SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimi Rahatsız Etmiştir?"

0
Güncellendi - 2020-12-08 02:10:31
A- A+ PAYLAŞ

DERNEK BAŞKANINDAN ELAZIĞ'A BAĞLANMA AÇIKLAMASI.. Sosyal medya hesabı üzerinden; Kemaliye Belediye Başkanı ile zaten Elazığ’a bağlı olan Ağın, Erzincan’a bağlı Kemaliye ve 100 yıldan bu yana Malatya’ya bağlı Arapgir’in Elazığ’a bağlanması için istişarede bulunduklarını açıklayan Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, bu skandal girişimin malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi aracılığıyla kamuoyuna duyurulmasının ardından gelen sert tepkiler konusunda bir açıklama yaptı.

Bir ilçenin bağlı olduğu ilden başka bir ile bağlanması işinin derneklerin görev alanında olmadığını hatırlandığı ve anlaşıldığını gösteren cümlelerin yer almasına karşın, açıklamada, “Daha önce beraber bağlı olduğumuz Elazığ (1928’den önce) vilayetine bağlanmayı istişare etmek kamuoyu ile paylaşmak bir suç değildir”  ifadeleri de kullanıldı.

Arapgir Kültür Derneği sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma ve malatyahaber.com’da yayınlanan ilgili haberlere yapılan  yorumdaki Malatyalıların ortak tepkisi olan “Bir ilçenin başka bir vilayete bağlanmasına dernekler karar veremez” ortak görüşünü ve yasal düzeni kabul etmek zorunda kalan Arapgir Kültür Derneği’nin açıklamasında, “Sivil toplum kuruluşları yöre halkının istem ve şikâyetlerini bir aidiyet çerçevesinde bulunarak dilek ve temennilerini kamuoyuna açıklamakla yükümlüdür. Özellikle bu durumun altını çizmek isteriz. Arapgir Kültür Derneği olarak başkanımızın dile getirdiği konuyu (Elazığ’a bağlanması) dile getirmesi de sadece bu çerçevededir” denildi.

Dernek başkanı Akşahin'in açıklaması şöyle:

"27 Ekim 2020 tarihinde dernek başkanımız Turgay AKŞAHİN ve danışma kurulu üyemiz Av.H.İbrahim KOTAN’ın komşu ilçemiz olan Kemaliye(Eğin) ziyareti sırasında, Kemaliye(Eğin) Belediye Başkanı Mehmet KARAMAN’ ı da ziyaret etmişlerdir. Ziyaret sırasında aynı kültürel, sosyo-ekonomik ve tarihsel bağlara sahip olan bu üç güzide ilçedeki (Arapgir-Kemaliye-Ağın) mevcut çalışma ve hizmetler hakkında görüş alış verişinde bulunulmuştur . Ayrıca bu ziyaret ile birlikte Kemaliye(Arapgir-Eğin-Ağın)bazı köyleri de dernek başkanımız tarafından ziyaret edilmiştir. Derneğimizin bu kapsamda çalışma ve izleme ziyaretleri dernek yöneticilerimiz tarafından, her yıl rutin olarak gerçekleştirilmektedir.

