SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'KOBİ'ler İçin İşimi Yönetebiliyorum Eğitim Programı'

'KOBİ'ler İçin İşimi Yönetebiliyorum Eğitim Programı'
A- A+ PAYLAŞ

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ve 30 banka ile "KOBİ'ler için İşimi Yönetebiliyorum Eğitim Programı" Malatya'da gerçekleştirildi.

Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) ev sahipliğinde kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, iş insanları, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, toplantıda yaptığı konuşmada, KOBİ'lerin ülke ekonomisinin itici gücü olduğunu söyledi.

KOBİ'lerin risklere hazırlıklı olmasına ve riskleri değerlendirmesi gerektiğine dikkati çeken Sönmez, TÜRKONFED'in bu kritik ihtiyaca yanıt vermek için kapsayıcı işbirlikleriyle değer odaklı çalıştığını belirtti.

İnsan odaklı üretim anlayışı çerçevesinde üretim, tedarik zincirleri ve rekabet bütünlüğünün yeniden kurgulandığını aktaran Sönmez, sürdürülebilir kalkınmanın itiş gücü olarak Anadolu'nun ve KOBİ'lerin potansiyeline odaklandıklarını aktardı.

Sönmez, "Son 10 yılda istihdam artışının yüzde 66'sını oluşturan KOBİ'lerimizin yüksek teknoloji kullanımıyla yüksek katma değer üretmesi, ihracat gücünün artması aynı zamanda refahın toplumsal tabana yayılmasını da sağlayacaktır." dedi.

Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ise organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Türkiye'de işletmelerin yüzde 99,8'inin KOBİ olduğuna dikkati çeken Açık, "KOBİ'ler istihdamın yüzde 72'sini, ülke cirosunun yüzde 50'sini oluşturmakta. KOBİ'lere yönelik yapılacak eğitim tüm toplumu etkileyecektir, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız