SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Çok Doğru Hamleler Yapmak Zorundayız"

0
Güncellendi - 2020-08-21 19:01:33
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Çok fazla boşa harcanacak ne nakdimiz ne de vaktimiz var. O yüzden bu kısa sürede çok doğru hamleler yapmak zorundayız. Bunun içinde hem biz hem de yönetimimiz çalışıyor” dedi.

Bolu Abant’ta devam eden kamp çalışmalarına katılan takımın yeni teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Röportajında, 12 sene önce Malatyaspor’u çalıştırdığını anımsatan Hamzaoğlu, “Benim için çok önemliydi, ilk teknik direktörlük yaptığım takımdı. Başlangıcı Malatya’yla yapmıştık, bugün yine nasip oldu. O günde güzel günler geçirdik ama sıkıntılı bir süreç yaşadık. Malatya halkıyla da oldukça güzel diyaloglarımız oldu ama sezonu bitirmek nasip olmadı. O zaman ayrılmıştık. Ben ve ekibim burada olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Hamzaoğlu, sarı kırmızılı kulübün başına geçmesiyle ilgili yaşanan süreçle ilgili şunları söyledi:

“Başkanımız Adil Gevrek aradı. ‘Hocamızla ayrılmaya karar verdik ve konuştuk. Siz, düşünür müsünüz?” dedi. Bizde ‘Tabii ki’ dedik. ‘Hocayla olan birlikteliğinizi bitirdikten sonra oturup konuşabiliriz’ dedik. Hikmet hocayla yollar ayrıldıktan sonra başkan bizi aradı. İstanbul’da görüştük, prensiplerimizi ortaya koyduk, neler yapabiliriz,  imkanları görüştük, hedeflerimizi belirledik. Aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum. Anlaştık, çok da zor olmadı ve göreve başladık. Hemen geldik ve takımın akşam antrenmanına yetiştik. Oyuncularımızla hem tanıştık hem de çalıştık. Gayet güzel bir başlangıç yaptık.”

Tecrübeli teknik adam, Malatyalılara teşekkür ederek, “Daha öncede birkaç kez ismim gündeme gelmişti. Çok güzel tepkiler geldiğini gördüm. Bize duyulan sevgiden dolayı teşekkür ediyorum İnşallah bizde bu sevgiyi daha da büyütecek icraatlar ortaya koyarız. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Bütün bilgi ve tecrübemizle çalışacağız” dedi.

Yeni Malatyaspor’un geride kalan sezonu istediği gibi geçiremediğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes bu olumsuz süreçten gerekli dersleri çıkartmış. Geçen gün başkanla görüşürken de dile getirdim, kendimizi çok şanslı hissediyorum. Kötü bir tecrübe yaşandı. Malatyaspor belki oldukça olumsuz bir tablo çizdi ama şanslıyız yine aynı yerden başlayacağız. Herkesle aynı yerden, aynı çizgiden başlayacağız. Allah göstermesin bir alt lige gitmiş olsaydı, çok daha zor bir süreç bizi bekleyecekti. Ama şuanda diğer takımlardan daha avantajlıyız diye düşünüyorum çünkü cebimizde geçen yıldan yaşanmış olan tecrübelerle bu yarışa başlayacağız. Bundan gerekli dersleri çıkarttığımızı düşünüyorum.”

Hamzaoğlu, mevcut kadroyu tanımaya gayret ettiklerini belirterek, “Oyuncularımızın özelliklerini iyi analiz etmemiz gerekiyor. Onları yarın ne şekilde kullanabiliriz ve nelere ihtiyacımız var, bunları çok doğru tespit etmeliyiz. Çünkü çok fazla boşa harcanacak ne nakdimiz ne de vaktimiz var. O yüzden bu kısa sürede çok doğru hamleler yapmak zorundayız. Bunun içinde hem biz hem de yönetimimiz çalışıyor” diye konuştu.

