SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KGS Kameralarından Deprem Anı.. Yeni Cami Böyle Yıkıldı

KGS Kameralarından Deprem Anı.. Yeni Cami Böyle Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'daki şiddeti, güvenlik kameralarına yansıdı.

Malatya kent merkezindeki güvenlik kameraları, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaşandığı anları kaydetti.

Battalgazi ilçesine bağlı Yenihamam Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi üzerinde Büyük Otel ve halk arasında "Teze Cami- Yeni Cami" olarak bilinen Hacı Yusuf Taş Camisi'nin depremin etkisiyle yıkılmasının görüldüğü görüntülerde, Emeksziz Caddesi'ndeki (Ofis Kavşağı) bir binanın alt geçide doğru yıkılması da yer alıyor.

Depremin şiddetini yansıtan görüntülerde, vatandaşların kaçışması ve arabaların depremin şiddetiyle sarsılması görülüyor.

Büyük Otel ve Yeni Cami'yi gösteren kamera görüntüsünde, bir vatandaşın şiddetli depremden dolayı dengesini kaybederek yürüyemediği ve emekleyerek ilerlediği görüldü.

KENT MERKEZİNDEKİ BÜYÜK YIKIM..

Bu arada, deprem sonrası Malatya'nın ‘çarşı’ da denilen kent merkezinde oluşan, başta Yeni Cami ve çevresi olmak üzere büyük yıkımın boyutu, havadan çekilen görüntülerde tüm ayrıntılarıyla yer aldı.

Akpınar bölgesinde, ilk depremden hasar gören bir binadaki kurtarma çalışmasına katılan itfaiye aracının, ikinci depremde kısmen enkaz altındaki görüntüsü de dikkat çekiyor.

malatyahaber.com- AA- iha

FOTOĞRAFLAR: (Kapakta ve altta) Sağda Tarihi Çarşı Hamamı'nın (Belediye Hamamı) görüldüğü fotoğrafın sol tarafında Yeni Cami'nin çöküş anı..

(ALTTA) Deprem Sırasında çöken ve onlarca kişiye mezar olan Yeni Cami arkasındaki Büyük Otel'in son anları, bir kişinin otelden kaçışı ve çöktükten sonra enkazının görüntüsü

Yeni Cami'nin görüntülerde yer alan batı cephesindeki çökme sonrası enkazı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız