SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimsenin Hak Kaybı Olmayacak"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni şehir planının yeni afet ve imar yasasına göre yapılacağını, kimsenin hak kaybına uğramayacağını söyledi.

Gürkan, Afet Koordinasyon Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin kentte büyük hasara yol açtığını belirtti.

Gürkan'ın toplantısıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya’nın son durumu ile ilgili basın toplantısı yaptı.  

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İtfaiye Daire Başkanlığı binasında yer alan Afet Koordinasyon Merkezinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Gürkan, depremin ilk gününden bu yana Büyükşehir Belediyesinin dimdik ayakta durduğunu vurguladı. 

Başkan Gürkan, “ Malatya, 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7.7, 9 saat sonra 13.25’te 7.6, 26 Şubat’ta da 5.7 büyüklüğünde ve bu depremlerin haricinde 25 bini aşkın artçı deprem yaşadı. Şunu ifade etmek istiyorum; 6 Şubat’tan bu yana geçen süreçte, öncelikle personelime sonsuz teşekkür ediyorum. Yaşadığımız deprem, asrın ve yüz yılın felaketiydi. Bu depremde 50 bini aşkın vatandaşımız, rahmeti rahmana kavuştu. Allah onlara rahmet eylesin, yakınlarına sabrı cemil ihsan etsin. 11 şehirde 110 bin kilometrekarede 14 milyon vatandaşımız depremlerden direkt etkilendi. Bu deprem faciası tıpkı bir kıyamet senaryosu gibiydi.  Ağır bir depremdi.  

Depremden önce Türkiye Belediyeler Birliği ile Japonya’ya gitmiştik. Japonya dönüşünde Ankara’ya geldik. O gece sabaha karşı 04.17’de deprem meydana geldi. Biz hemen yola çıktık ve Malatya’ya intikal ettik.  Saat 05.00 olmadan Cumhurbaşkanımız bizleri aradı. Sonrasında siyasi partilerimizin genel başkanları, bakanlarımız bizleri aradı ve sürekli iletişim hali içerisindeydik. İlk depremden hemen sonra 135 yıkık binada arama kurtarma ekiplerimiz, itfaiye teşkilatımız binaların başındaydı. Bu anlamda da arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Ayrıca bizleri arayıp acımızı paylaşan ve bizlere yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarına, belediyelerimize, kamu kuruluşlarımıza hepsine sonsuz teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi. 

“Bağcılar Belediyemizin hayatını kaybeden personellerine rahmet diliyorum” 

Depremin ardından Malatya’ya gelerek çalışmalara katılan Bağcılar Belediyesi ekiplerinin İstanbul’a dönüş yolunda geçirdiği kaza sonrasında büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Başkan Gürkan, “ Belediyelerimizden Bağcılar Belediyemiz, Malatya’da çok güzel işler yaptı. Diğer belediyelerimizde olduğu gibi.  Dün akşam itibariyle Bağcılar Belediyemizin Malatya’da görev yapan personelleri, nöbet değişmek için 21 kişi Malatya’dan İstanbul’a yola çıkmıştı. Ama Kayseri- Pınarbaşı mevkiinde yola çıkan arkadaşlarımız kaza yapıyorlar. Bağcılar belediye personellerinde 3 kişi rahmeti rahmana kavuştu. Onlar şehitlerdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu. 

“Malatya Büyükşehir Belediyesi vizyonu geniş bir belediyedir” 

Büyükşehir belediyesi olarak Acil Eylem Planını daha önceden yaptıklarını söyleyen Başkan Gürkan, “ Yol Asfalt Dairesi Başkanlığımız bütün pilot bölgelerde ekiplerini tutuyor. İtfaiye Teşkilatımız ekibini tutuyor. Keza MASKİ’de aynı şekilde ekibini tutuyor. Dolayısıyla Malatya’da birinci depremde anında müdahale edildi. İkinci depremle birlikte sahada çalışan personellerimizde enkazın altında kaldı. Bütün bunlara rağmen deprem geçiren ve ayakta dimdik duran belediye Malatya Büyükşehir Belediyesidir. Depremden hemen sonra MOTAŞ araçları çadır haline getirildi. MEGSAŞ ücretsiz ekmek dağıtımı, BELSOS sıcak yemek dağıtımı, Esenlik gıda yardımı yaptı. Şu anda Malatya’da bütün yardım koordinasyonların yürütüldüğü yer Lisanlı Depomuzdur. Peki depremde yemek ve ekmek çıkarılan yer neresidir? Malatya Ekmek ve Yemek Fabrikasıdır. 56 noktada kurulan konteyner kentlerin altyapısını MASKİ ve MESTON yapıyor. Fuarcılık Merkezimiz, kütüphaneniz, spor salonlarımız, 8 bin dönümlük parklarımız yapılmamış olsaydı, Malatya’nın durumu nasıl olurdu? O nedenle Malatya her konuda her şeye hazırdı. Malatya Büyükşehir Belediyesi vizyonu geniş bir belediyedir. Her ihtimale karşı İtfaiye Dairesi Başkanlığımız Koordinasyon Merkezi olarak donatılmıştı. Hatta tüm acil çağrıları da Çağrı Merkezimize bağladık. Bu süreçte de başta Sayın Valimize, 2. Ordu Komutanımıza, Emniyet Müdürümüze, Jandarma Komutanımıza ve kamu kuruluşlarında görev yapan bütün arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 “Bizler, hayır kuruluşları ve diğer kuruluşlarımız yoğun bir çalışma içerisindeyiz”  

