Malatya'da, parçalı bulutlu olmasına rağmen, öğleye kadar nemli ve bunaltıcı olan sıcak havanın ardından, sağanak halde yağmur ve dolu yağışı meydana geldi.
Saat 13.30'daki sağanak yağış yaklaşık 10 dakika sürdü. Ardından saat 15.00'de başlayan sağanak yağmur yağışı, bir ara dolu yağışına dönüştü. Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 15.30 itibarıyla, 2 saatte Malatya'da metrekareye 8.4 kilogram yağış düştüğünü bildirdiler.
Bu arada, saat 17.20'de başlayan bir başka sağanak, 17.30'da dolu yağışına dönüştü. 5 dakika kadar süren sağanakta, bazıları "fındık" büyüklüğünde olan dolu yağdı.
Meteoroloji yetkilileri, halk arasında "Kırk İkindiler" olarak adlandırılan dönem sağanak yağışın aralıklı olarak Cumartesi gününe kadar süreceğini, Haziran'ın ilk haftasına kadar da zaman zaman etkili olacağını belirtiyor.