SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırsal Mahallede ve Mezrada Karantina Başlatıldı

0
Güncellendi - 2020-08-20 06:17:16
Kırsal Mahallede ve Mezrada Karantina Başlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs salgını kapsamında hastalığa rastlanan kırsal mahalle ile bir mezrada 14 gün süreyle karantina ilan edildi.

KIRSAL MAHALLEDE KARANTİNA..

Valilik, Kuluncak ilçesine bağlı Karıncalık Mahallesi'nde 14 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Kovid-10 vakaları tespit edilmiş ve bu vakaların diğer mahalle sakinleri ile de temas kurduğu ilçemiz Toplum Sağlığı Merkezi tarafından belirlenmiştir. Salgının yayılımının önüne geçmek, mahalle ve ilçe toplum sağlığını korumak maksadıyla yaklaşık 80 hanesi, 297 nüfusu bulunan Karıncalık Mahallesi'ne giriş çıkışların acil sağlık ihtiyaçları hariç 18 Ağustos saat 21.00’dan itibaren 14 günlük süreyle 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. ve 72. maddeleri gereğince yasaklanmasına karar verildi."" denildi.

8 KİŞİDE SAPTANINCA..

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ayrıca Arapgir ilçesi Kaynak Mahallesi Levenge mezrasında 8 kişide Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.

Kovid-19 tespit edilen kişilerin yaklaşık 10 gün önce bir düğüne katıldığının belirtildiği açıklamada, mezrada 18 Ağustos saat 20.00'den itibaren 14 gün süreyle karantina kararı alındığı bildirildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Yücel Adıyaman (3 yıl önce)
    Malatya'ya şehir dışından giriş ve çıkışlar bir ay boyunca yasaklanmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Yanlışdan dönüldü nihayet sokak düğünlerinde konteol yok salonlarda var,konya karamanda en basından sokak düğünleri yasakdı sadece salonlarda yapılabilyodu,valimizde isabetli karar verdi kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • hatip (3 yıl önce)
    Ekonomi uğruna insan sağlığı tehlikeye atilamaz
    0
    0
    Yanıtla