Deprem nedeniyle 1.230 vefat eden vatandaşın, 6 bin 444’de yaralı vatandaşın olduğunu belirten Başkan Gürkan, Malatya’da yapılan çalışmalarla ilgili rakamları da paylaştı. Başkan Gürkan, “Malatya’da şu anda kadar 34 noktada 79. 895 adet çadır kurulumu yapılmıştır. Buraların altyapı, su ve kanalizasyon işlerini de Büyükşehir Belediyemiz yapmıştır. 21’i ilçe olmak üzere 56 noktada da konteyner kentlerimiz kuruluyor. 21 bin konteyner kurulumunun yapılması planlanmış olup, bu rakamın yüzde 74’ü de bitirilmiş durumdadır. Ayrıca Malatya merkezde, Akçadağ’da, Doğanşehir’de, Darende’de çarşı çalışmaları devam ediyor. Belediyemizin yanına, 91.000 Dev Öğrenci İlkokulunun yanına, Cumhuriyet Meydanımıza ve diğer boş alanlarımıza çarşılarımızı kuruyoruz. Bir taraftan bizler bir taraftan hayır kuruluşları bir taraftan da diğer kuruluşlarımız yoğun bir çalışma içerisindeyiz.  

Malatya’da toplam bina sayımız 169 bin 139’dur. Bağımsız bölümümüz 417 bin 462’dir. Bu binaların içerisinde toplam acil yıkık ve orta hasarlı bina sayısı ise 46 bin 48’dir. Bölüm bazında değerlendirdiğimiz zaman 108 bin 326’dır. Yani Malatya’nın yüzde 40’ı yıkık ve ağır hasarlıdır.  Toplam yıkılacak bölüm sayısı 133 bin 476, bunun 108 bin 326’sı konut, 18 bin 33’üticarethane, 3 bin 312’si hayvan barınağı (ahır), kırsal kesimimizde ise 3 bin 805 binamız yıkılmıştır. Malatya’daki enkaz durumumuzun yüzde74. 53’ü kaldırılmıştır. Ağır hasarlı binalar haricine. 2 bin 912 binanın enkazı aldırılmıştır. TOKİ Malatya’mıza 58 bin 47 adet konut yapacak. 25 bin 302köy evi yapacak. Toplam 83 bin 349 yapı yapacaktır. Tabii biz, 328 noktada günlük olarak vatandaşlarımıza 379 bin 354 adet yemek dağıtıyoruz. Malatya genelinde 44 noktada iftar çadırı kurulmuştur. Ayrıca gıda kolisi hijyen paketi, su, bebek maması, tüp, soba, battaniye ve diğer muhtelif ihtiyaçlar malzemesi belediyemiz, AFAD, Kızılay ve diğer hayır kuruluşları ve belediyelerimiz tarafından bütün vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır” diye konuştu. 

 “Vatandaşlarımız hak kaybına uğramayacak” 

Şehirle ilgili planlama noktasında netleşmiş bir planlamanın olmadığını dile getiren Başkan Gürkan, “Vatandaşımızın merak ettiği konulardan birisi de şudur; gelecekte Malatya’mız nasıl ihya ve imar edilecek? Şehirle ilgili yapılacak planlamadaki kriterlerimizi kamuoyuna deklare ettik. Ne dedik? Şehirde bütüncül plan yapılacak. Yani yeni afet ve imar yasasına göre yapılacaktır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve devletimizin bize sunacağı kriterleri bekliyoruz. İkinci bir durum, bizim şehri yerle yeksan edip, sağlam binaları da yıkma gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Böyle bir durum yasal da değildir. Dolayısıyla hasarsız ve hafif hasarlı binaların yerinde kalmasını önemsiyoruz. Daha sonraki süreçte bütüncül plana bu binaların entegresi yapılır. Ve kimsenin hak kaybına uğramayacağının da altını çizerek ifade etmek istiyorum. Biz belediye ve devlet olarak vatandaşımızın can ve mal haklarını korumakla da hükümlü mercileriz. Adil ve adaletli olmak ve herkesin hakkını korumak kaydıyla elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz. Bu konuda kimsenin tereddüttü olmasın. Şehrimizi yerinde dönüşümle aslına uygun, belleğini yitirmeyen, kimliğini kaybetmeyen, demografik yapısını değiştirmeden yatay ve seyrek bir mimariyle şehrimizi inşa edeceğiz. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Bu felaketlerden ders almayı Cenabı Allah bizlere nasip etsin” şeklinde konuştu. 

 “Malatya sahipsiz değildir, kimse Malatya’yı sahipsiz sanmasın” 

Malatya’ya önemli bir yatırımın daha kazandırıldığını söyleyen Başkan Gürkan, “ Savunma Sanayi Genel Başkanı ile yaptığımız görüşmede Malatya ile ilgili fizibilite çalışmasının yapılmasını ifade etmiştik. Kendileri Malatya’mıza gelip müjdeyi açıklayacaklardır. Kısaca Malatya ASELSAN’ın üssü olacak, bu kadarını ifade edeyim. Kimse Malatya’yı sahipsiz sanmasın. Malatya’nın Cumhurbaşkanı da var, Malatya’nın bakanları da var, Malatya’nın valisi de var, Malatya’nın belediye başkanı da var, Malatya’nın kurum ve kuruluşları da var. Olması gerekirken olmayanlar kendilerine baksın ve kendilerine bir öz eleştiri getirsinler” dedi. 

“ Malatya’mız kendi küllerinden doğacaktır” 

Esnaflarla ilgili çalışmalara da değinen Başkan Gürkan, “ MATİM İş Merkezi’nde bulunan 165 dükkânı esnafımıza vereceğiz. Diğer taraftan da belirlenen noktalarda esnaflarımız için dükkânlarımız yapılıyor. Bu çalışmalarımız ilçelerimizde de yapılıyor. Malatya’da ticaret ayağa kalkacak, ticarethanelerin ışıkları yanacak, Malatya aydınlanacak ve Malatya aydınlık yarınlara hep birlikte kavuşacak. Malatya’mız kendi küllerinden doğacaktır. Cafer Höyükte doğdu gibi, Arslantepe’de doğup dünya medeniyetlerine yön verdiği gibi, Battalgazi’de doğup Anadolu’yu Anayurt yaptığı gibi Malatya yeniden inkişaf edecek, Türkiye rol model olacak, vizyon olarak da 2028’in EXPO’sunu da Malatya’da yaparak, dünya şehirleri olma noktasında da emin adımlarla hedefine varacaktır. Bu süre içerisinde bizlere destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, belediyelerimize, siyasi parti liderlerimize, sivil toplum örgütlerimize kamu kurum ve kuruluşlarımıza, personellerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Allah bizleri böylesine felaketlerden esirgesin” diye konuştu."

- Suç duyurusu

Gürkan, depremzedeler için bir dizi uygulamayı hayata geçirdiklerini, belediye otobüsleri, sosyal tesisleri depremzedelerin geçici konaklamalarına tahsis ettiklerini, konteyner ve çadır kentlerin altyapılarını hazırladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"56 konteyner kentin altyapısını MESTON yapıyor. Çadırların altyapısını kim yapıyor? Malatya Büyükşehir Belediyesi. Ekmeklerin dağıtımını belediyemiz yapıyor. İki ay geçti; ekmek, su, otobüs bedava. Biz depremin 15'inci gününde, Valimizin yapmış olduğu toplantıda birkaç hatta, otobüsü paralı yapsak ve noktada ekmeği paralı yapsak, diğerler fırınları teşvik eder miyiz?' diye... Normalleşme amacıyla yapılan bir şeydi. Bir yaygara aman ekmek parayla.... Dün de yaygara yaptılar 'suya zam yaptılar' diye, Allah'tan korkar insan. Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Ya devlet başa ya kuzgun leşe."