Ziyaret sırasında Fırat Havzasında yer alan bu üç ilçemizin asırlar boyu birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşadıkları ifade edilerek, daha önce olduğu gibi Elazığ’a (Harput) bağlanmaları hususunda istişarede bulunup, böyle bir gelişmenin de bölge adına önemli faydalar sağlayacağı dile getirilmiştir. Bu ziyaret tamamen iyi niyetli ve masum bir ziyaret olarak derneğimizin sosyal medya hesabından paylaşılmıştır. Arapgir Kültür Derneği kurumsal sosyal medya hesaplarımızda paylaşılan bu temenni, her nedense aradan bir ay geçtikten sonra Malatya’da bir kısım medya ve sosyal portallarda haber olarak yayınlanmıştır. Bağımsız haberciliğe ve haber konusunu eleştirenlere saygılıyız. Ancak bu durum yerel haberciliğin yerine, başlıklar atılarak dernek başkanımıza ve dernek tüzel kişiliğimize küfür, aşağılama ve ağır hakaretler ile saldırıda bulunulması Malatya yerel basın adına son derece üzücüdür. Yine kasıtlı olarak düşündüğümüz ve haberciliğin dışına çıkan bu tutum 24 Kasım 2020 tarihinden itibaren devam etmiştir. Şu unutulmamalıdır ki dernek başkanımız ve derneğimizin üzerinden iki güzide ilimiz Malatya ve Elazığ’ın yıpratılmak istenmesi ve karşı karşıya getirilmek istenmesine asla izin vermeyeceğiz. Malatya iline de , Elazığ iline de bağlı olmak gururumuzdur. Ayrıca şunu özellikle belirtmek istiyoruz, derneğimiz resmi instagram hesabında yapılan paylaşıma yüzlerce beğeni yapılarak halkımızdan olumlu görüş beyanınında göz ardı edilemeyeceği muhakkaktır. Bunun özellikle altını çizmek istiyoruz. Özellikle şunu belirtmek istiyoruz, derneğimiz tam 66 yıldır ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde model dernek olarak gösterilmiş, çalışmalarını dernekler yasalarının verdiği yetkiler çerçevesinde, tüzüğümüzde belirtilen hedeflerde yürütmüştür. Çalışmaları sırasında birçok ödül alan derneğimiz, Arapgir’e yapılan hizmetlerin öncüsü, ihtiyaçların takipçisi olmuştur.Özellikle yöremizde kurulan birçok derneğimizin kuruluşuna öncülük etmiş, onlarca derneğin kurulup yörelerine hizmet etmesi sağlanmıştır. Yine Arapgir’e yapılan kamu yatırımlarının %90 ı Arapgir’in bağrında yetişen evlatları, iş adamları tarafından yürütülürken bu anlamlı hizmetlerde derneğimiz öncü ve takip görevini büyük bir heyecan ile sürdürmüştür.

Son yıllarda Arapgir , yerli ve yabancı turizm potansiyeli nedeniyle ortaya çıkan değerleriyle birlikte Arapgir-Malatya karayolu ve doğalgaz ihtiyacı ilçemizin en önemli ihtiyacı durumuna gelmiştir. Ne yazık ki Malatya’nın özellikle bütün şehir yani büyükşehir belediye statüsüne girmesiyle bu hizmetlerin gerçekleşmemesi Arapgir halkında umutsuzluğa neden olmuştur. Özellikle Arapgir-Malatya karayolunda son yıllarda sürekli olarak ölümcül kazaların meydana gelmesi, halkımızın endişe etmelerine sebep olmuştur. Artık Arapgir’e seyahat etmek isteyenler seyahatlerini ve ziyaretlerini Elazığ-Arapgir ve Sivas Divriği aksından gerçekleştirmiştir, bu durum devam etmektedir. Ayrıca daha önce Arapgir’e doğalgaz bağlanması için binlerce abonelikler yapılmasına rağmen iade edilmiştir. Bütün bu konular derneğimize sürekli olarak gurbetteki hemşerilerimiz tarafından sorulmuştur. Halen bu hizmetlerin gerçekleşip gerçekleşmediği ne zaman gerçekleştirileceği merak endişesi devam etmektedir. Hatta Malatya’nın en uzak ilçesi Arapgir neden göz ardı ediliyor? Sorularıda aklımıza gelmeye devam etmektedir.(Arapgir-Malatya havaalanı 125 km). Ayrıca birçok köyümüzün kanalizasyon, su, yol ve altyapı sorunu neden çözülmüyor, soruları derneğimize sık sık sorulmuş takip talebi istenmiştir.

