SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KKTC'de Vatani Görevini Yapan Malatyalı Asker, Kazada Şehit Oldu

KKTC'de Vatani Görevini Yapan Malatyalı Asker, Kazada Şehit Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vatani görevini yapan, Malatyalı Piyade Er Uğurcan Işık, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit oldu. Kazada, 11 asker de yaralandı. Şehir er Işık'ın cenazesi, Perşembe gecesi askeri uçakla Malatya'ya getirildi.

KKTC Polis Basın Subaylığından alınan bilgiye göre, Güzelyurt-Akçay ana yolu üzerinde saat 09.00'da kaza meydana geldi.

Akçay'dan Güzelyurt istikametine seyir halinde olan askeri araç, aynı yönde seyreden otomobile çarptıktan sonra yolun dışına çıkarak devrildi.

Kazada ilk belirlemelere göre askeri aracın sürücüsünün de aralarında bulunduğu 12 asker yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KKTC Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada, trafik kazasında yaralanan askerlerden 1'inin, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bilgisi paylaşıldı.

20 gün önce birliğine katılmış
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde meydana gelen trafik kazasında şehit olan Piyade Er Uğurcan Işık, acı haberi memleketi Malatya'daki babaocağına ulaştı.

KKTC'de meydana gelen trafik kazasında Piyade Er Uğurcan Işık şehit olurken 11 Mehmetçik ise yaralandı. Şehit olan Uğurcan Işık'ın acı haberi ise Malatya'da oturan ailesine verildi. Askeri yetkililerin Beydağı Mahallesi TOKİ yolunda bulunan Ayışığı evlerinde oturan aileye acı haberi ulaştırması ile aile fertleri büyük üzüntü yaşadı. Apartmana itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı.

20 gün önce vatani görevini yerine getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan şehit Uğurcan Işık'ın evin tek erkek çocuğu ve 2 kardeşinin daha olduğu öğrenildi. Baba Abdullah ile anne Muazzez Işık, acı haberle büyük üzüntü yaşarken, haberi duyan yakınları da şahidin evine koştu.

Şehit erin cenazesi, Perşembe gecesi askeri uçakla Malatya'ya getirildi. Cenazeyi, havalimanında şehit erin ailesi, Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Sabri Akyol, Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, diğer askeri ve sivil yetkililer karşıladılar.

Şehir Mezarlığı Morguna konulan Şehit Uğurcan Işık'ın cenazesinin Cuma günü, Cuma namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından  Malatya Şehitliği'nde düzenlenecek tören ile son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Taziye mesajları
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yayımladığı taziye mesajında, askeri aracın kaza haberini üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Akçay-Güzelyurt ana yolu üzerinde askeri aracın devrilmesi sonucu, araç içerisinde bulunan Piyade Er Uğurcan Işık'ın şehit olduğunu, 11 askerin yaralandığını üzüntü ile öğrendim. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar, şehidimize de Allah’tan rahmet, yaslı ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk halkına başsağlığı dilerim."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) trafik kazasında şehit olan Piyade Er Uğurcan Işık için taziye mesajı yayımladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Er Uğurcan Işık'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı Mehmetçiklerimize de Rabb'imden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Piyade Er Uğurcan Işık'ın şehit olduğu trafik kazasında 11 askerin de yaralandığı ve tedavilerine derhal başlandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de Bakanlığın sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Güler, mesajında, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den mesaj
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de, Malatyalı askerin şehit olması nedeniyle sosyal medya hesabından, "Vatani görevini yaptığı #KKTC’de yaşanan kazada şehit olan Malatyalı Evladımız Piyade Er Uğurcan IŞIK’a Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman şehidimizin ailesine, hemşehrilerimize ve milletimize Rabbim’den sabırlar niyaz ediyorum." mesajını yayınladı.

Lefkoşa, AA- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Eski bir piyade er (2 hafta önce)
    Yavrumuzun mekanı cennet olsun, ailesine sabırlar diliyorum. Bir sözüm de Milli savunma bakanlığına. Sayın yetkililer kimse okumayacak biliyorum ama askeri araçları erlere sürdürmek yanlışından vazgeçin. Bu kaçıncı kaybımız. Ehliyeti olan her askere veriliyor alın sürün diye. Bu çocuklar bu araçları ömürleri boyunca sadece askeriyede kullanıyor. Acemi çocuklar, şu uygulamadan artık vazgeçilsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 hafta önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah, şehidimizin tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim sabır versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Allah Rahmet eylesin Şehidimizin ailesine sabırlar versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert (3 hafta önce)
    Mekanın cennet olsun yiğit.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (3 hafta önce)
    Ruhun,şad mekanın cennet olsun....
    %100
    %0
    Yanıtla