SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kız Öğrenciye Cinsel İstismar İddiasında 2 Öğretmene Dava

Kız Öğrenciye Cinsel İstismar İddiasında 2 Öğretmene Dava
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da şimdi 16 yaşında olan kız öğrenciye 4 yıldır cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 45 yaşındaki öğretmenin yanı sıra aynı öğrenciyle geçen yıl ilişkiye girdiği öne sürülen 53 yaşındaki bir diğer öğretmen hakkında  Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Tutuksuz olan, ancak açığa alındıkları öğrenilen iki öğretmenin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

KIZ ÖĞRENCİNİN ARKADAŞI OLAYI ÖĞRENİNCE ÖĞRETMENİNE BİLDİRDİ..
Malatya'da ortaokul ve lise kısmı bulunan Hacı Ahmet Akıncı Lisesi'nde öğrenim gören ve halen 16 yaşında olan bir  kız öğrenci, iddiaya göre 2019 yılından 2022 yılına kadar 45 yaşındaki Edebiyat Öğretmeni U.A. ile gönül ilişkisi yaşayıp cinsel ilişkiye girdiğini, daha sonra araları bozulunca, öğretmenini kıskandırmak için 2022 Ocak ayında Tarih Öğretmeni 53 yaşındaki T.K. ile de ilişkiye girdiğini bir kız arkadaşına anlattı. Kız arkadaşı, bir süre sonra bu iddiaları, kız öğrencinin öğretmen U.A.'nın koluna girmiş olduğunu görünce, doğru olduğunu görüşüyle Rehberlik Öğretmeni B.S.G.'ye iletti ve öğretmen de durumu okul müdürüne bildirdi. İddianameye göre, müdürün çağırdığı öğretmenlerden U.A. öğrenciyle ilişkisini kabul ettiğini, bundan dolayı pişman olduğunu ve görüşmemeye başladığını söyledi. Diğer öğretmen T.K.'nın ise daha önce başka bir öğrenciyle adının çıkması nedeniyle, Darende ilçesine atandığı, bu öğretmenle öğrenci arasında mesajlar bulunduğu iddianamede yer aldı.

Kız öğrenci 12 yaşındayken başladığı öne sürülen ilişki nedeniyle öğretmen U.A.'nın pişmanlık duyduğunu söylediği iddianamede yer alırken, çıplak fotoğraflarını sosyal medyadan para karşılığı paylaştığı iddiaları da bulunan kız öğrencinin, öğretmenlerle ilişki iddiasını kabul etmediği kaydedildi.

Olayla ilgili ifadesi alınan müdürler, öğretmenler ile öğrencilerin ifadelerinde çok ilginç ayrıntılar yer alırken, olayın 5 Ocak 2023'te ilgili makamlara iletilmesiyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Malatya Cumhuriyet Savcısı Merve Er tarafından hazırlanarak 10 Temmuz'da  Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamenin kabul edildiği, tutuksuz ancak açıkta olan her iki öğretmenin "Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlamalarından yargılanmalarına önümüzdeki aylarda başlanacağı öğrenildi.

Bu arada, söz konusu olayla ilgili bazı ayrıntılar, Gazeteci Burhan Karaduman'ın malatyayenises.com internet sitesinde, adı yolsuzluk, usulsüzlük, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ndeki görev döneminde zenginleştiği iddialarıyla anılan bu üniversitenin eski rektörü Aysun Bay Karabulut ve kocası Ercan Karabulut'u savunmaya yönelik yalan ve iftira haberleriyle bilinen ve kendilerini sözde basın mensubu olarak tanıtan bazı şahısların öğrenciye cinsel istismar olayının örtbas edilmesi yolundaki çabalarına yer verilen bir haberde yer aldı.