Yine Malatya büyükşehir olmadan önce Malatya Özel İdare ile, Valilik ve kaymakamlık ile derneklerimiz Arapgir’de devlet-dernek işbirliği ile şimdi mahalle olan köylerimizde altyapı sorunlarını çözmüştür .İlçemizin uzak olması hizmet alamaması anlamına gelmez. Arapgir Belediye başkanımız Haluk CÖMERTOĞLU’nun büyük gayretleri ile Arapgir Kozluk çayında her yıl fotokamp turizmi her geçen gün turizm ve seyahat potansiyelini artırıyor olmasıda ulaşımın önemini vurgulamıştır.Ulaşım sorununun çözülmesi Arapgir halkı tarafından beklenmiştir. Ayrıca coğrafi işaretli iki önemli ürünü Köhnü üzümü ve Mor reyhan Arapgir’in yüz akıdır. Bu ürünlerin pazarda daha fazla payını alması için ulaşımın önemli olduğunu düşünüyoruz. Arapgir ve köylerinin altyapı sorunlarının çözülmesi elzemdir(yol,su,kanalizasyon gibi). Kısaca Arapgir’in çözülmeyen sorunlarını dile getiren derneğimiz halkımızın istek ve ihtiyaçlarının çözülmesine katkı vermek için her yerde temennilerini dile getirmiş, bu görevini yapmaya devam etmiştir yine devam edecektir.

Yöremizdeki ortak bağlarımız nedeniyle dernek başkanımızın komşu ilçemizin belediye başkanına yapmış olduğu bir ziyarete farklı anlamlar yüklemek normal bir durum değildir. Kaldı ki ziyaret sırasında konuşulan (Arapgir-Kemaliye-Ağın)ilçelerimizin halen var olan folklor kültürel, sosyo-ekonomik ve tarihsel birlikteliğin öneminin vurgulanması neden? Kimi rahatsız etmiştir? Daha önce beraber bağlı olduğumuz Elazığ(1928den önce)vilayetine bağlanmayı istişare etmek kamuoyu ile paylaşmak bir suç değildir. Ayrıca bir ilçenin başka bir vilayete bağlanmasına dernekler değil, devlet kurumları karar verir. Sivil toplum kuruluşları yöre halkının istem ve şikayetlerini bir aidiyet çerçevesinde bulunarak dilek ve temennilerini kamuoyuna açıklamakla yükümlüdür. Özellikle bu durumun altını çizmek isteriz. Arapgir Kültür Derneği olarak başkanımızın dile getirdiği konuyu (Elazığ’a bağlanması)dile getirmesi de sadece bu çerçevededir. Ziyaretin olumsuz bir ziyaret olarak çarpıtılarak değerlendirilmesi son derece üzücüdür. Kaldı kiElazığ(Harput) kültürü ile ortak değerlerimiz ortadadır.

Gerek Osmanlı gerekse Cumhuriyet döneminde kamu yönetiminde idari düzenlemeler yapılırken coğrafi şartların yanı sıra aynı sosyo-kültürel ve ekonomik ortak özelliklere sahip yerleşme birimleri, aynı merkeze bağlanmıştır. Bu durum hizmetlerin verimli olabilmesi, birlik ve beraberlik ruhunun gelişmesi adına büyük katkılar sağlamıştır. Ancak bu üç ilçenin 1928’lerden sonra üç ayrı vilayete bağlanması, toplumsal dokuda parçalanmaya, ekonomik çöküntüye ve bunun sonucunda da göç olayının yaşanmasına neden olmuştur. Bu anlamda derneğimizin, ilçemizin sorunlarını derin kültür ve tarihsel bakımından zenginliğini ziyaretlerimizde, toplantılarımızda anlatmak ve istişare etmek çevre il veya ilçelerimizle bağını güçlendirmeden daha doğal bir durum olamaz. Derneğimiz ilçemizin sorunlarının takipçisi olup, gündeme getirmeye devam edilecektir. Saygılarımızla."

malatyahaber.com

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

[embed]http://malatyahaber.com/haber/arapgirlileri-utandiran-girisim/[/embed]