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

73 yorum yapılmış

  • Necati (1 yıl önce)
    Başkan 2020 Sivrice depreminde önlem almadın depremden sonra bostanbaşı mah 15 katlı binalara nasıl imar verdin onu söyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin Polat (1 yıl önce)
    Yerinde Güzel bir işleri yapılmasını istiyorum. Herkesin yerinde yapılmasını istiyorum. Yeni imarlı, yeni projesli, çarşı istiyorum Malatya'daki. Saygılarımla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alaaddin Polat (1 yıl önce)
    Ayakkabıcılar çarşısında esnafım, 3. Nesilim yaşım 49 dede mesleğini devam ettiriyorum. Dükkanlarımızın tarihi geçmişi var. İnşallah Devletimize güveniyoruz. Esnafımıza yardımcı olacak ve hepberaber ayağa kalkacağız. Çarşımızı aynı yerinde kuracağız. Saygılarımla Allah yardımcımız olsun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (1 yıl önce)
    Zemin artı 4 kattan bahsedilirken siz neye dayanarak Hak kaybı olmayacak diyorsunuz, bostanbaşındaki yapılar aynı şekilde inşaa edilecekmi yani?
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (1 yıl önce)
    Suç duyurusunda bulunacakmış. Keşke bulunsan. A. Münir Erkal Karakavak ve Bostanbaşının master projesini yaptım diye tv lerde övünüyordu. Ondan başlayıp sen dahil hepiniz yargılanacaksınız. En ağır cezaları alırsınız inşaallah.Bostanbaşına(adı üstünde Bostan) imar izni verenler, imza atanlar, müteahhitler ve siz. Geliyor gelmekte olan Sn. Gürkan…
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihat (1 yıl önce)
    Başkanım ağır hasarlı binaların ve yıkım olan olan binaların kendi yerinde yapılmasını istiyoruz Malatya ya sahip çıkın bu milleti ücra köşelere atmayın Malatya'nın her mahallesinin alışa gelmiş kültürü var komşulukları var anıları var eğer bu konuda dirayet gösterirseniz ve bunu kamuoyuna yansıtırsanız Malatya sizi yine kucaklar saygılar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Necatin (1 yıl önce)
    Karla mücadeleyi bile beceremeyen başkan böyle bi felaketin üstesinden geldik şunu yaptık bunu yaptık diyor inanan varmı acaba kendiside dahil
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Cengiz (1 yıl önce)
    Yeni şehir planına çevreyolundan geçen hafif raylı sistem mutlaka eklenmelidir. Şehir merkezinde Sivas, Kışla,Fuzuli, İnönü Emeksiz Caddeleri ve diger caddeler genişletilmelidir. Yeni Cami ve Söğütlü Cami etrafı açılmalıdır.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Yani anladığımız kadarıyla insanların depremin ilk günlerde yaşadıkları sıkıntılar aslında hiç yaşanmamış veya yaşanmaması gerekirdi. Çünkü hiçbir sıkıntı yokmuş ve belediye her şeye hazırlıklıymış. Ama insanlar görememiş demek ki. Demek ki biz halk olarak bakış açımızı değiştirsek hiç bir problem yok. Kim ne derse desin, kışı geçirdik ama yediğimiz ayazı unutmadık başkanım. Siz bol bol koordinasyon toplantısı yapıp dağılın. Kervan zaten yolda düzelecek. Sadece sizlere ulaşmaya çalışan insanların telefonlarına cevap verin yeter. Kurumlarda telefonlara bile bakılmıyor. Size tatlı rüyalar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Sayın Başkanım Almanya ikinci dünya savaşında nasıl yıkıldı ve nasıl ayağa kalktı ve de Japonya. Lütfen artık şu popülist vetribünlere oynayan açıklamaları bırakında ülkemiz için malatya için ne yaparız onu söyleyin. Artık rant odaklı bina yapmayı bırakın deprem dirençli bir şehir merkezi yeniden inşa edilsin. Evet bu belki bir 5 yıl 10 yıl sürecek ama sakın kimseye yaranmak için çalışmayın sadece ve sadece Malatya için yapın.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    sayın gürkan basın toplantısını izledim yine gürlemişssin önemli değil.. biz malatya olarak malatyamızla ilgili her olumsuzluğu hak ediyoruz biz sizin gibi yöneticilere müstahakız nedenmi.. deprem de malatya yönetimi olarak sınıftta kaldınız siz yöneticiler adeta enkaz altında kalmış gibi yoktunuz basın toplantısı yapıyosun ordaki basın mensupları kuzu kuzu sizi dinliyor size hesap sormayı bırakın olumsuzluklara rağmen size soru bile sormuyorlar bu nasıl basın ya böyle basınmı olur. sayın gürkan ve milletvekilleri siz malatyayı görmekten gelmekle az bile yapıyorsunuz malatyada diğer illerin basını gibi basın yok atnızı oynatın meydan sizin.. yarin bu memlekette göçen göçene olacak. emekliliği dolmuş memurlar emekli dilekçelerini verip bir daha gelmemek şartıyla malatyayı terk ettiler. esnaf esnaf desen onlar zaten dönmeyecek gittikleri yerde bir şeyler yapama çalışıyorlar. nüfus azlığından dolayı büyükşehir ismide elden gider merak etmeyin.. üniversitede ve hasatenelerdeki hocaları nasıl getireceksiniz çoğu tayin dilekçesini verdi malatyada malatyalı kalmadığı gibi yabancılarada hasret kalacağız. inşallah kayısılarımıza bir şey olmaz malatyada kalan memurlar maaşlarıyla geçinir köylüde kayısı ile
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sade Vatandaş (1 yıl önce)
