SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Son Yılların En Adil Olmayan Seçim Sürecini Yaşadık"

A- A+ PAYLAŞ

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin, “Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı tüm unsurlarıyla her cephede mücadelesi vermektedir. Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkez binasında basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, vatandaşların haklarının yenmesine müsaade edemeyeceğini ve etmediğini dile getirerek, “Eziyetlere, haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir düzene karşı susup dilsiz şeytan olamazdım, olmadım. Milyonlarca göçmenin de sizin ikinci sınıf vatandaş olmanıza susamazdım, susmadım. Evlatlarımız işsiz, güçsüz, hayata tutunmaya çalışırken onların sizin hakkınızı yemesine müsaade edemezdim, etmedim. Çocuklarımızın yatağa aç girmesine, esnafımın borç içinde olmasına, çiftçimin toprağa ve üretime küsmesine gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Hakkari’den Edirne’ye, Sinop’tan Hatay’a hepimiz bir aileyiz. Koskoca bir ailenin düşürülmesine müsaade edemezdim, etmedim. Er gün her şeye zam gelirken benim halkımın belinin bükülmesine, dolabının boş olmasına gönlüm razı gelemezdi, gelmedim” diye konuştu.

“Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık”
“Ben bir kardeşiniz, bir dostunuz, bir evladınız, amcanız her şeyden önce bu toprakların bir insanı olarak her zaman hakkınız, hukukunuz için kimse sizi ezmesin, birbirinize küsmeyesiniz diye bolluk, bereket ve huzur içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim” diye Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Şimdi sizlerden bir ricam var; kendiniz, evlatlarınız, emeklilerimiz, analarımız ve babalarımız, çiftçi ve esnaf kardeşlerimiz için demokrasi mücadelesi sürdürmeye destek verin. Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık. Devletin bütün imkanları bir siyasi partiye seferber edildi. Bir adamın ayakları altına serildi. Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara ve yayılmak istenen korku iklimine boyun eğmeden mücadele eden Millet İttifakı’nın genel başkanlarına, teşkilatlarına ve seçmenlerimize, sandıklara sahip çıkan ve hala çıkmaya devam eden tüm vatandaşlarıma yürekten teşekkür ederim.”

“Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olacağız”
Bu seçimde halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesinin tüm baskılara rağmen net olarak ortaya çıktığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı tüm unsurlarıyla her cephede mücadelesi vermektedir. Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz. Bu vatan için ne yapsak azdır. Bilin ki benim asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. O sıkıntıların karşısında ilk olarak bizlerin karşı duracağını bilmenizi isterim” ifadelerine yer verdi.

Ankara, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatya delisi (11 ay önce)
    Bir CHP olarak sizden diskindim bir deprem bölgesi ne yapılan yardımlar için söylenenler 2 bu ülkeye silah sıkan terörist ler 3 inceye yapılan santaj
    %45
    %55
    Yanıtla
  • erol (11 ay önce)
    Sayın Kılıçdaroğlu ; siyasetçi olmayacak kadar dürüstsünüz . Sözde sizi destekleyen eski solcuların ve hdp sözcülerinin her konuşmalarını akp ve medyası aleyhinizde kullandı. Sandığa gitmeyerek de yenilginizi hazırladılar.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • 44MALATYA (11 ay önce)
    Sular kesikti, o yüzden ödevimi yapamadım öğretmenim.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Girdiği her seçimi kaybetmiş.Hala hatayı,eksikliği kendisinde görmüyor.Bu durum CHP nin hastalığıdır.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • MUSTAFA (11 ay önce)
    Hak veriyorum. Seçim eşit şartlar altında ne yazık ki yapılmadı. Hakkında düzmece video hazırlandı. Miting ve tv ler vasıtası ile bu düzmece video milyonlara seyrettirildi. Sahtekarlık yapıldı. Bu sahtekarlık için hiç bir adli işlem yapılmadı. Yayın durdurulmadı. Halka ulaşması engellendi. Bütün tv ler iktidar için çalıştı. Muhalefetin adayını yayınlamadı. Ne yazık ki dürüstlük ve doğruluk belki de alevi olması çoğunluk için takdir görmedi. Türkçeyi bile bilmeyen binlerce yabancı ülkemizin geleceği için oy kullandı. Normalde dilini öğrenmeyen birine vatandaşlık verilemeyeceği kanunda yazmasına rağmen. Ülkemiz ve geleceğimiz için endişe verici bir durum.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Omer (11 ay önce)
    Kesinlikle haklı. Ne iftiralar atıldı. TRT ambargo uyguladı, SMS atmak için ambargo uygulandı. RTE 40 saatten fazla TRT'de süre alırken Kılıçdaroğlu 40 dk alamadi. RTE 29 TV yayınina ortak konusurlen Kılıçdaroğlu tek kanalda yayına çıktı. Devlet imkanı vsvsvs. Asgari ücreti ve 13 milyon yabancı ile.gurur duy Türkiyem
    %48
    %52
    Yanıtla
  • ABDULVAHAP (11 ay önce)
    Hadi ordan. Ben aday olacağım diye inat etmeseydin; seçilecek aday olsaydı bugün çok farklı olurdu. İnşallah istifa edersin de Atatürk'ün partisi senin gibi birinden kurtulur.
    %45
    %55
    Yanıtla