[embed]http://malatyahaber.com/haber/hem-kel-hem-fodul-misali-2/[/embed]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • TÜTÜNCÜ (3 yıl önce)
    bu memleketi beğenmeyen bir an önce burayı terketsin siz kim oluyorsunuzda bu gücü nerden alıp her yeri her yere bağlıyorsunuz kafanıza göre kimsiniz siz vatandaş kan ağlıyor ne yapacağını şaşırmış birde sizin saçma sapan işlerinizlemi uğraşacak bir an önce bu malatyayı beğenmeyenler çıkıp gitsin aha kapı orda
    0
    0
    Yanıtla
  • KAPTAN44 (3 yıl önce)
    Turgay Bey, yanlış sularda yüzüyorsunuz, lütfen bu saçma konuyu kapatın artık. Olması mümkün değil de diyelim ki dediğiniz oldu Arapgir, Elazığ'a bağlandı, bu emsal teşkil etmeyecek mi? Atıyorum bunu emsal gösteren Elbistan, Çelikhan, Baskil Malatya'ya bağlanmak istiyoruz derlerse ne olacak? Komşu şehirler, ilçeler, partiler, dernekler birbirine girecek, kaos oluşacak ve Allah korusun daha büyük olaylar olacaktır. Allah aşkına kapatın şu konuyu. Konu uzadıkça iki komşu şehir birbirine girecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Hizmet nedir; Hizmet Vatanın için bir taş üstüne taş koymaktır. Ne yaparsan yap Fitne yaptın mı Sen fitnecisin. İster başkan ol ne olursan ol. Sonra da kalkıp şunu yaptım bunu yaptım deme. Malatyalı Saygındır. Bırak ilçesini bir taşını bile ona buna verelim diye onursuzca bir düşünceye kapılmaz. Ne de komşu bir ilimizin bir taşına göz diker. Elazığ bizim kardeşimizdir. Böylesi saçmalıklar yüzünden yapay gündemler oluşmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA44 ARAPGİR44 (3 yıl önce)
    Yeter artık meydanı boş buldukça önce kayısımıza sonra ilçelerimize göz diktiler Malatyalı milletvekillerinden, Büyük şehir belediye başkanından ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'ndan bu saçma haberleri kınayan açıklamalar bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arapgir Sevdalısı (3 yıl önce)
    Sadece gülmek geliyor içimden. 15 yıl Arapgir'de kamu hizmeti yapmış biri olarak bahse konu olan dernek ve dernek başkanı şov yapmak haricinde ve Belediye Başkanlığı iktidar partisindeyken muhalefet yapmaktan başkada birşey yapmadılar. Şuan muhalefeti bıraktı. Sebebi abisinin ilçe başkanı olduğu muhalefet partisinin artık Arapgir Belediye başkanlığını alması ki belediye başkanı aynı kişi sadece iktidar partisinden ayrılıp muhalefet partisine geçti ve nasıl birşey oldu ki kültür derneği başkanı kanlı bıçaklı olduğu kişiyi şuan övgüye boğuyor. Siyaset işte. Arapgir kadim bir kültüre sahip ve nanın ilçedeki birçok kişi bu saçma sapan görüşe katılmıyor. Kemaliye belediye başkanı aklınca Arapgir maşa olarak kullanıp ortamı yokluyor. Birde harput kültürü etkisi var evet ama arapgirin birçok köyünde bu kültür yok mesela keban yol ayrımının alt kısmında buna rastlayamazsınız. Deregezen, Konducak köyleri gibi. Bu memleketin boş işlere ayrılacak ne vakti ne de boş gündemi var. Bu arada Arapgiri düşünen bu Beyefendiden emin olun daha fazla Arapgirde yaşamışımdır. Senede 1 veya 2 gün Arapgire gelmekle Arapgirli olunmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Şehirleri birbirine düşüren ve diğer illere kötü emsal ve kaos oluşturması nedeniyle bu sözde dernek başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulmalıdır. Zira bu misaller yarın diğer ilçelere de sıçrayacak , komşu şehirler düşman olacak il ve ilçeler arasında düşmanlık ve kaos olacaktır. İç işleri bakanlığı ve CİMER'e şikayetlerinizi yazın, savcılığa suç duyurusunda bulunun derneklerin böyle bir hakkı yoktur.Herkes haddini bilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ARAPGİR MALATYADIR (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sosyal medyada tartışmalar başlamış bile. Bu saçma sapan fikirleri ortaya atanlar hakkında bence de gereken yapılsın. Saçma şahsi fikirler iki kardeş şehri birbirine düşürmemelidir. Böylesi saçma fikirler tüm ülkeye yayılırsa tüm komşu şehirlere kötü emsal olur ve tüm komşu şehirler düşman olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay akşahin (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Anladım sizi adını gizleyenlere ne denir?size sözde mi?özde mi?mahkemede hesaplaşacağız.siz Arapgir li olsanız adınızı soyadını gizleme ihtiyacı duymazsınız?derneğimizin iletişim formuna da adınızı gizleyerek hakaret etmişsiniz mahkemede de anlatırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ARAPGİR MALATYADIR (3 yıl önce)Turgay akşahin isimli kullanıcı yorumuna