malatyayenises.com'daki haberi okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://malatyayenises.com/sozde-gazetecilerin-kapatilmasini-istedigi-dosyada-rezillikler-cikti

malatyahaber.com

GÖRSEL: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • mahsun (8 ay önce)
    ögretmenlerden birinin avukatı bile gerceği öğrenince dayanamamış davadan cekilmiş. İş bu kadar ciddi ama halen tutuklanmamışlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (8 ay önce)
    Okula bak geclige bak sevgilisi olan hocayi kiskandirmak icin baska hocaya gonul vermis .su kizlar varya orduzuda iki poz gelinlikle foto cektirmek etrafina bak ben evlendim gelin sunumu yapicam diye evleniyolar ortayada boyle cocuklar cikiyor
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Yillarca memlet evladinin namus bekciligini yapmis insanlari da yan bakti,camura batti diyerek herkese soyleyerek kirletmekte hos degil.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Fani Gani (8 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bunları saklamak lazım!
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Ahlakı olmayan muhafazakar görünümlü insanlar çoğaldı.Neden acaba?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • HAŞİM (8 ay önce)
    Bence bu tür toplumun yüz karalarını savunanların da son dönemlerde topluma empoze edilmeye çalışılan sapık hayat tarzlarını savunanlar veya yaşayanlar olup olmadığı da sorgulanmalı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Selim (8 ay önce)
    Bunları savunan yazıları yazan sözde gazetecilerinde hayat tarzları araştırılsın
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (8 ay önce)
    Allah! Tan korkmazlar utanmazlar alçaklar reziller
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (8 ay önce)
    Bun gibi olay AMARIKADA OL Ogrenci Ogretmen Arasinda cinsel iliski oldugundan Ogretmenin isine son verildi ve Ogretmenlik yapamaz meslekten atildi bizdede boyle karar olsa hic bir ogretmen yapmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (8 ay önce)
    Bu adamların hapse girmeleri için daha ne yapması lazım, çocuklarımız kime emanet ediyoruz, yarın bizim çocukların başına aynisi gelse adaleti kendimiz mi sağlayacağız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • AHMET44 (8 ay önce)
    ögretmen denilen o şahsı neden açıga almıyorda darendeye gönderiyorsunuz.oradada bişey yaparse sırada hangi ilçe olacak
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Aspuzulu (8 ay önce)
    O öğretmen müsvetteleri dua etsin ki Ziya Hoca hayatta değil İsmet Hoca da emekli. Cezalarını kanundan önce verirlerdi. 95 mezunuyum. O dönem mezun olan öğrencilerin tamamına yakını milliyetçi vatansever idi. Okul ve okul çevresinde nahoş olaylara müsade edilmezdi. Nur içinde yat Ziya Hocam. '' Akıncı ovası bozkurt yuvası '' diye bağıran öğrencilerin seni asla unutmayacak.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Deniz (8 ay önce)
    Bu ülkenin "Zülfikar" tutan ele ihtiyacı var!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hamit (8 ay önce)
    Sözde gazeteci Murat Çetin aslında iyi bir tüccardır. İstanbul'da kurduğu matbaayı Malatya'dan aldığı baskı işleri ile ayakta tutuyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi, bu adama baskı veren resmi kurumların başında geliyor. Bu kurumlar baskıyı kessin, bakalım o matbaa çalışabilecek mi? Birde bu tüccar gazetecinin arkasında duran bir milletvekili var, bakalım bu saatten sonra arkasında durabilecek mi? Malatya'da depremde zarar gören matbaacılar evine ekmek götüremezken, bu adama belediyelerin piyasa fiyatının çok üstünde ödemeler yaptığı iş vermesi gerçekten çok ayıptır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Alperen (8 ay önce)
    Bir eğitimci olarak utanç verici bir olay!!! İnşaallah doğru değildir demek istiyorum..Dava açılmış ve gereken hukuk önünde yapılacaktır ..şucu bucu demeden olayın üzerine gidilmelidir..hepimizin çocuğu var ve peygamberlik mesleği dediğimiz öğretmenlere güvenmez isek kime güveneceğiz..Ama güvenilir gazeteciler diye topluma lanse edilen(m.ç.) gazetecilerin yaptıkları haberlerde adli tıp raporu vs.diyerek olayı örtbas etmek istemeleri de büyük bir ayıp ve algı operasyonu!!! Yakışmamış!!! Sözün özü bu aşağılık olaya sebep olan ve öğretmenlik mesleğine ciddi zararlar veren bu insanların kim olursa olsun ağır ceza almaları gerekir ...Eğitim camiası ve Malatya uzun böyle bir olayla anılması da ayrı bir utanç vesilesi..Rabbim çocuklarımızı ve bizleri iyilerle karşılaştırsın.Amin..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Bu menfur olayı örtbas edenlerden çok, bunları muhatap alan, bunlara ihale veren, bunlara baskı işleri adı altında kamu imkânlarını aktaranlara lanet ediyorum. Ağzında din, iman, ayet, hadis. Yemedikleri nane yok. İsim zikretmiyorum. Bunları herkes biliyor. Allah bunların şerrinden memleketimizi muhafaza buyursun
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Böyle eğitim sisteminden böyle öğrenci ve böyle öğretmen çıkması anormal değil.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Akıncı mezunu (8 ay önce)
    Sol görüşlü bir insan olarak diyorum ki zamanında doksanlarda akıncı lisesinin yönetici ekibi Ziya hocalar İsmet hocalar (onlar sağcı da olsa) ah şimdi olaydı da bu olayı duyalardı... haklarını teslim etmek lazım ki baba insanlardı okul giriş çıkış zamanlarında öğrencileri kendi çocukları gibi takip ederlerdi.. ne zamanlara kaldık eğer okurlarsa bu satırları selamlar saygılar sunuyorum o maneviyatçı insanlara.. allah razı olsun o güzel insanlardan.. böylelerine de bin kere lanet olsun....
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ziya yakıcı müdürüm okulla yatar okulla kalkardı okulda olup bitenleri kamera gibi izlerdi sorunları halının altına süpürmez olayların üzerine gider duymadım, bilmiyorum, görmedim demizdi nur içinde yat yiğit cesur ülküdaşım mekanın cennet olsun diyorum, sizin gibi yeri dolmaz idarecileri özlüyoruz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • O zamanlardaki okul müdürlerine il milli eğitim müdürlüğü sahip çıkardı rahmetli Yücel çuhacı gibi bir milli eğitim müdürümüz, rahmetli vahap ugraş, emin kayaduman gibi milli eğitim müdür yardımcıları vardı, okullarda disiplin vardı veliler okul idaresine destek çıkardı şimdi ise yukarıda saydığım olumlu şeylerin hepsi değişti. Özellikle okul idarecileri yetkisi çok az sorumluluğu çok fazla konuma düştüler, kısacası okul yöneticiliği bitirildi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şimdi (rahmetli) Ziya Yakıcı, İsmet Sevim, Nevzat Önal gibi idarecileri iki tane video görüntüsü ile sosyal medyada linç ettirip içeri atarlardı.99 Akıncı Mezunuyum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ziya hoca yi hepsini iyi tanırım.. bizim de ogretmenlerimiz di çok disiplinli idi o dönem okul... anlattiklariniz aynen doğru.. ama aşağı da benim sahit olduğum olayı anlattım.. 1994 mezunuyum o okulun ilk ogrencilerindenim... tarih ogretmenin ismini vermek istemedim yaşanılan olayda... yönetici kadrosu disiplinli idi ama bir kaç çürük elma vardı... Ziya hoca koridorda bir kız ve erkek öğrencinin dahi yanyana yurumesine kızardı.. samimi tavırları yasaklamisti... Ziya hocama laf yok.. sözlerim yanlış anlasilmasin...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mahmut (8 ay önce)
    Bu olayı örtbas etmeye çalışan çakma gazetecilerin fondaşları paralarını ödeyen gürkan ve çınardır. Yazık .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abuzer (8 ay önce)
