SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kılıçdaroğlu Bile Olsa Karşıyız"

0
Güncellendi - 2017-01-07 03:12:38
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ‘Başkanlık sistemi’ ile ilgili, “Bunun adı diktatörlüktür. Bunu kişi üzerinden tartışmıyoruz. Kemal Kılıçdaroğ’lu da olsa başkan biz buna karşıyız” dedi.

CHP Malatya İl Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye El-Bab’da sürdürdüğü Fırat Kalkanı Operasyonu’nda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hüsnü Bilgiç’e Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diledi.

“MAALESEF ORTADOĞU ÜLKESİ DURUMUNA GELDİK”

Ağbaba, Türkiye’nin son bir yıldan buyana terörün kol gezdiği, şehirlerde canlı bombaların patladığı bir ülke haline geldiğini ifade ederek, “Gün geçmiyor ki Türkiye’nin bir ilinde canlı bomba patlamasın. Türkiye, aslında tam bir katliamlar ülkesi haline geldi. Maalesef son bir yıldan beri fiili olarak yürütülen bir başkanlık döneminde Türkiye’nin birçok ili artık Bağdat’tan, Kabil’den herhangi bir Ortadoğu ülkesinden farkı kalmadı. Maalesef Ortadoğu ülkesi durumuna geldik. Ortadoğu ülkesi demek; kanın, gözyaşının olduğu, insanların mezhep savaşına giriştiği, etnik kimlik savaşlarının olduğu ülke demek. Maalesef Türkiye’nin her yanında terör can almaya devam ediyor” diye konuştu.

“YÖNETİLEMEYEN BİR ÜLKE KONUMUNDAYIZ”

İktidarın yaşanan olayların sorumluluğunu alması gerektiğini savunan Ağbaba, şunları söyledi:

“Bir eğlence merkezinde yeni yıla giren insanları, eli kanlı bir katil silahla tarayarak, öldürdü. Maalesef bunların arkasındaki güçler bir türlü bulunamadı. Maalesef devlet bunlara çok ciddi bir şekilde tedbir alamadı. Hükümet, iktidar bunun sorumluluğunu almalı. Dünyanın herhangi bir ülkesinde böyle bir olay olsa istifa olur. Avrupa ülkelerinde her ay iki patlama olmuyor. Avrupa ülkeleri bunun tedbirini alabiliyor ama maalesef bizde bu konuda tedbir alınabilmiş değil. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 14, 14, 15 yaşındaki çocukların, insanların sosyal medya paylaşımlarını takip ediyor, insanları gözaltına alıyor.  Mutlaka istihbaratın devreye girerek, bu olayları önlemesi gerekiyor. Yönetilemeyen bir ülke konumundayız. Bakanların ismini bilen kimse yok. Türkiye’de herhangi bir terör olayından sonra sorumluluğu alan hiç kimse yok. Bazı aktroller, bazı troller hala muhalefeti suçlamakla, hala insanları hedef göstermekle meşguller.”

“TÜRKİYE BİR ATEŞ ÇEMBERİ, BİR BATAKLIKTADIR”

Ağbaba, hükümeti Suriye politikasından dolayı sert bir dille eleştirerek, “AKP’nin Suriye politikaları neticesinde Türkiye bugün bir ateş çemberinde, bir bataklıktadır. Bunu herkesin bilmesi ve her yerde ifade etmemiz gerekiyor. ‘Suriye’deki ateşe benzinle gitme, karışma onların işlerine’ dedik. Ama ne yaptı, ateşe benzin döktü o ateş Türkiye’ye de sıçradı. Bugün Gaziantep’inde, Adıyaman’ında, İstanbul’una, Konya’sında binlerce IŞİD’in hücre evleri var. Bunların buralara yerleşmesi de bu yanlış politikalardandır. Suriye’de IŞİD’e karşı operasyon yapıyorsun ama bunu yaparken, dün kol kola girdiğin insanları karşına alırken kendi ülkeni düşün. Önce kendi ülkendeki IŞİD militanlarına operasyon yap. Onların yerlerini, adreslerini biliyorsun, önce onları burada kurut, sınır güvenliğini en üst noktaya çıkart ki insanlar katledilmesin. Bütün bu olaylar oluyor, laikliği savunana gençler tutuklanıyor. ‘Laiklik bu ülkenin çimentosudur’ demiş. Yalan mı demiş? Laiklik bu ülkenin çimentosu, laiklik AKP’nin de güvencesi. Laiklik, bizi Suriye’ye benzetmeyen özelliğimizdir” ifadelerini kullandı.

“OHAL, AKP’NİN KENDİNE MUHALİFLERİ SUSTURMAYA YARIYOR”

OHAL’in uzatılmasına da değinen Ağbaba, şunları söyledi:

“Türkiye’de her yerde kan akıyor, gözyaşı var, ekonomi kötüye gidiyor OHAL’i tekrar uzattılar. OHAL döneminde sanki terör azalmış, işsizlik azalmış, ekonomi iyiye gitmiş gibi OHAL’i uzattılar. OHAL neye yarıyor? OHAL, AKP’nin kendi muhaliflerini susturmaya yarıyor. Kendine muhalif gazetecileri, kendine muhalif basın organlarını susturuyor. Evrensel Kültür Dergisi’ni kapatıyor. Yol TV’yi kapatıyor. Atatürk’e, Cumhuriyet’e küfreden televizyonlar bangır bangır yaparken, radyolar, televizyonlar kapatılıyor. İnsanlar tutuklanıyor, gözaltına alınıyor. Her tarafta baskı var. Amaç OHAL’de terörü azaltmak değil, amaç OHAL’de düzeni sağlamak değil, OHAL’, AKP’ye muhalifleri susturmak.”

“BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU BİLE OLSA BUNA KARŞIYIZ”

Anayasa Komisyonu’ndaki yaşananların gizlendiğini iddia eden Ağbaba, “AKP, olabildiğince Anayasa tartışmalarını açmamak istiyor. Medyada başkanlıkla ilgili tartışma yaptırılmıyor. O anlı, şanlı büyük televizyon kanallarında konuşulan konular başka, Anayasa tartışması konuşulmuyor. Ne deniliyor, ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi.’ ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ falan değil, tam tamına bir başkanlık, diktatörlük sistemi geliyor. Anayasa Komisyonu’ndaki tartışmaları televizyon kanallarından, insanlardan gizlediler. Pazartesi gününden itibaren meclise, genel kurula geliyor. Onu da TRT 3’ten vermeyecekler. Çünkü korkuyorlar, halkın anlamasını istemiyorlar. Burada gelen şey; cumhuriyet rejiminin yok edilmesidir, bizi biz yapan değerlerin yok edilmesidir. Meclis lağvediliyor. Meclis tamamen ortadan kaldırılıyor, bütün yetkiler bir insanda toplanıyor. Yasama, yürütme ve yargı sadece bir insanın elinde toplanıyor. Düşünün ki bütün yargıyı kendi atıyor. Bütün yürütmeyi bakanından genel müdürüne, daire başkanından rektörüne kadar kendi atıyor. Yasamayı kendi yapıyor. Seçtiği milletvekilleriyle yargıyı kendi yapıyor. Bunun adı diktatörlüktür. Bunu kişi üzerinden tartışmıyoruz. Kemal Kılıçdaroğ’lu da olsa başkan biz buna karşıyız. Türkiye’de son bir yılda iki tane darbe oldu. Biri başarılı bir darbe, yüzde 49,5 ile seçilen Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan alınması bir darbedir. Bir de 15 Temmuz’da bir darbe girişimi. Bütün darbelerin panzehiri demokrasidir” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR MALATYA’YI YÖNETEMİYOR”

Malatya’nın yönetilemediğini ileri süren Ağbaba, “Malatya açısından da kötü günler yaşıyoruz. Maalesef ülke gibi Malatya’da yönetilemiyor. Büyükşehir, Malatya’yı yönetemiyor. Bazı belediyeler yandaş eleman almakla meşgul, yandaş vakıfları büyütmekle meşgul. Malatya, bu süreçte hiç susuz kalmamıştı. Ocak’tayız, Malatya’da birçok evde bugün su yok. Malatya’da su yok” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    siz bundan sonra başa geçemeyeceğiniz için karşısınız başkanlığa
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kimse baki değil, Baki olan devlet.
    0
    0
    Yanıtla
  • KADİR TOY (7 yıl önce)
    ismini yazmaya bile korkan akin takma adlı kişi cehaletini ortaya koyuyor.yani veli bey partisi yani benim partim C.H.P.yüzünde bu duruma gelmişiz.kardeşim 15 yıldır C.H.P mi ikdidarda. 2000 yılında ikdidarı devralan A.K.P. terör sıfır noktada idi bu gün ise günde onlarca şehit geliyor buda yetmiyormuş gibi yanlış suriye polikalar yüzünden bir hiç uğruna şehitler veriyoruz.bu sorunların üstesinde gelemeyen beceriksiz ikdidar.bu sorunları halkın dikkatını dikkatında kaçırmak için şimdide bir başkanlık sistemini bahçeliden desdek alarak meclse getirdiler.bahçelide diyorum.M.H.Pden demiyorum tabanın 100 80 ni tek adam sistemine karşılar.hatta tanıdığım bazı arkadaşlaım var partiden istifa etmişler.işte değerli milletvekilimiz ağbaba basın toplantısında gerçekleri dile getirdi.saygı değer malatya halkımızında hangi siyasi görüşte olursa olsun bu çıkacak başkanlık yasası referanduma giderse ellerizi vicdanınıza koyun öyle karar verin çünkü bu başkanlık yasası gerçekleşirse gelecek nesil ve torunlarımız bizlere iyi gözle bakmayacaklardır.geri kalmış toplumlarda başkanlık sistemi diktetörlüğe dönüşmüştür.örneği saddam esad bugün seçeceğimiz iyi olabilir ama geleceği kimse garanti edemez.onun için en güzel sistem güçlerdirilmiş güçler ayrılığına dayanan parlementer demokrasidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Ülke nereye gidiyor belli değil. Ortadoğu bataklığı gittikçe bizi içine çekiyor. Dış sorunlarımız yetmezmiş gibi birde başkanlıkla zaman geçiriyoruz. Bu ülkeye ne getirip, ne götüreceğini kimse bilmiyor. Koca cumhuriyet yaz boz tahtasına döndü. İşin garip tarafı, sanki bir aile şirketi gibi yönetiliyor olması. Yapılacak hatanın ülkeyi nereye götüreceğini kimse hesaplamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Baskanlik,sistemini,istemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    günlerdir bu kadar gülmedim :) cidden aklımızla alay eden demeçler k.k. olsada karşıyız. siz hakkı savunsaydınız şimdi alternatif olurdunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Cengiz holding varken Hakkı savunmak kimseye kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akin (7 yıl önce)
    Sizin gibi insanlarin yüzünde veli bey
    0
    0
    Yanıtla