    Kimi rahatsız etmiştir? Malatya ve Arapgirlileri rahatsız etmiş, elazığlıları sevindirmiştir. Hakaret ettiğimi kanıtlamazsanız iki şehri birbirine düşüren provakosyona açık açıklamalarınızdan dolayı ben size dava açacağım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bırak kardeş o davayı açsın biz de yeni cami önünde 1 milyonluk imza kampanyası başlatıp TBMM'ye gönderelim. Malatyalı ve Arapgirli ile uğraşmak nedir herkes görsün..
    0
    0
    Yanıtla
  • ARAPGİR MALATYADIR (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen gardaş ben varım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdülkadir (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ ARAPGİR kültürü altında ezilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    "Ayrıca şunu özellikle belirtmek istiyoruz, derneğimiz resmi instagram hesabında yapılan paylaşıma yüzlerce beğeni yapılarak halkımızdan olumlu görüş beyanınında göz ardı edilemeyeceği muhakkaktır." Yüzlerce beğeni gelmiş vah vah... Hele bak bi burada bir anket yapılsın Arapgir Malatya'damı kalmalı yoksa malum kentemi bağlanmalı... görelim bakalım....Gardaşşş Arapgir Malatyadır NOKTA
    0
    0
    Yanıtla
  • Arapgirli (3 yıl önce)
    adam haklı beyler
    0
    0
    Yanıtla
  • Arapgirli44 (3 yıl önce)Arapgirli isimli kullanıcı yorumuna
    Adam önce Türkçe cümle kurmayı ve yazmayı öğrensin. Sonra da boyunu aşan ve üstüne vazife olmayan işlere karışmasın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay akşahin (3 yıl önce)Arapgirli44 isimli kullanıcı yorumuna
    siz önce kimliğiniz ile cevap yazmayı öğrenin,Çok şükür Türküm ve Türkçeyi de iyi kullanırım.Ayrıca size vazifenin ne demek olduğunu çok iyi anlatırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay akşahin (3 yıl önce)Arapgirli44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sizi arapgir kültür ve geleneklerine uygun uslüp ile cevap vermeye davet ediyorum.40 yıldır Arapgir için hizmet ettik,yüzlerce öğrenci yetiştirdik,Arapgir'in her türlü sorunlarının hizmetinde olduk,olmaya da devam edeceğiz.Peki sizin Arapgir için taş üstüne bir taşınız oldu mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)Arapgirli isimli kullanıcı yorumuna
    Çakma Arapgirli olduğun çok belli, belli ki gakgoşsun. Tam bir asırdır Arapgir Malatya'dır; Malatya, Arapgir'dir. Hadi naş naş başka kapıya. beyhude uğraşlar bunlar. Boşuna iki kardeş şehri düşman etmeyin. Böylesi saçma düşünceler iki şehri düşman eder. Biz Arapgirliler olarak Malatyalıyız. Bu saçma düşüncelerin sonu nereye gider açıklayayım. Adıyaman, 1954'e kadar Malatya'ya bağlıydı o zaman tekrar Malatya'ya bağlanmalı. Elbistan, Baskil, Divriği, Gürün ve Çelikhan Malatya'ya daha yakın Malatya'ya bağlanmalı. Malatya, Elazığ'dan daha büyük ve nüfusu daha fazla öyleyse Elazığ, Malatya'ya bağlanmalıdır. İktidar böyle saçma sapan bir hamle yaparak Malatya gibi bir kaleyi göz göre göre elden çıkarır mı sanıyorsunuz? Dernek başkanı kendine gel, haddini bil, çok istiyorsan git kütüğünü elazığ'a aldır. Arapgir adına konuşamazsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay akşahin (3 yıl önce)Battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Teşekkür ediyorum haddimi bildirmişsiniz.Ama bende size haddinizi bildirmek istiyorum.Arapgirli ne zaman Battalgazili oldu?Arapgirin tarih ve kültürünü öğrenmeye davet ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla