SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Kıymetli Hocalarımız Şehrimize Vefalarını Gösterdiler.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu tarafından Malatya’nın tarihsel birikimi konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan ve eğitimleri bir yıl boyunca süren  “Malatya Kültür Miras Okulu” derslerinin son oturumu tamamlanarak katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Malatya Kent Konseyi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca,  program konuğu Süleyman Demir, Kültür Mirası Okulu Eğitmenleri ve Kültür Mirası Okulu öğrencileri katıldı. 

“Hiçbir eser müellifinden üstün değildir”

Programın Malatya ve tarih severler için anlam ve önemine değinen Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, “Malatya’mızın ne kadar kıymetli bir hazine olduğunu, bu yıl bu proje kapsamında kıymetli hocalarımızdan bir daha öğrenmiş olduk. Malatya Kent Konseyi olarak bizim esas mevzumuz da bu. Şehrimizin sosyal, kültürel, ekonomik yapısını ön plana çıkarmak, korumak ve geleceğe aktarmak. Biz misyonumuzu yerine getiriyoruz. Biz bu misyonumuzu yerine getirirken tabi ki “Hiçbir eser müellifinden üstün değildir” diyoruz. Bu bir yıllık projenin müellifi Araştırmacı Yazar ve Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca hocamıza teşekkür ediyorum. Siz kıymetli hocalarımızın gayretleriyle bu bir yıllık projeyi sürdürülebilir hale getirdik ve sizlerin sayesinde bir yıl boyunca Malatya’mızı konuştuk” dedi. 

 2025 yılı ile alakalı olarak da bu minvalde çalışmalar yapmaya gayret göstereceklerini belirten Batar, “Kıymetli hocalarımız şehrimize olan vefaların göstermiş oldular bu projede. Bundan dolayı eğitim veren ve aynı zamanda bu eğitimi almak için gayret gösteren herkesi tebrik ediyorum” dedi. 

Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Malatya Kültür Mirası projesi hakkında genel bir değerlendirme yaparak “Malatya kadim geçmişi olan bir şehir. Biran evvel toparlanması gereken bir şehir. Malatya’nın kendi misyonunu yeniden hatırlaması ve ona göre hareket etmesi gerektiğini düşündüğümüz için bu çalışmalara daha çok ağırlık veriyoruz” dedi. 

Malatya Kültür Mirası Okulu’nun son dersini veren Tarihçi Süleyman Demir “100 Yılını Geride Bırakırken Milli Mücadele Döneminde Malatya” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Milli Mücadele Dönemi’ne girilirken Malatya’nın sosyal, kültürel ve ekonomik durumu hakkında bilgi veren Süleyman Demir, gerek Birinci Dünya Savaşı gerekse Balkan Savaşları’ndan kaynaklı Osmanlı Devleti’nde yaşanan sıkıntıların Malatya için de aynı şekilde vuku bulduğunu belirtti. Döneme ait fotoğraflar ile sunumunu tamamlayan Demir, düzenlenen programdan dolayı Malatya Kent Konseyi’ne teşekkür etti. Sunum programının sonunda katılımcılar konu ile ilgili sorularını Süleyman Demir’e yönelttiler.

Programın ikinci bölümünde “Malatya Kültür Miras Okulu” programına bir yıl boyunca katkı sunan eğitimcilere teşekkür belgesi verilirken, bir yıl boyunca eğitimlere katılan katılımcılara da katılımcı belgesi takdim edildi. 

Programda ayrıca 2025 yılında yapılması planlanan çalışmalara hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Bu kent konseyinin Malatya ya faydası nedir. Yoksa körler sağırlar birbirini ağırlar hesabı mı? Mesela Malatya çarşının cezaevi şeklinde yapılanmasında ne gibi bir katkıları oldu? Olsaydı çarşı cezaevi olmazdı sanırım. Malatya ya herhangi bir katkıları yoksa bu arkadaşlar altın günü mü yapıyorlar. Varsa eksik bilgimiz açıklasınlar öğrenelim. Mesela Malatya çarşı yapılanması için ne gibi bir katkıları oldu? Bir Malatyalı olarak buradan bilgi bekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (1 ay önce)
    Son 100 yılda yapılan kaç eser koruma altına alınmış yada depremde hasar alan son 100 yılda yapılmış Malatya kültürünü yansıtan kaç bina onarıma alınmıştır. Onu açıklasalardı çalışmaları hakkında bilgi sahibi olurduk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kazım (1 ay önce)
    Şehrin bir kültür vizyonu, gelecek perspektifi yok. Yazılan kitapların okuyucusu yok. Bi kaç yazar ve çizer kendi kendine bişeyler yapıyor. Kent konseyi rutini işletiyor.Şehrin sokağından caddesinden somut bir yansıma da yok.Arada böyle ortamlar ile kent konseyi kendini hatırlatıyor işte.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Orhan (1 ay önce)
    Malatya'nın hali. Bu yüzden şehir ülkede geriye giden konumda. Görmezler duymazlar birbirini ağırlar modeli. Şehire ne katkı sunuldu ki. Şehirde beton bloklar yükselirken ruhsuz, geçmişinden kopuk, hafızasını kaybetmiş bir şehir olurken sanat sokağı ve çevresinde vakit geçiren gurupların gelen ağam giden paşam koltukta oturana biat mantığıyla şehire sunacakları pek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama olsun birilerine makam, birilerine oda verilince orada dedikodu, siyaset yapan genelde emeklilerden oluşan küçük gurupların küçük etkinliklerini bir şey yapmış olma adına yapılıp güncel kelimelerle süsleyip fotoğraflarla servis etmek iş değildir. Şehire siyasetine, eğitimine, ekonomisine, bilimine katttığı değer yoktur. Bu kadar sosyal, kültürel, sportif, sanatsal etkinlik yapılıyor ve şehirde hâlâ güne 61 asayiş olayı düşüyorsa göz boyama dışında bir şey yapılmıyordur. Kimse kusura bakmasın ama kimseyi de kandırmaya çalışmasın. Yayınlarsanız.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Nokta atışı tespit Orhan hocam, tebrik ederim.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sayın Orhan Bey,;konusu tamamen Malatya olan, bilgi ve birikimleri ile rüştünü ıspat etmis araştırmacı, yazar, akademisyenlerden oluşan kişilerin gönüllü bir şekilde Malatya için çaba göstermelerini küçümsemenizi hangi saikle yaptığınızı bilmmiyorum. Lakin ben bu derslerin tamamına öğrenci olarak katıldım ve Malatya ile ilgili çok şey öğrendim. Tavsiyem şudur size; klavye şovalyeliği yapacağınıza siz de Malatya için yapılacak çalışmaların içinde olursanız belki ilminiz artar. Müstehar isimle yazmanız zaten maksadınızın bağcıyı dövmek olduğunu ortaya koyuyor. Hadi bu çalışmayı beğenmediniz. Bir Malatya'lı olarak soruyorum. Siz ne yaptınız? Hangi kuruma giderek bir öneride, bir şikayette bulundunuz? Hangi belediyenin kapısını çaldınız? Hangi STK^nın kapısını çaldınız? Birgün Kent Konseyine gittiniz mi, neden şu çalışmayı da yapmıyorsunuz dediniz mi mesela? Mesela ben Malatya Kent Konseyi Kadın grubuna Sosyal Medya ile ilgili bir eğitim verilmesini istedim bunu yaptılar. Siz ne önerdiniz mesela?? Ben küçümsediğiniz aşağıdaki 11 programın tamamına katıldım, siz hangi çalışmanın içinde oldunuz mesela? Hani bunlar sizin için kıymetsiz programlar ya. Dürüst olun lütfen... 6 Oacak 2024: Deprem Sonrası Malatya'da Kültürel Mirasın Durumu, Yıkımın Boyutları ve Alınan Önlemler ( Prof. Dr. İsmail Aytaç) 27 Ocak 2024: Osmanlı Arşiv Belgeleri ve Malatya (Osmanlı Arşivleri Uzmanı Yunus Yiğit) 17 Şubat 2024: Malatya Basın Tarihi (Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya) 9 Mart 2024: Malatya Eğitim Tarihi: Cumhuriyete Geçiş Sürecinde Karşılaştırmalı Değerlendirmeler ( Tarihçi Yazar Orhan Tuğrulca) 30 Mart 2024: Malatya^da Yerel Siyasetin Dönüşümü Üzerine Hamid Fendoğlu'nun Etkisi ( Doktora Öğrencisi Canan Katılmış) 11 Mayıs 2024: Malatya Kültürel Mirasına Vakfedilen Bir Ömür: Celal Yalvaç: Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya 14 Eylül 2024: Müslümanlar'ın Fethinden Osmanlı Hakimiyetine Kadar Malatya: doç. Dr. Murat Zengin 5 Ekim 2024: Osmanlı'dan Cumhuriyete Geçiş Sürecinde Malatya Şehrinin Çehresi (İlahiyatçı- Ressam Hasan Demirbağ) 26 Ekim 2024: Şer'riye Sicillerinde Malatya (Prof. Dr. Mehmet Karagöz) 16 Kasım 2024: Malatya'da Cumhuriyet Sonrası Tarımsal Gelişme (Prof. Dr. Bayram Murat Asma) 7 Aralık 2024: 100 Yılını Geride Bırakırken Milli Mücadele Döneminde maltya ( Tarihçi Yazar Süleyman Demir)
    %25
    %75
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)Orhan isimli kullanıcı yorumuna
    Orhan, sen ne istiyorsun, keşke önce onu yazsaydın. Bu kadar hoca ve araştırmacı ne anlatsın ki seni memnun etsin. Gerçi bu etkinlikler yapılmasa, bu kez de niye yapılmıyor diye buraya yazacaktın, bundan eminim. Ben bu toplantıların bir kaçına katıldım fena değildi. gelsen sen de bir şeyler öğrenirdin. En azından kayısı enstitüsünün kuruluşunu falan şimdi biliyor olurdun. Sanat sokağı çevresinde vakit geçirenler kim? Onların şehre sunacakları birşey olmadığını sadece sen mi düşünüyorsun, yoksa bildiğin kalabalık bir kitle var mı? Sadece sen ise sıkıntı yok, hatta daha iyi. Keşke bu derin vizyonun ile sen de oraya gelip bir şeyler anlatsan da bizler de faydalansak. Eğer gidersen buraya yazarak bize haber ver kaçırmayalım.
    %34
    %66
    Yanıtla