Sezonla ilgili hedeflerine de değinen Hamzaoğlu, “Öncelikle lige bir başlayalım. Ondan sonra maçları oynadıkça zaten hedeflerimiz belirginleşecek. Önümüze çıkan hedefe aşmak için emin adımlarla yürümeye gayret edeceğiz. Tabii ki içimizde düşündüğümüz bazı şeyler var ama bunları dile getirmekten ziyade bunları yaşayarak hedeflere ulaşmayı daha doğru buluyoruz. Malatyaspor’un çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışacak bir yönetim, teknik ekip ve oyuncu grubu olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli çalıştırıcı, transfer sürecine ilişkin ise şunları söyledi:

“Şuanda aramızda olan yeni transfer arkadaşlarımız var. Gelecek olanlarda var fakat diğer kısmı yönetimimiz çalışmaları durdurmuş ki bizle beraber bu kararları alsınlar. Bizde şuanda birlikte çalışıyoruz. Teknik ekip olarak transferle ilgili gerekli çalışmaları kendi aramızda yapıyoruz ve bunları yönetimimizle paylaşıyoruz. Şuan en doğru çözümleri bulmaya gayret edeceğiz. İnşallah bunu da olumlu bir şekilde başaracağımızı düşünüyorum. Kayıplar olmuş ama ben bu durumu gençler ve yeni gelecekler için bir şans olarak görüyorum. İnşallah yeni isimler, yeni oyuncular belki gençlerimizden olacak oyuncularla mutlaka o eksikliği kapacağız. Oyuncularımıza objektif olarak aynı gözle bakmaya gayret ediyoruz. Oyuncuların özelliklerini çok iyi analiz etmeye çalışıyoruz. Çünkü bazen bazı maçlarda oyuncuları farklı yerlerde kullanmamız gerekiyor. Onları nerelerde kullanabiliriz, hangi yönleri kuvvetli, hangi yönleri gelişebilir ya da eksikleri neler bunlara bakıyoruz. Oyuncularımıza odaklandık. Hem tecrübeli hem de genç ve yetenekli oyunculara sahibiz. Bu bizi mutlu ediyor. İnşallah güzel günler bizi bekliyor.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Keşke 48 evlerin eski kalorifercisi hamza dayı yı getirselerdi.değişen hiçbirşey olmaz hatta hamzaoğlundan daha başarılı olurdu!
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Teknik direktör demeç vermiş harcama limitini eleştirmiş hocam 80 trilyon borç var sizde olmayan para ile limitsiz transferler yapın yarın futbolcuya para ödenmez ise ne yapacaksınız giden yıl yaşadık alacağı ödenmeyen oyuncular oynamadilar bu kulübün yayıncı kuruluş spor toto teşkilatı ve varsa forma reklamı dışında bir geliri yokki harcayın bakalım olmayan paraları bakalım sonuç ne olacak hep birlikte göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Buca Arçelik (3 yıl önce)
    Hocanın işini kolaylaştırmak için püf çok basit Kulüpte herkesin ödemesini yapın her şey süt liman olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    En fazla 8-10 hafta durur.bize hoca dayanmaz.bugün methiyeler düzenleri lig başladıktan 3-5 hafta sonra göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Hocam,Adil başkana söylese yeter aldığı forvet.Kaleci yok, 2 stoper,Sâğbek iki tane,sol bek yine yok,10 numara pozisyonunda oyuncu yok,ön libero yok. İşin çok zor hocam;ama sen başarırsın hocam.Sana inanıyoruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • BEYLERDERESİ (3 yıl önce)
    Al işte ağlamaya başladı bile eksikleri gördü Ben nereye düştüm diyordur kendi kendine
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Hocam.sizlerle.cok guzel.olacak.malatya.basaridan.basariya.kosacak.iyi.calismalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Düşünceleri yüzde yüz doğru fakat eksik yerlere transferler bir an önce yapılmalıki lig başladığında kimin ne yapacağı belli olsun.Bir kaleci chabeeke kalacağına göre bir sağ bek ve bir sol bek bir on numara bir orta saha hamalı Azubuke gibi birer tanede sağ ve sol kanat oyuncusu toplam 7 veya 8 transfer ver Hamza hocanın eline evel Allah tabanca gibi takım yapar.Herşey Malatya için .
    0
    0
    Yanıtla