SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kim Ya da Kimlerle, Hangi Koşullarda Takas Edildi?

Kim Ya da Kimlerle, Hangi Koşullarda Takas Edildi?
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi'nin Kasım ayı ilk toplantısında görüşülerek 'oy birliği' ile onaylandığı açıklanan, kentin göbeğindeki belediye ait binanın Boran Mahallesi (köyü) sınırlarındaki 3 parselle takası ile ilgili kamuoyuna ayrıntılı bir açıklama yapılmazken, 1.5 yıl önce 3 milyon TL tahmini bedelle satışa çıkarılan binanın kim ya da kimlerin arazisiyle, hangi koşullarda takas edildiği merak konusu oldu.

KENTİN GÖBEĞİNDEKİ BİNA İLE TAKAS..

Battalgazi Belediyesi'nin, 1 Kasım Salı günü Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında yapıldığı bildirilen Kasım ayı ilk toplantısıyla ilgili basın bülteninde, "Mülkiyeti Battalgazi Belediyesi’ne ait Saray Mahallesinde bulunan 408 ada 343 nolu parsel üzerindeki 5 katlı binanın, Boran Mahallesinde bulunan 149 ada 2,3 ve 150 ada 1.nolu parseller ile trampa (takas) edilmesine oy birliği ile karar verildi." bilgisi yer almış, başka ayrıntı verilmemişti.

Belediye bülteninde, takas edilen binanın yeri ile ilgili sadece ada ve parsel numarası verilmesiyle yetinildiği ve açık bilgi olmadığı dikkat çekerken, bülten üzerine yapılan araştırmada, söz konusu yerin Valilik arkasındaki parkın karşısında, İstiklal Mahallesi Şehit Fahri Koçyiğit Sokağı ile Mıh Osman Sokağı'nın kesiştiği köşede, eski Battalgazi Belediyesi binasına 20 metre mesafede bulunan, "Battalgazi Belediyesi Ek Hizmet Binası" olduğu belirlendi.

Malatya'da 1960'lı yılların sonnda ilk iki katı, Büyükşehir Belediye statüsü nedeniyle kapatılan İl Özel İdare Müdürlüğü hizmetleri için, son 3 katı da lojman olarak 254 metrekare arsa üzerine inşa edilen bina, Battalgazi Belediyesi'ne geçtikten ve bu belediyenin yeni binası inşa edildikten bir süre sonra, 2021 yılının Nisan ayında 3 milyon 035 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılmıştı. 15 Nisan 2021'de yapılan ihale, katılım olmadığı için iptal edilmiş, bina belediye tarafından kullanılmaya devam edilmişti.

KİM YA DA KİMLERLE, HANGİ KOŞULLARDA TAKAS EDİLDİ?

Dolar kuru 8,1 TL iken 3 milyon 035 bin TL bedelle (yaklaşık 371 bin dolar) satışa çıkarılan söz konusu binanın değeri bugünkü 18,6 TL'lik dolar kuruyla yaklaşık 6 milyon 900 bin TL'ye karşılık geliyor.

Battalgazi Belediyesi ise, sadece Boran Mahallesi'nde bulunan 3 parselle takas edildiğini yine ada ve parsel numaralarını vermekle yetinip duyururken, yapılan kayıt incelemelerinde Karakaya Baraj Gölü kıyısına yakın bölgedeki bu parsellerin kime ait olduğu, miktarı,  takasın kim ya da kimlerle gerçekleştirildiği, başka bir koşul olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi. Söz konusu arsaların Battalgazi Belediyesi'nin Kırkgöz Parkı projesi bölgesi civarında olduğu öğrenildi.

malatyahaber.com, takas koşulları ve 'eksik bilgiler' konusunda yaptığı araştırmalar sonuçsuz kalırken, Battalgazi Belediyesi'nin, yapılan takas koşulları, kim ya da kimlerle takas yapıldığı konusunda kamuoyuna açıklama yapılması gerektiği belirtiliyor.

malatyahaber.com

GÖRSELLER: Battalgazi Belediyesi'nin kent merkezinde, Boran Mahallesindeki (köy) arazilerle takas ettiği binanın konumu, son görünümü ve takas edilen arazilerin tapu kayıtlarına göre konumu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Kiremit (1 yıl önce)
    Şehrin merkezinde bir dükkan 3-4 milyona giderken 5 katlı bir binanın sadece senelik kira parası 500-600 bin lira para edilecek bir yerin hangi proje ile alakalı olursa olsun boran gibi bir yerde takas edilmesi gerçekten 100 yılın vizyonu olur tebrikler
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Takas edilen parseller şuanda çalışma yapılan alanı kapsayan yerler. Projenin devamı için çok mantlikli bir karar. Takasın yani sıra belediye 4 buçuk milyon parada alacak bu takas karşılığında. Tebrik ediyorum başkanı
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Berrak (1 yıl önce)
    Önce Boran da tarlayı kelepir aldır eşe dosta sonra şehrin göbeğinde on milyonluk bina ile takas et.Hayırlı işler Osman Başkan
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Çöpçü (1 yıl önce)
    Parsel sorgulama da herşey açık,bakarsanız görürsünüz beyaz saray lokantasının yan tarafını alarak,sahil proje alanına sosyal alanlar yapmak için olduğu belli.Sizin haberin akabinde sorguladım,ne için alındığını çözümledim.Merakla beklediğim bir proje.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Aşağı Şeherli (1 yıl önce)
    Baraj Kenarında yapılan Parkın içinde yer alan Beyaz Saray Restoranın yeri ile takas edildi diye biliyorum. Beyaz Saray Lokantası restore edilerek Battalgazi Belediyesi tarafından Sosyal Tesis (Lokanta ve Kafeterya ) olarak kullanılacak.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • eger dediginiz gibiyse gayet mantıkli bir takas olmus.
    %50
    %50
    Yanıtla