    “İlk depremden hemen sonra 135 yıkık binada arama kurtarma ekiplerimiz, itfaiye teşkilatımız binaların başındaydı.” diyen yalan söylüyor maalesef. İlk 3 gün enkaz başında bekleyen biri olarak bunları söylüyorum. Yitirdiğimiz canlarımızın hesabını veremeyecek olanlar şimdi çıkmış kendilerini aklamaya çalışıyor. Ancak nafile sizin ne olduğunuzu, ne yaptığınızı Allah biliyor. Gördüğünüz gibi toprağın altına ulaşmak çok kolay ondan sonra da gider Allah’a hesap verirsiniz. Ben oraların başkanıydım, milletvekiliydim, belediye başkanıydım diye… Bakalım burada edindiğiniz devlet zırhı orada size nasıl bir fayda sağlayacak. Ben size söyleyeyim bu felaketi yaşayan halkın büyük bir çoğunluğu size beddua ediyor, hakkımız haram olsun diyor. Bir de yitip gidenlerin ahını varın siz düşünün…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • misafir (1 yıl önce)
    Kernek'te şelale parkını genişleteceğiz diye imar 18 uygulamasını amacı dışında kullanarak haksız bir uygulama ile kamulaştırmaya çalıştığınız kerneğin ne kadar sağlam zeminde olduğu ortaya çıkmıştır. Sağlam zeminin her metrekaresi konut yapmak için değerliyken , sağlam zemine park yapma hevesinden vazgeçilmesi gereklidir. Parklar çürük zeminlere yapılmalıdır.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Şimdiye kadar neredeydiniz? Bilim insanlarının uyarılarını neden dikkate almadınız? Seçim yaklaştı hikâye anlatıyorsun. Malatya nüfusunun yüzde sekseni yaban ellere savruldu. Yanlış yerleşişim seçimi yüzünden. suçlu kim? Açıkla da elini öpelim.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    aynısını aynı yerde yaparsan ne anladım o işten ...belli ki baskı yemiş yine aynı tas aynı hamam olacak ..çarşı merkezde yol 6 metre olacak köhne durumu devam edecek..bu şehirde yaşanmaz artık
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Naif (1 yıl önce)
    Seçimden sonra Ağır Ceza Mahkemelerinin iş yükü bayağı artacak... Şimdiden kolaylıklar dileriz....
    %86
    %14
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    hergün karakavak mahallesinde niye sular krsiliyor onu bile çözemiyorsunuz daha. ayın 2 sinde kesildi maskiyi arıyoruz akşam saat 8 de su verilecek deniyor, saat 22 de arıyoruz halen saat 20 de su verilecek diyor şaka gibi, gece 24 de su geldi. 4 nisanda yine gündüz su yoktu. bugün yine krsik akşam 4 de gelecek diyorlar. ne oluyor buraya? niçin hergün su kesik? sayenizde bi abdest alıp namaz kılamaz olduk.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • zeki (1 yıl önce)
    Ülkemizin tüm kurumları son 20 yıldır liyakatsız, ehliyetsiz kadrolarla doldurulmuş, ehil kişilere ya mobbing uygulanarak ya da görev değiştirilerek uzaklaştırılmıştır. Gelinen bu kaos, karmaşa, hesap soramazlık, hukuk tanımazlık, kibirlilik, istifa etmeme erdemsizliği hep bu kadrolaşmanın sonucudur. Bunları sorgulayınca cevap vermek yerine dış güçler, hainlik, hdpkklı olmakla suçlanıyorsunuz. Gerçekten bu kafaya neyle ulaştılarsa ben de onu kullanmak istiyorum.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • New Malatya (1 yıl önce)
    Onu bunu bırakın Malatya’da kiralar 7-8 katına çıkmış bu ev sahiplerine kim dur diyecek siz nasıl vicdansızsınız, nasıl fırsatçısınız Malatya’da kiraların 10 bin olması ne demek hiç mi utanma ahlak edep yok buna devletin el atması lazım adam kalkmış 10 yıllık 2+1 evlere 10 bin yazmış yazık. Malatya’da en az 100 bin konut sıkıntısı varken birde devlet 58 bin konut yağıyor bu 50 bine yakın aile yani 250 bin insan nerede kalacak konut sayısı acilen artırılmalı vatandaş bu fırsatçı ev sahiplerinin eline bırakılmamalıdır.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    malatyalı uyan artık,yarım asırdır malatya yı yöneten bir zihniyet var.geldiğimiz nokta hüsran.seçtiklerimizin tümü liyakatsız insanlardı.düğünümüze ,cenazemize geldiler selam verip hal hatırda sordular.ama öyle değil,iş bilen kanun nizam tanıyan.kişi için değil tüm toplumun menfaatine iş yapan insanlar olmalıydı.bunların hiçbir suçu yok ,suç bizde seçtiğimiz bu kişilerin ne özelliği var senin benim gibi sıradan insanlar.kendini kanıtlamış ,kariyer yapmış mesleğinde doruğa ulaşmış kaliteli insanları seçmeliyiz.deprem olmuş ,yapısal olarak sonuç hüsran.birkaç nesili etkileyecek bir ekonomik kayıp var.bu yöneticilerin bir dakika yerlerinde durmaları hatadır.vatandaşında bunlara bir tek kelime etmeye hakkı yoktur.davul çalan ,halay çeken bir halk bugünde zurna çalsın artık.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mustafa Kelik (1 yıl önce)
    Yahu zaten en büyük hak kaybımız giden 20 yılımız oldu, yazıklar olsun.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Başkanım matim ağır hasar olarak kayıtlara geçti siz ve valimizin ziyaretinden sonra az hasarli oldu oradaki esnaf o zaman neden boşaltti yada nufus müd.geri gelsin.acaba oradaki 165 dükkan kimin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Şehre acilen HAFİF RAYLI SİTEM kazandırılmalı. Madem şehir yeniden inşa edilecek ulaşım planlamasında UCUBE TRAMBÜS sistemi kaldırılarak hafif raylı sistem yani tramvay dahil edilmeli. Malatya ya değer katar çağ atlatır. Çakır ürünü türünün tek örneği trambüs Malatya için alay konusu olmuştur Birilerinin aklına gelir inşallah..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Öncelikli hedef şehrin yerel dokusunu kültürünü alışkanlıkarını özünü şivesini korumaktır. Bunları kaybedersek Malatya kimliğini ferasetini kaybetmiş oluruz. Bu nedenle şehir merkezi aslına uygun inşa edilmelidir. Ayrıca tüm siyasetçilerimizin ve şehrin kanaat önderlerinin bir araya gelerek yeni yapılanma konusunda el birliği yapması, yeni yapılanmanın halkın fikrine onayına sunulması elzemdir. Madem şehri yeniden kuruyoruz, trambus ucubesinden kurtulup şehrimize hafif raylı sistem getirilmesi inanılmaz önemli değerli bir konudur.Şehrimize değer katacak çağ atlatacaktır. Eskişehir Kocaeli illerinde dar sokaklarda bile tramvaylar çalışıyor. Bu şehirlerden örnekler alınıp suretle uygulamaya geçilmesi gerekmekte.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan Şahin (1 yıl önce)
