SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kimsenin Güvenemediği Gevrek Başkanlığındaki Yönetim Destek Arıyor

Kimsenin Güvenemediği Gevrek Başkanlığındaki Yönetim Destek Arıyor
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'daki uzun süreli başkanlık dönemindeki şeffaf olmayan ve hesap vermeyen yönetim tarzı, daraltılmış kapsamlı kendisine yakın üye yapısıyla yaptırdığı kongrelerde ibra edilmesine karşın, kulübü 'batırdığı' gerekçesiyle ciddi suçlamalara sahip olmasına rağmen, yerel yöneticilerin duyarsızlığı, yetersizliği nedeniyle bir türlü yasal platformda hesap verdirilemeyen, bir ara bıraktığı kulüp başkanlığına yeniden kendisini seçtiren Adil Gevrek'e, tartışmalı kulüp geçmişi nedeniyle güvenin yok olması yüzünden destek verilememesi kulübün, önümüzdeki günlerde başlayacak olan yeni sezonda ligde mücadele edemeyeceği gerçeğiyle karşı karşıya bıraktı. Gevrek yönetimi, başta Büyükşehir Belediyesi ve iş insanları olmak üzere kendilerine olan güvensizlik nedeniyle destek bulamazken, destek arama çabalarından vazgeçmedi.

İhlas Haber Ajansı'nca (iha) servise konulan habere kaynaklık eden Asbaşkan Şahin Altunok, destek verilmesi halinde ligin başlamasına kısa süre kala 'bir şeyler yapabilecekleri' iddiasını dile getirdi.

iha'nın, söz konusu haberi şöyle:

"Yeni Malatyaspor Asbaşkanı Asbaşkan Şahin Altunok, bu şartlar altında lige katılmalarının mümkün olmadığını, ancak gerekli destek verilirse önlerindeki çok kısa süre içerisinde bir şeyler yapabileceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda eski başkan Mehmet Büyükekşi yerine seçilen İbrahim Ethem Haciosmanoğlu ve yeni yönetimi, Yeni Malatyaspor Kulübü ile iletişime geçerek, takımın lige katılmasını ve fikstürü bozmak istemediklerini iletmişlerdi. Akabinde gerçekleştirilen fikstür çekimine Yeni Malatyaspor Kulübü’nü ekleyen TFF, bu hamlesi ile kararını resmileştirmişti.

Kulübün şu anda içerisinde bulunduğu şartlar altında lige katılmasının imkansız olduğunu vurgulayan Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı Şahin Altunok, “Yaklaşık iki hafta sonra başlayacak olan liglere bu halde katılmamız imkansız. Hem stadyumumuz hasarlı hem de tesislerimiz. Bir de bunun yanında transfer tahtamızın da kapalı olması nedeniyle neredeyse oynatabileceğimiz oyuncumuz bulunmamakta. Elbette çok genç yaşlarda çok yetenekli oyuncularımız var. Fakat bu arkadaşlarımızın birçoğu daha önce profesyonel bir arenada oynama fırsatı bulamadı. Ayrıca takdir edersiniz ki bu sezon ligimizde yapılan transferlerin birçoğu Süper Lig seviyesinde. Her geçen gün artan bir kalite var. Bu nedenle her ne kadar gençlerimize güveniyor olsak da, onları bu denli zorlu bir ligin içerisine sokmak hem kulübümüze hem de bu genç arkadaşlarımızın kariyerlerine olumsuz olarak etki edecektir” dedi.