    Suçu ve suçluyu gizlemekten adı geçen sözde gazetecilerin de yargılanması gerek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    1994 yılı h.ahmet akıncı lisesi mezunuyum... hatırladığım kadarıyla lise 2 de iken tarih öğretmeni ismini yazmiycam sınıfımız dan bir kız öğrenciye çeşitli gorevlendirmeler verirdi.. mesela yil sonu karne doldurma bir görevi için odasına çağırıp yaklaşık 1 ders süresi gelmedigini hatirliyorum... neden seni çağırdı diye sormuş kendisi yapsın ne alaka diye sormustum.. utandigindan soylemedi.. daha sonra sınıf başkanı ile samimi olduğun dan ondan öğrendim... olay soyle; tarih öğretmeni bu kız arkadasimiza gönül koyuyor, sevdigini söylüyor yakın davranıyor... kiz yüz vermiyor.. peşine çok düşüyor ama kız arkadasimiz yanaşmıyor ama öğretmenlik vasfını kullanıp her fırsatı kullanıp yaklaşmaya devam ediyor diye anlattı bana... o dönem rehberlik ogretmeni vs diye bisey yoktu.. gerçek böylemi oldu onu da bilmiyorum.. ailesi ne belki de söylemedi.. korktu.. ama sınıf başkanı arkadaşım beni zor tuttu.. kötü bisey olmamış sakın ol olsa tamam dedi... o lise bitti ama her dersimize girdiğinde düşmanıma bakar gibi hep takip ettim.. düşünün yıl 1994.. o zamanlar sevgi saygı vardı.. şimdi yıl 2023 ne sevgi ne saygı... bunun için haberi okuyunca hiç sasirmadim.. çocuklarınıza sahip çıkın arkadaşlar.. sizi arkadaş bilsinler. Dogruyu yanlışı anlatın... ailesinden bisey gizlemesinler... Allah hepinizin çocuklarını korusun..
    %78
    %22
    Yanıtla
  • "Gerçek böyle mi oldu onu da bilmiyorum" dediğin olayı burda niye gerçek gibi anlatıyorsun Peki? Yazık değil mi zanla sadece zannederek burada olay anlatıyorsun belki öyle değil??
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Olay gerçek dostum.. ama öğretmen odasında ne olduğunu bilmiyoruz.. mesela cinsel bir istismar oldu mu? Yoksa kızın anlartigi kadarı ile öğretmen seni seviyorum, hoşlanıyorum gibi sözler ile duygusal bir ilişki mi oldu bunu anlatmak istedim.. sen yazılardan bunu mu anladin :) olay gerçek cinsel taciz var mi yok mu o meçhul.. farzedelim cinsel istismar yok... evli bir tarih ogretmenin ( beni sen zorladin adının baş harfini de yazacam T.H. ) bir kız öğrenciye seni seviyorum, beğeniyorum demesi dogru mu? Saka gibisiniz takildigi yere bak:-)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (8 ay önce)
    Haberi okurken kanım dondu. Bunlar insan mı? Peki bu dosyanın kapatılmasını isteyen o gazeteci denilen şahısların ailesi, kızı, kız kardeşi yok mu? Bu nasıl bir ilişki ağı? Bir tek aysunun bunlarla fotoğraf çektirmesine şaşırmadım. bir birlerini bulmuşlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    12 yaşında çocuk ya çocuk, sen öğretmensin sözde siz böyle yaparsanız dışarıdakiler neler yapmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat (8 ay önce)
    Bunlar nasıl öğretmen böyle. Lanet olsun. Olayı örtbas etmeye çalışan sözde "gazeteciler" Murat Çetin ve Murat Karakoç sizin amacınız ne peki. Sakın gazetecilik demeyin. Bu şehir sizin gibilerden vallahi bıktı billahi bıktı. Malatya'da yaşamıyorsunuz gidip İstanbul'da yaşıyorsunuz ama bu şehirden nemalanmaya devam ediyorsunuz. Bunları destekleyen güçlere de bakmak lazım. Bu sözde "gazetecilerin" hiç bir yazdığına inanmam artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tolga (8 ay önce)
    Yenises de yeralan habere göre cinsel tacizin örtbas edilmesi için M.Eğitim Müdürüne baskı uygulayan bu sözde gazeteciler Murat Çetin ve Murat Karakoç oldukları iddia ediliyor. Benim bundan sonra merak ettiğim bu sözde gazetecileri besleyen, röportaj veren ve hatta muhatap olan siyasetçi, üst düzey bürokrat ve işadamları utanacaklar mı acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYALI (8 ay önce)
    bu ahlaksızları ibreti alem olsun diye asın 12 yaşındaki çocuğa nasıl nefsin uyandı ? nasıl bir iğrençlik okullar eğitim yeridir artık çocuklarımızı okulada mı göndermeyelim ahlaki bir çöküş yaşıyoruz sonumuz çok kötü...
    %100
    %0
    Yanıtla