekan açtırmakla taltif edilen elemana kim laf ede ki Vırro! Bunlar ihaneti yüceltilerek kendi ihanetlerine kılıf hazırlayanların kahramanlaştırdığı meczuplardı NOKTA.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)Mirro isimli kullanıcı yorumuna
    Senin fesli meczubu araştıramayacak kadar zekanın olmadığı belli şayet varda araştırmıyorsan o zaman senin de soyun sopun aynı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Mirro isimli kullanıcı yorumuna
    Lütven Malatyalı olmadığın söyle bir yerlerde misafir geldim de Giderkende ...... götür
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mirro ve benzerleri. Bu feslinin, kendisi gibi düşünenleri yaftaladıkları Pontus denilen memleketin esas adamı olduğunu da unutuyorlar. Yaptıklarına, yazdıklarına ve söylediklerine de bakılırsa bu fesli Pontuslunun en hası hemde.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mısır Püskülü (1 yıl önce)Mirro isimli kullanıcı yorumuna
    Yaşadığı memleketi şeriat için satan birisi senin püsküllü efendi
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Yorumlara bakıldığında yazıya konu kurtuluş savaşımızı, şehitlerimizi, bugün hayatta olmayan eli öpülesi gazilerimize ve başta Gazi Mustafa Kemal ve ekibine dil uzatanların oranı ortalama yüzde 45. Zaten kurtuluş savaşında askerin yüzde 45'i firar etmiş. Türkiye'nin kurtuluşuna dil uzatma hadsizliğinde bulunanlar da sanırım bu kaçakların nesebi. Bu ülke size rağmen ayakta! O fotğraftaki sarıklı adam sivil ve idam edilmeden önce re abdestini alıp namazını kılıyor. Vidyosu internette var. Yukarıdaki acı olayların binlercesi yaşandı bu ülkede. Aç kalıp Cephane taşıyan katırlara verilen arpayı bile yemeyen o vatan evlatları, katırın dışkısında hazmedilmemiş birkaç taneyi biriktirip müzüit bir zamanda taş üzerinde ezip hamur yapıp sonra da kuru ekmekle bu ülkeyi kurtardılar. Yine Balkanlar da yerde yaralı asker su diye yalvarırken düşman askerleri gülüyordu. Bunları da kendileri filme aldı. Onbirlerce Vatan evladı öldürüldü, esir düştü Osmanlı İngilize teslim olurken. Malatya da bile İngiliz askerleri kenti kontrol ediyordu. Bunları ve dahi binlercesini bilmiyorsanız sizin ayıbınız. Milyonda birini biliyor ve hala Türkiye düşmanı iseniz gidin Yunan'a ya da Arab'a. Sizler oralara getmezsiniz. İran ve Afganistan dahil. Yolunu bulsanız gider hristiyan avrupanın ve Amerika'nın b.kunu dahi temizler, gönüllü asimile olirsunuz. Çocuklarınız ve torunlarınız da nasıl olur ben bilirim. Zaten cebini dolduranlar bu konularla zaman harcamaz. Onların yurt dışında dünyalıkları, cukkamadıkları hazır. Sizler aklını cemaatlere, tarikatlere vs teslim etmiş aç zavallılarsınız ama farkında bile değilsiniz. Allah gözünüzü açar İnşallah.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Yunanın yenilmesine üzülen kanı bozuklar, gidin orada, ya da başka bir yerde yaşayın, onları denize döken başta ebedi Başkomutanımız Atatürk olmak üzere tüm Vatan evlatlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bunların hepsi tüm varlıklarını zaten tamemen yurt dışına aktarmış olan ve Vatanı İngiliz’e satan son hainler gibi günü geldiğinde arkalarına bakmadan kaçacak olanlardır.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • darendeli (1 yıl önce)
    yimaz yozdil .vay be kaynaga bak cay demle
    %24
    %76
    Yanıtla
  • senin gibi merdiven altındaki eğitimlerle beyinleri silinmişleri gerçekleri yazarak kudurtuyor ya. Sen çayını içmeye devam et Feslinin Corcu.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bilim (1 yıl önce)
    Bu habere yorum yazılmazmı be. Spor olsun yüzlerce yorum. Okuma özürlü bir toplumdan ne beklenir. Avrupa hayranlar kimin medeni kimin insanlık katilini öğrensinler. Kahrolun çocuklara kıyanlar ve onun işbirlikçileri. Rabbimin gazabı üzerinize olsun
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerleri ni minnetle anıyorum.Aziz ruhları şad olsun.
    %87
    %13
    Yanıtla