Altunok: “Yeni Malatyaspor’umuz bir inat uğruna bir hiç olma yolunda”
Yeni Malatyaspor Kulübü’nü şehrin ortak paydaşlarıyla birlikte ayağa kaldırabileceğini, herkesi kulübün etrafında kenetleyebileceğini dile getiren Asbaşkan Altunok, “Geçtiğimiz günlerde Kulüp Başkanımız Adil Gevrek’in başkanlığında gerçekleştirmiş olduğumuz yönetim kurulu toplantısında, içerisinde bulunduğumuz mali krizi çözme noktasında somut adımlar atamadık. Bu nedenle bu sezon lige katılmamız mümkün görünmüyor. Kulüp Başkanımız Adil Gevrek tüm sorumluluğu kendi üzerine alarak, takımın ligden çekilmesi kararını aldı. Bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüm zorlamalarına rağmen almış olunan bu kararın Yeni Malatyaspor’umuza vereceği zararları da ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz. Bu şehrin en büyük sosyal aktivitesi olan, bu şehrin tanıtımında en büyük rollerinden bir tanesini üstlenen Yeni Malatyaspor’umuzun adeta uçurumdan kayarmışçasına dibe çakılmasına yüreğimiz el vermiyor. Biz bu yönetime girerken bu kulübü eskisinden daha iyi bir seviyeye getirmek ümidiyle yola çıkmıştık. Ama geldiğimiz noktada, eskiden yapılan büyük hataların bedellerini ödemeye devam ediyoruz. Üzülerek söylüyorum ki tüm bu yaşananlara rağmen hala bariz bir şekilde yapılan hatalar Yeni Malatyaspor Kulübümüzün sonunu hazırlamaktadır. Ben buna razı değilim. Dünya genelinde bulunan yaklaşık 4 milyon Malatyalı’nın gözü ve kulağı burada. Herkes artık somut adımlar atılması gerektiğini başka bir çıkar yolu olmadığını dile getiriyor. Ligin başlamasına yaklaşık iki hafta kadar bir süre kaldı. Bursaspor, Erzurumspor gibi köklü kulüplerin bir gecede, birkaç günde ne kadar büyük meblağlarda bağışlar topladığına hepimiz şahit olduk. Bursaspor kısa bir sürede 250 milyon TL gibi büyük bir meblağ topladı. Dönüp baktığımız zaman biz göreve geldiğimiz günden beri bu işi yapmadık. Ne zaman bu teklifi sunsak, önümüz kapanıyor. Geriye dönüp baktığımızda bireysel olarak bu işi çözelim dediğimizde, iş insanlarımız bazı şeyler değişmediği sürece yardımcı olamayacaklarını ifade ediyorlar. Yeni Malatyaspor’umuz bir inat uğruna bir hiç olma yolunda. Oysaki ben şahsım olarak, bu şehrin tüm paydaşlarıyla bu takımı kurtarabileceğimize inanıyorum. Siyasilerimiz, iş insanlarımız ve taraftarlarımızla bir olursak bu işi çözebiliriz. O yüzden şu kısa süre içerisinde bazı şeyler değişmeli, olmuyorsa da olmuyor denilebilmeli. Yoksa bir daha bunun için şansımız olmayabilir” ifadelerini kullandı."