    Bu zatların açıklamalarını komedi görüyorum. Güldür güldürüde geçtiler. Milletin aklıyla oynamayı bırakın. Siz ve belediyeleriniz işlerini , imarlarınızı, görevlerinizi doğru yapsaydınız bugün bu kaosu yaşamıyor olurduk. Hala geçmiş kameralar karşısına show peşindeler. Kızılay çadır yok, afad konteyner yok, yetkili yok, yardım yok, insanlar perişan. İnsanların can ve mal kaybının sorumlusu kim yada kimler? Bu Bedelleri ödeyecek kim yada kimler? Siz belediye başkanı olarak istifa etmeyi düşündünüz mü? Yada bu projeere onay veren mühendislerinizi savcılığa vermeyi düşündünüz mü? Hala geçmiş yüzünüz kızarmadan konuşuyorsunuz!! Pes artık!!!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cevdet (1 yıl önce)
    Depremin ilk 3 günü devletin hiçbir kimseyi görmedik kimseyi kandırmayın. Başkan beyimiz zaten hep olduğu gibi depremde malatyada bile değildi. Bı Öznur Çalık gördüm o da ne yaptığını bilmeden sağa sola koşturuyordu. Diğer vekillerden zaten hak getire. 5 gün sonra anca birşeyler gorebildik. O da buyuksehirimiz ortada yoktu. Hala da yok. Anca panolara afiş bastırmayı bilirler. Enkaz altından sesler gelirken belediyecilerin tek işi afiş asmakti. Böyle emretmişti başkan beyimiz. Belediyede çalışıyorum herşeyi biliyorum
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ama türbanı serbest bıraktılar
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (1 yıl önce)
    ilk gününden bu yana Büyükşehir Belediyesinin dimdik ayakta durduğunu söyleyen zati dengesiz ... içinde siz yoktunuz depremin ilk 3 beş günü ...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bütün bunlara rağmen deprem geçiren ve ayakta dimdik DURAN belediye Malatya Büyükşehir Belediyesidir. demiş. selahattin Başkan doğru söylüyor DURAN ve hiç bir şey yapmayan bir belediyemiz var.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Necdet (1 yıl önce)
    Başkan 2 ay oldu deprem olalı kontere başvurduk yok kira desteği vereceğiz dediniz oda yok kalacak yerimiz yok ortalık olduk evler ağır hasarlı yeşilyurt ilçe merkezdeyim çok güzel hizmet veriysiniz helal olsun size bizi mağdur ettiniz
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Başkanım sana zahmet öncelikle yollar başta cevreyolu battalgazi yolu tandoğan orduzu tarlaya dönmüş durumda iki günde bir sanayiye gidiyoruz Allah rızası için asfaltta beklemiyoruz şu çukurlara bir yama yaptır çok acilll
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Başkanıma yol yapmasını söyleme en son Kuzey kuşak yoluna elini attı iki senedir eski halini arar olduk...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • M.ali (1 yıl önce)
    Çarşının eski yerlerinde yapılması bu konunun tartışılmaması hakikaten Malatya yayı tekrardan ayağı kaldırmanın ilk şartlarından biridir.Esnaf 20 sene 40 sene 50 sene emek vermiş yeri değişirse yeniden bir daha 20 40 50 senesini veremez.lütfen bu konuda kamuoyunun çarşıları na sahip çıkmalarını 49. Yıllık iş insanı olarak istirham ediyorum.tum kamuoyunda saygılarımı sunuyorum.Gecmis olsun canım malatyam canım TÜRKİYEM
    %88
    %12
    Yanıtla
  • F.Nurkan (1 yıl önce)M.ali isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle katılıyorum. Malatya nın en gözde ve tarihi olan çarşımızın tekrar aynı yerinde, sahiplik hukukuna riayet edilerek yenilenmesi şarttır. Bu konuda kimsenin kafasında aksi bir düşünce dahi oluşmaması lazım. Heleki bölgenin projelendirilmesi aşamasında, zemin sorunu olmayan, çok eski yapılar olmasına rağmen yıkımın nispeten çok az olduğu ortadadır. Sonuçta afad a bölgenin bilgi sahibi olan belediye bir proje sunacak ve süreç buna göre şekillenecek diye düşünüyorum. Mevcut yerleşim yapısının korunup, gerekirse depreme karşı daha dayanıklı olması için bodrum dahil 3 katlı olarak şık bir çarşı olarak yapılması, biran önce Malatya nın tekrar eski canlı havasına kavuşması için şarttır.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Seda Yaprak Dinçarslan (1 yıl önce)M.ali isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya ruhunu yaşatmak istiyorlarsa çarşı eski yerinde kalmalı yok amaç baskaysa göreceğiz...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Seda yaprak dinçarslan (1 yıl önce)M.ali isimli kullanıcı yorumuna
    Amaç Malatya ruhunu yaşatmak ise çarşı eski yerinde kurulur ama gaye farkliysa başka yere taşınacak göreceğiz kim gerçekten memleketini düşünüyor..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Rahmetli dedem evlat kesinlikle kendini övme, seni yüzüne karşı övenlerden uzak dur, sana yol gösterici eleştiri yapanlara kulak ver, ne yaparsan yap sürekli olumsuz bakanlara gül geç derdi. Bugün kimse özeleştiri bile yapmıyor, sürekli ben yaptım ben ben diyorlar. Maalesef toplantılarda sorgulayıcı soru soran gazeteci sayısıda gittikçe azalıyor.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Elazığ depreminde zaten şehirdeki binalar sinyal vermişti.neredeydiniz şimdiye kadar.depreme bile gerek yok bina ben devrilecem beni tutmayın diyordu önünden geçerken.deprem de sebep oldu.ak partiliyim ama belediye sınıfta fena kaldı.bu isimlere bir daha asla oy yok
