Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, barış sürecinin önünde engel olmadıklarını ifade ederek, “Kanın akmasını istemek, ülkeye ihanettir. Biz kanın akmasını istemiyoruz, biz barış istiyoruz” dedi.
Dabakhane Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Seyituşağı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek üyeleriyle Türkiye gündemindeki konularla ilgili görüş alış verişinde bulunan Ağbaba, çözüm süreciyle ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Ağbaba, barışın önünde bir engel oluşturmadıklarını ve kanın durmasını istediklerini belirterek, “Başbakan bir gün İmralı ile görüştüklerini söyledi. Genel Başkanımız, “Bu mesele çözülecekse sana yeni bir kredi açıyorum, bu işi çöz” dedi. Uzatılan eli geri çevirdi. Biz barışın önünde engel olmadık. Ama Başbakan’ın istediği barış değil” iddiasında bulundu.
Türkiye’nin rejiminin değiştirilmeye çalışılmasına karşı olduklarını ifade eden Ağbaba, “Bu memlekette sokağa çıkın ve adı Barış olan çocukların babaları kim bunlara bir bakın. Adı Barış olan çocukların babaları Cumhuriyet Halk Partili. Biz ömrümüz boyunca barışı savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. “AKP barış istiyor, CHP ise barış istemiyor” gibi bir algı oluşturuluyor. Bunu kabul etmek mümkün değil ancak AKP, CHP’nin bu süreçte olmaması için elinden geleni yapıyor. Bize hiçbir bilgi verilmiyor ve 'süreci destekleyin' deniliyor. Destekleyelim de, hangi süreci destekleyelim? Kanın akmasını istemek, ülkeye ihanettir. Biz kanın akmasını istemiyoruz, biz barış istiyoruz. Nasıl çözülürse çözülsün diyoruz. Ama Türkiye’nin rejimini ve Türkiye’nin sistemini değiştirmeye yönelik her şeye de karşıyız” görüşünü öne sürdü.
Ağbaba, çözüm sürecinin meclise taşınmadığını ileri sürerek, “Eğer bu süreç başarılı olmazsa, Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girer. Çünkü bu sürece kimseyi katmıyorsun. Bu işten sadece 5 kişinin haberi var. Biz konunun TBMM’ye getirilerek, çözülmesini istedik. Bu sorun, ne PKK’ya ne de AKP’ye bırakılamayacak kadar büyüktür. Onun için bunun mecliste çözülmesi gerektiğini vurguladık. Ama mecliste maalesef hiç gündeme getirmediler. Başkanlık sisteminin pazarlığını mecliste yer alan partilerin genel başkanlarıyla yapmıyor. Başkanlık sisteminin pazarlığını İmralı ile yapıyor. Kimse kusura bakmasın biz başkanlık sistemine evet diyemeyiz. Biz Türkiye’deki rejimin değişmesine evet diyemeyiz” görüşünü savundu.