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • memo44 (1 ay önce)
    bu adil gevrek 11 ay ne yapti simdi zurnanin zirt etigi yere geldi vay para yok yardim edin diyor sen basinda bilmiydinmi paran olmadini defol git
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhittin (1 ay önce)
    Bu büyük (!) baskan " devletimize destek olmak icin 6 tane Togg siparis edecegiz!" diye bol keseden sallarken futbolu cok iyi bilen malatyaspor taraftari öznur abla, öznur abla diye tezahhürat yapiyordu . Ne oldu? Aldiniz mi? Bu öznur ablanizda parayi bulunca Allah bana hidayet etti kapandim diyordu. Size kolay gelsin!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    yeni malatyaspora 1 krş verilmez.bitmiş icralık bir kulüp.hiç olmazsa yeni mağdurlar yaratılmaz.gelecek vaat eden futbolculara yazık olur.takımın kapanması lazım,küme düşürülüp profesyonel ligden atılmalıdır.komediye son verin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • SEN Gercek Malatyali Olamasin sen kimsin MALATYALILARA hakeret kin nefre sozleri soyluyorsun sen gibi dusunenlerin parasina taraftarligina Yeni Malatyaspor Kulubine ihtiyac yoktur
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Nuri (1 ay önce)
    Bu yönetimle Y.Malatyaspor klübü bir süre daha havanda su döver.Sonra ödünç aldıkları havanıda vermezler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 4X4 (1 ay önce)
    başkan ve yöneticiler kasa boş ve borç çoktu ve sizinde paranız yoktu ne diye aday oldunuz o zaman insanları geri zekalımı sanıyorsunuz insanlar para verecek siz harcayacaksınız oh ne güzel bir dünya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 4X4 (1 ay önce)
    başkan ve yöneticileri kongrede ibra eden delegeler koca şehrin hakkı size haram olsun. Ve sesini çıkarmayan bu şehrin yöneticileri milletvekilleri . sadece itiraz eden m.fendoğlu.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ali (1 ay önce)
    Adil Gevrek takım için birşey yapmak istiyorsa hemen istifa etmelidir. Artık her şey ortada. Adil Gevrek başkan olduğu sürece hiç kimse destek vermeyecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Tekrar başkan olmayacaktı.Durumu biliyordu kasanın boş olduğunu tahatanın kapalı olduğunu biloyordun benim trilyonlarım olsa bile bu yönetime tek kuruş vermem en iyisi daha geç olmadan bırak çek git
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Kim size ve yönetiminize neden destek yardım veya para versin sebebini söylese bizde bilelim adil haydi bakalım.Veya sosyal medyada saksakciliginizi yapan tayfadan yardım isteyin.Malatyada artık esameniz okunmayacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Kardeşim milyonlarca kişi seni ustemiyor ve seni bahane ederek takıma desdek vermiyorlar.Sen bir bırak bak kim sahip cikipta desdek verecek hepbirlikte görelim.Sen biraktiktan sonra desdek verenler çıkmazsa o zamanda sen çıkıp konuşursun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • aşkım_44 (1 ay önce)
    adil gevrek sen nasıl insansın yaa ya arkadaşım bir yıldır yardım yardım diyip durdun kimse seni muahatap almadı hiç kimse yardım ederiz demedi ve hiç kimse sana güvenmiyor sen neyin kafasını yaşıyosun. ben bir iş yerinde çalışıyorum çalışttığım yerde beni istemesseler ve beni hırsızlıkla suçlasalar vallahide billahide acımda ölsem daha orda durmam çıkar giderim kardeşim sende yüz yokmu bu memleket sana güvenmiyor bu kadar basit
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Bu kadar borcu kim yaptıysa o ödesin. Hem borcu ödedin diyelim, ligde mücadele edebilmek için bir sürü transfer yapman lazım. Hayal kurmayın. Bu takım Adil efendinin sayesinde mefta olmuştur. Bu adam, bu klübü iki defa ligden düşürmüş ve en sonunda gırtlağına kadar borç batağına sokmuştur. Bu duruma zamanında müdehale edilmeliydi, ancak Malatyalı siyasetçiler seyirci kalmışlar görevlerini yapmamışlardır. Bu takım kaderi Adil efendiye teslim edilmiş, o da takımın içini boşaltıp sadece ismini bırakmış. Bu takım bitmiştir ve kurtuluşu da kalmamıştır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yavuz (1 ay önce)
    Adil gevrek başkanlık yaptığı sürece Malatyaspor a destek gelmez bunu hala çozemedinizmi ne Malatyalılar in nede siyasilerin güveni kalmamıştır ama Malatyaspor yönetimi hala adil gevrekğe güveniyor demekki iyi o vakit ya adil gidecek yada Malatyaspor diye birşey kalmayacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BEDDUALARLA YAŞA (1 ay önce)
    El alem ne diyor biliyonmu Dünyanın neresinde Malatyalı varsa hepsinin nabalı günahı bunun Boynuna olsun bu nedir ya kardeşim hiçmi ALLAH korkusu yok Kefenin cebi yoktur hiçmi cenaze görmedin bre doymaz bre aç göz cingöz Diyorlar.ama nedekki Malatya Savcıları bişey yapamıyı Bizde ALLAHA Havale ettik Diyorlar. şahsen Benim MALATYSPOR için akıttığım gözyaşları Birer hançer olsun dilerim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • A Ali (1 ay önce)
    Bu adam ölmeden takımı bırakmaz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • 44malatya (1 ay önce)A Ali isimli kullanıcı yorumuna
    laf uretenler bu yonet istifa etsin yonetim olusturun sizler yonetin bende Adil baskan Birakmasini istiyorum ama yurekli Malatyayi sevenler cikmiyor dusdugumuz durum MALATYALILARIN YUZ KARASI
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ezan susmaz bayrak inmezcilerle birlikte hareket ediyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyam (1 ay önce)
    Malatya halkı = Malatya siyaseti = Malatyaspor başkanı
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 ay önce)
    Kimse benim kadar bu şehri ve Malatya futbolunu sevemez, ama bir insan hiç mi güven vermez, Bursaspor ' un şuanki yeni yönetimi büyük bir güven verdi ki büyük meblağlar toplanmış, keşke bizde de sadece takımın geleceğini düşünen , başarısını düşünen bir yönetim olmuş olsaydı herkes gücü ölçüsünde takıma destek olurdu, maalesef o güven oluşmadığı için de hiç bir kimse, grup, holding destek vermiyor, şahsen benim de Koç Grubu kadar gücüm olsa yemin ediyorum bu yönetime bir kuruş destek olmam.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yalçın (1 ay önce)
    Allahım günah yazmasın kendi yarattığı kul ama bir insan bukadarmı itici olur, bukadarmı sevimsiz olur. Bırak git be adam şu insanların hafızasından bir silin. Senden olmazzz olmazzzz olmazzz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Resime bakılarak yapılan bir yorum bu kadarmı güzel olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap Başıbüyük (1 ay önce)
    Başkanlığı bırakmak bu kadar zor mu.Bırakın artık bu koltuk sevdası nı.Belirttiginiz gibi Malatyaspor sahipsiz kalmadı ve kalmaz...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Gilligci (1 ay önce)
    Seni bilmem kardeş ama senin başkan dediğin adam o kulübü o hale getiren adamdır vebali günahı onun boynuna ne olursa olsun o şahsiyet giderse belki seneye bişey olur yoksa da o kadar emek.bosa gider amatöre kadar hızla düşer ama o gitmez isine gelmez bakti irdelicekler bazı şeyleri kapatabilmek için tekrar geldi 2_3 tane para edicek adamı da satıp üç beş ne koyarım kenara onu. Derdin de allah herkesi bildigi gibi yapsın
    %93
    %7
    Yanıtla