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Dizi film diyalogları gibi sadece metin üzerinden konuşan başkanımız… Ver coşkuyu
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Şu anda yerel televizyonda basın açıklamasını izliyorum çok üzücü başkan önüne gelene esiyor gürlüyor.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    İki ay oldu deprem olalı hala bir açıklama yok. Kardeşim hasarsız ve az hasarlı ev sahiplerini evine girebilir diye tek bir açıklama yok, ne yapmaya çalışıyorsunu şehri bitireceksiniz. Bu evler sağlamsa millet niye rezillik çekiyor, seçimi mi bekliyorsunuz? Seçimde size oy verilmeyecek mi? Resmen tas kayıp
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Bu şehrin bu insanlarından olmaz diyorum kimse bana inanmıyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bir şehir yerle bir olmuş maalesef sorumlu kimse yok tekrar soruyorum tarım arazilerinin imara açılmasına, açılan tarlalara 20 kata kadar izin veren imar komisyonları kimlerdi neredeler, bu binaları hangi denetim firmaları denetlediler, şantiye şefleri kimlerdi, lütfen binalardan çimanto alın analiz yapın beton kalitesi standartlara uygunmu bunları yapınız ki sorumlu olup olmadığını bilelim diyorum. Yapılırmı yapılmaz bu iş kapanır gider.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Selahattin Ucuzcu (1 yıl önce)
    Belediye baskani bos konusuyorsun. Sehir merkezinde yikilan binalarin hepsinden kolon kesilmis. dikkat ederseniz hep sehir merkezindeki binalar zarar gordu. yikilan evler de bostanbasinda yapilan evler. malatyanin gerisi saglam. sehir merkezinde kolon kesip binasini kaybedenlere bi daha yapmak icin odul veriyorsunuz resmen. Malatya'da insanlarin %80 i sehri terketmis. 1-2 sene kimse zor doner depremler bitmeden. Sehir merkezinde bize 3 arti zemin kat izni vermissiniz karsi bina 8 kat yapmis binasini. yatay dikey gecin bunlari. kolon kesenlere resmen odul vereceksiniz. aferim kolonunu kestin binan yikildi biz de milletin kesesinden tekrar yapalim olacak.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cngz301 (1 yıl önce)
    Ilk gününden beri ayaktayız diyorsun da başkan ilk 2 gün belediye telefonları bile açmadı
    %97
    %3
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Sayın gürkanın çok yetenekli oğlu 1 gece yatmadan yeşil kuşak projesini hazırlamıştı.üstün yetenekli oğlu 1 hafta yatmasa şehir planını hazırlar.böylesine üstün yetenekli kişileri takdir ederizki bu memleketin ihtiyacı var.sayın başkan ne olur oğlunuzu getirin malatya şehir planını 1 haftada hazırlasın.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Elazığ da deprem konutlarındayım bodrum katlara iki daire yapmışlar inşallah malatyada olmaz, yapılan binaların etrafında sosyal hiç bir donatı yok halbuki bizim mahallelerimizin berberi, terzisi, eczanesi, manavı, kutuyemişcisi, kitapçısı, çay ocağı, şarküteri dükkanı, tamircileri, fırınları, pastahaneleri, lokantaları vb esnaf kuruluşları ile banka şubeleri yerleşim yerlerinin olmazsa olmazlarıdır, ev yaptınız ikizce yazısına küçücük bir malzeme için şehre 2 saatte gidip geleceğiz inşallah buna dikkat edilir, şu anda Elazığ deprem konutlarında kalıyorum küçük bir ihtiyaç malzemesi için şehir merkezine gidip gelmek ihtiyacı hissediyorum, beklentimiz şehri yönetenler elazıgda ki 30 bin civarındaki konut alanlarını gezsinler tespitler yaparak görülen eksikliklerin malatyada olmaması için önlemler alsınlar yarın ah vah ederiz ama iş işten geçmiş olur.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Hayatı normale geçirmek için ulaşımı paralı yapmak .değişik bir bakış açısı bunu kime söyleseniz güler .bence 14 Mayıs'a kadar hiç konusmasaniz akp ve reise o kadar az zarar verirsiniz.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bir insanın dükkanının Malatyanın en gözde yerinde olduğunu diğerinin ise kenar bir mahalle arasında olduğunu düşünelim yarın yapılacak iş yerlerinin dağıtımında insanların iş yerlerinin yıkılmadan önceki konumları dikkate alınacakmı yoksa rastgele kura sonucumu iş yerlerinin sahipleri belirlenecek inşallah adalete uygun dağıtım olur insanlar hak kaybına ugramazlar.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Hadi hayırlısı rabbim doğrunun yardımcısı olsun.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Dilek TRT den Orman fidanliginw giderken bir baba ve iki çocuk yolları kum ile dolduruyordu sayın başkan!!! Ne anlatıyorsun daha yolların, özellikle çevre yolundaki çukurlara bakınca çukur içinde boğulduğunuz belli degilmi!!!!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Volkan Alpay (1 yıl önce)
    Yav he he sizsiniz anlatın anlatin çok güzel söylüyorsunuz Ama Allah büyük bu günlerde geçecek.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Şire pazarı,kuyumcular çarşısı,ayakkabıcilar çarşısı,hal,kasap pazarı gibi yerler bence yine yerinde yapılmalı..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Fuat Yoldaş (1 yıl önce)
    Merhaba Otobüs bedava mi....yalan bak...duracsu MH ücretli o nasıl oyuyoo
    %70
    %30
    Yanıtla
  • yahu ne zaman otobuse bindin de para verdin...doğru konuş ..yalan doğru değildir
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Yesilyurtlu (1 yıl önce)gerçek isimli kullanıcı yorumuna
    Otobüs ilk çalışmaya araştırmaya on bin konutlarda mi manas evlerindenmi hatırlamıyor Kayseri'de deprem zede dediğim zaman ücret ödemeden geçtim..sanırım depremin 2 haftasında çevre yolundan sefer başladı . Otubuse binice şoför bilet basmam gerektiğini söyledi bende Kayseri'de deprem zede diyince ücret ödemediğini söyleyerek isyan ettim
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kardeş hala yalan söylüyorsun eğer belediye ye ait bir otobüs ise ücret alınmıyor. Yolcu otobüsü ile belediye otobüsünu ayırt edecek durumdasindir umarım
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Depremin merkez üssü Maraş, orada konteyner çarşılar açıldı. Bizde çarşı yok, su hala çamurlu. 60 günde seyyar bir arıtma tesisi yapılırdı ama bizde olmaz öyle şeyler. Ekmek kuyrukları, temiz su kuyruğu, ulaşım yok, çalışan otobüs ve trambus ne zaman nereye gidiyor bilen yok. Enkazlar son 1 haftadır kalkmaya başladı çünkü artık Ankara ya kadar ulaştı durumun vehameti. Üstelik şehrin gerçek durumu ulusal basına yansımıyor bile. Sayın S.G. sanki bu şehrin b.sehir belediye başkanı değil, son 20 yıldır belediye meclis üyesi değil ve kararlara el kaldırmadı. Vicdanı rahatmış, bu dünyada sizden hakkımızı alamadık alamayızda ama Allah 'ın adaleti varsa -ki olduğuna ben iman ediyorum- o gün görüşeceğiz. Hesap o güne kaldı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yahu sen ne yüzle ekran karşısına çıkıyorsun hala
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)
    Sn.Belediye başkanımız diyorki, "Şehirle ilgili planlama noktasında netleşen planımız yoktur. Şimdi devlete mi inanalım, belediye başkanına mı. Devlet bir yıl içinde evler teslim olacak diyor, belediye başkanı ortada plan felan yok diyor. Allah Malatya lıya yardım etsin. Gerçi insan ne ekerse onu biçer.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)
    Ağzı olan konuşuyor. Milletinde canı sıkılıyor kim ne dese hemen herkes onaylıyor. Yazık günah Allah’tan korkun. Kuru iftiranında bir bedeli var elbet. Selahattin başkan kadar taş düşsün başınıza. Allah işini gücünü rast getirsin ayağına taş değdirmesin başkanım. Gelmiş geçmiş en kral belediye başkanı sensin. Zerre kadar hakkım geçmişse helali hoş olsun canına kurban olsun. Allah emeğini boşa çıkarmasın inşaallah. Nankör her yerde nankördür.
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Madem ultra şakşakcisin, Allah ömründen alsın başkanının ömrüne versin.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Hakin44 isimli kullanıcı yorumuna
    Başkanı istemeyenlerdende seninkinden de inşaalllllaaahhh..
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Kardeş isminin hakkını veriyorsun şakşakçılık maaşları ne durumda. Bir belediyenin en birinci önceliği çeşme suyudur. 2 ay bitti daha su veremiyor belediye. Deprem illerinden suyu halen düzelmeyen tek il Malatya. Çamur zehir akıyor çeşmelerden. Bir belediye bu kadar rezil yönetilir de bu kadar mı uste çıkılır ya. Hepimiz görüyoruz ne yapılıp yapılmadığını. Her yere afiş bastırmayı, başkasının malına sticker yapıştırmayı biliyor ancak.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Ferman isimli kullanıcı yorumuna
    Sen o suyu bulduğun için önce şükret. Deprem su kaynağından çamurlu geliyor ama sen ve senin gibiler bu durumu kullanmaya çalışıyorsunuz. Maaş durumuna gelince herkesi kendine benzetme bizim kime hizmet ettiğimiz belli ya sen? Sen kime hizmet ediyorsun?
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Adı gibi şakşakci .. çek yağı sen sana iş verirler. Kârin var ki bu kadar övgü yağdırmissin yoksa gerçekleri görmemek için kör olmak lazım şakşakçı kardeş
    %82
    %18
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    Burada iş istediğimi hiç gördünüzmü? Kimliğimide hiç açık etmedimki Selahattin başkan görüpte aferin desin. Aslan başkanım daha fazla övgüleri hak ediyor. Kör meselesine gelince yaptığı icraatleri görmek bana yetiyor.
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Allah kör eder adamı şakşakçı :) başkanının yanında yazıyorsundur sen,senin gibi çok var belediyede,iki ünvan için yapmayacağınız şey yok
    %50
    %50
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Ömer! Adın Ömer ama Ömerin adaleti hiç yok sende. O ismi taşımaya layık değilsin. Başkan senin gibilerini yanına alsa koşa koşa gidersin. Benim ünvana falan ihtiyacım yok. Belliki sen antremanlısın ama pek yüz veren yok.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Nasıl da doğru tahmin ettim ama :) belediyede çalışıyorsun. Ben belediyede çalışmıyorum ki :) yazık yazık neyse şakşaka devam.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Bu tahminlerle seni meteoroloji bile işe almaz. Boş boş gezmeye devam et.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Yaptıklarınız, yapacaklarınızın teminatı mı acaba? öyleyse lütfen uzak durun, liyakatsiz kişilerin yapacağı hiçbir işi istemeyiz! Bahar da geldi zaten, değişim şart!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Değişim olsun aynı kişiler bavulunu alır kapağı yeni yere atar onlar için kim gelirse gelsin 24 saatte saf değiştirirler zaten siyaseti içinden çıkılmaz kılanlar her devrin adamlarıdır.
    %93
    %7
    Yanıtla